Neler Yeni

(Superonline) ipv4'ten ipv6'ya geçmeli miyim?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
Superonline 200/20 internet kullanıyorum. Bulunduğum konum tahminlerime göre ipv6 destekliyor fakat modem yenilemeden açmıyorlar sanırsam. O yüzden sadece ipv4 gözüküyor (Muhtemelen root yetkisi ile ayarını bulurum ama olmaz ve değmez gibi).

Sizce ipv6'ya geçmeli miyim? ipv6 kullanılabilirliği arttı mı? Aranızda geçenler, interneti daha kararlı olanlar oldu mu? Fikirlerinizi bekliyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,856
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bazı sitelerde falan hâlâ garip doğrulamalara maruz kalabilirsin.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bazı sitelerde falan hâlâ garip doğrulamalara maruz kalabilirsin.
Bazıları ilk kullanım zamanlarında ping yükselmesi vs. de yaşamış sanırsam.

Sizce hocam modemi şimdi talep edip, kullanılmaya uygun olduğu zaman geçmek mi mantıklı, yoksa direkt ipv4 devam etmek mi?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Superonline 200/20 internet kullanıyorum. Bulunduğum konum tahminlerime göre ipv6 destekliyor fakat modem yenilemeden açmıyorlar sanırsam. O yüzden sadece ipv4 gözüküyor (Muhtemelen root yetkisi ile ayarını bulurum ama olmaz ve değmez gibi).

Sizce ipv6'ya geçmeli miyim? ipv6 kullanılabilirliği arttı mı? Aranızda geçenler, interneti daha kararlı olanlar oldu mu? Fikirlerinizi bekliyorum.
Hangi modem/router var sizde?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
Kontrol edebilirsiniz olup olmadığını.
Screenshot_1.png

Böyle gözüküyor.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
Sizde yok maalesef ipv6.
ipv6 için statik ip ve wifi6 modem gerekli demişlerdi H3600 modeli mi ne varmış sanırsam.

Ama tabi bölgemde de ipv6 desteği olması gerek diye öğrendim kullanılabilmesi için.

Peki hocam çok farkediyor mu şu anda yoksa ileride kullanımı artarsa mı etkisini daha çok görürüz?

Bir de bunu destekleyen bir modeme şu anda geçmem mantıklı olur mu?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
ipv6 için statik ip ve wifi6 modem gerekli demişlerdi H3600 modeli mi ne varmış sanırsam.

Ama tabi bölgemde de ipv6 desteği olması gerek diye öğrendim kullanılabilmesi için.

Peki hocam çok farkediyor mu şu anda yoksa ileride kullanımı artarsa mı etkisini daha çok görürüz?

Bir de bunu destekleyen bir modeme şu anda geçmem mantıklı olur mu?
Statik ipye gerek yok ve herkeste açık kendiliğinden. Pilot bölge aşamasında hala. Yoksa yapabileceğiniz bir şey yok. Fark ediyor yanılmıyorsam. Youtubeda falan anında geliyor sayfadaki şeyler. ipv6 ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer Ankara/çankaya Dikmen'in Keklikpınarı, Or-An (sanırsam İlker kısmında da var) oralarda oturuyorsanız ipv6 mevcut.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
Statik ipye gerek yok ve herkeste açık kendiliğinden. Pilot bölge aşamasında hala. Yoksa yapabileceğiniz bir şey yok. Fark ediyor yanılmıyorsam. Youtubeda falan anında geliyor sayfadaki şeyler. ipv6 ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer Ankara/çankaya Dikmen'in Keklikpınarı, Or-An (sanırsam İlker kısmında da var) oralarda oturuyorsanız ipv6 mevcut.
Çok teşekkürler hocam bilgi için.

Top Bottom