Öneri Superonline'da WARP VPN ile ping düşürme

Reaksiyon skoru
4
Merhabalar Donanım Arşivi Ailesi, selamlar!
Umarım hepiniz iyisinizdir, keyifler yerindedir. 🌟

Superonline kullanıcılarının çoğunun bildiği üzere, 1.1.1.1 DNS veya WARP VPN kullanıldığında bağlantı Türkiye sunucusu yerine Budapest/Fransa gibi lokasyonlara yönleniyor ve bu da ciddi ping artışına sebep oluyor. Bu sorunu büyük ölçüde azaltmanın bir yolunu keşfettim, onu sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle, router’ınızda aşağıda bahsedeceğim ayarların yapılıp yapılamadığını kontrol etmeniz gerekiyor. ISS (İnternet Servis Sağlayıcı) tarafından verilen hazır modem/router’larda bu özellikler bulunmayabilir. Ben Asus TUF AX3000 V2 Router kullanıyorum.

1763659987935.webp

Router ayarlarına girip Google DNS’i aktif hale getiriyoruz.

• Prevent Client Auto DoH seçeneğini Evet konuma getiriyoruz.
  • DNS Gizlilik Protokolünü DNS over TLS olarak ayarlıyoruz.
  • Modu da Fırsatçı (Opportunistic) olarak işaretliyoruz.

1763660089328.webp

TLS üzerinden DNS sunucu listesine tabloda olduğu gibi Google DNS’in IPv4 ve IPv6 adreslerini ekliyoruz.

• Port numarası: 853
  • Ana makine adı (hostname): dns.google

Yaptığınız değişiklikleri kaydedip sayfadan çıkın.
Ek olarak, router’ı yeniden başlatmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

1763660194139.webp

Cloudflare WARP uygulamasından, WARP özellikli 1.1.1.1 seçeneğini (yani VPN’i) aktif ediyoruz.

1763660246297.webp

Hepsi bu kadar! 🎉
Artık WARP, FRA (Fransa) yerine IST (İstanbul) sunucusuna bağlanıyor. Böylece yurtdışı sunuculu oyunlarda ping probleminiz büyük ölçüde azalacaktır. Discord ve oyun keyfinizi çok daha stabil şekilde yaşayabilirsiniz.

Not: Türkiye sunuculu oyunlarda VPN üzerinden bağlandığınız için bir miktar ping artışı yaşanması normaldir.

WARP VPN ile artık bir IPv6 adresiniz de oluyor.

1763660328527.webp

Geri