Neler Yeni

Sürekli DSL Kopuyor ve SNR Marjı Eksiye Düşüyor.

ATAMAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mehmet Ataman
Arkadaşlar artık çok canımı sıkmaya başladı, DSL bağlantım sürekli kopuyor. Sebebinin SNR'de olduğunu düşünüyorum çünkü sürekli eksiye düşüyor. SS'de 22.1 olarak gösterse de anlık SNR'nin eksiye düşmesiyle bağlantım gidiyor. Bunun asıl sebebini merak ediyorum. Oturduğum binanın telefon hattı eski bundan kaynaklanır mı bu sorun, NetSpeed kullanıyorum ne yapmam gerekiyor?
1689984727227.png

xxefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
497
İsim
Efe Aksu
Arkadaşlar artık çok canımı sıkmaya başladı, DSL bağlantım sürekli kopuyor. Sebebinin SNR'de olduğunu düşünüyorum çünkü sürekli eksiye düşüyor. SS'de 22.1 olarak gösterse de anlık SNR'nin eksiye düşmesiyle bağlantım gidiyor. Bunun asıl sebebini merak ediyorum. Oturduğum binanın telefon hattı eski bundan kaynaklanır mı bu sorun, NetSpeed kullanıyorum ne yapmam gerekiyor?Alıntıyı görüntüle
benimde aynı sorun var modemimde snr ayarı vardı onu yükselttim internet hızımdan feragat ettim binama gelen internet kablosu sıkıntılı türk telekom ekibide baktı bu ayın 25 ine kadar halletmeleri gerek kendileri o kadar süre verdi gerçi önceden de süre vererek durumu uzattılar bende bekliyorum bakalım nolcak seninde ya binadaki kutudan evine gelen kablolarda sıkıntı var ya da binana gelen kablolarda sıkıntı var. muhtemelen alt yapın türk telekoma ait ara anlat durumunu gelip kutuya baksınlar. Kutuda sorun yoksa muhtemelen kutudan evine gelen kabloda sorun var onuda elektrikçi kablo çekmesi gerekicek.

ATAMAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mehmet Ataman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benimde aynı sorun var modemimde snr ayarı vardı onu yükselttim internet hızımdan feragat ettim binama gelen internet kablosu sıkıntılı türk telekom ekibide baktı bu ayın 25 ine kadar halletmeleri gerek kendileri o kadar süre verdi gerçi önceden de süre vererek durumu uzattılar bende bekliyorum bakalım nolcak seninde ya binadaki kutudan evine gelen kablolarda sıkıntı var ya da binana gelen kablolarda sıkıntı var. muhtemelen alt yapın türk telekoma ait ara anlat durumunu gelip kutuya baksınlar. Kutuda sorun yoksa muhtemelen kutudan evine gelen kabloda sorun var onuda elektrikçi kablo çekmesi gerekicek.
Aynen, NetSpeed TT altyapısı kullanıyor. Ben bina içindeki hatta bir sıkıntı olduğu kanaatindeyim. Yarın bir arayayım dostum en iyisi. Teşekkür ederim değerli yorumun için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde SNR ayarını nasıl yükselttiğini öğrenebilir miyim?

xxefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
497
İsim
Efe Aksu
Aynen, NetSpeed TT altyapısı kullanıyor. Ben bina içindeki hatta bir sıkıntı olduğu kanaatindeyim. Yarın bir arayayım dostum en iyisi. Teşekkür ederim değerli yorumun için.

Birde SNR ayarını nasıl yükselttiğini öğrenebilir miyim?
snr margin dediğim gibi modemin özelliği oluyor bazı modemlerde oluyor bazılarında olmuyor herhalde gerçi ben yükselttim yine kopmalar oluyor ama modemin marka modelini yaz snr ayarı falan yaz youtuba modeminde öyle bir ayar varsa çıkar karşına muhtemelen türk telekom çok sıkıntı bir iş yapacaklar insanın anasını ağlatıyorlar bir kablo değişcekler baya bekletiyorlar uğraştırıyorlar bugün gündüz evdeyken ard arda kopmalar yaşadım snr yi yükselttiğim halde

snr margin dediğim gibi modemin özelliği oluyor bazı modemlerde oluyor bazılarında olmuyor herhalde gerçi ben yükselttim yine kopmalar oluyor ama modemin marka modelini yaz snr ayarı falan yaz youtuba modeminde öyle bir ayar varsa çıkar karşına muhtemelen türk telekom çok sıkıntı bir iş yapacaklar insanın anasını ağlatıyorlar bir kablo değişcekler baya bekletiyorlar uğraştırıyorlar bugün gündüz evdeyken ard arda kopmalar yaşadım snr yi yükselttiğim halde
varsa snr ayarın yüksekte tut yüksekte internet hızını yavaşlatcak ama daha az kopmasını sağlar 30 almam gerekirken snr yükselttim 8 alıyorum upload aynı ama download düştü baya

ATAMAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mehmet Ataman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

varsa snr ayarın yüksekte tut yüksekte internet hızını yavaşlatcak ama daha az kopmasını sağlar 30 almam gerekirken snr yükselttim 8 alıyorum upload aynı ama download düştü baya
Anladım, en temizi TT beklemek gibi. Onların da keyfi ne zaman isterse tabi :)

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
SNR yükselt kopmayana kadar hız biraz düşer ama kopma olmaz sebebi budur hattın dayanıklılığına bağlı eskiyse normal.

Top Bottom