Neler Yeni

Surekli elektrik gidil gelmesi pc ye ne gibi zarar verir

Kutlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Kutluhan
Nedensizce evde elektirk gidiyor şalter atiyor sadece bizim evde haftada 4 5 defa pc açıkken elektirk gidiyor açılışta ekran kartı fan i %100 de açılıyor wattman hatası alıyorum pc ye ne zararı olur başka ne gibi sıkıntılar çıkarır?

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
PSU modeliniz nedir?

TamerKs

80+ Silver
Nedensizce evde elektirk gidiyor şalter atiyor sadece bizim evde haftada 4 5 defa pc açıkken elektirk gidiyor açılışta ekran kartı fan i %100 de açılıyor wattman hatası alıyorum pc ye ne zararı olur başka ne gibi sıkıntılar çıkarır?
PSU marka ve modeli nedir?

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
hdd kullanıyorsanız ömrünü azaltırsınız veya kötü bi psu kullanıyorsanız bütün elektrik tesisatını tehlikeye atarsınız

Kutlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Kutluhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PSU marka ve modeli nedir?
Pylon 650
Mesaj otomatik birleştirildi:

hdd kullanıyorsanız ömrünü azaltırsınız veya kötü bi psu kullanıyorsanız bütün elektrik tesisatını tehlikeye atarsınız
Ssd var psu pylon 650 korkum ekran kartı veya işlemci yanması

Güç kaynağın ne?
Pylon 650

PSU modeliniz nedir?
Yazdim hocam

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
Pylon 650

Pylon 650

Yazdim hocam
sadece bilgisayarı açtığında mı oluyo

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Pylon 650

Pylon 650

Yazdim hocam
Kalitesiz markalara oranla sıkıntı çıkarma olasılığı daha düşük ama yok değil, akım korumalı priz veya bütçeniz varsa UPS alabilirsiniz.
Ama sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
Ekran kartının fanları açılırken bende de %100'de çalışıyor, 5 6 saniye boyunca onda endişe edecek bir durum yok.

Kutlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Kutluhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sadece bilgisayarı açtığında mı oluyo
Hayır hocam pc kapalı iken de kesiliyor

Kalitesiz markalara oranla sıkıntı çıkarma olasılığı daha düşük ama yok değil, akım korumalı priz veya bütçeniz varsa UPS alabilirsiniz.
Ama sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
Ekran kartının fanları açılırken bende de %100'de çalışıyor, 5 6 saniye boyunca onda endişe edecek bir durum yok.
Bütçem maalesef yok akim koruma psu da dahil değil mi zaten hem de elekrik kesintisi ile akim koruma saçma değil mi hocam

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Bütçem maalesef yok akim koruma psu da dahil değil mi zaten hem de elekrik kesintisi ile akim koruma saçma değil mi hocam
PSU'da vardır büyük ihtimalle ama genelde elektrik gidip geldiğinde ani voltaj yükselimi oluşur ve elektronik aletler zarar görebilir.
Akım korumalı prizler fazla pahalı değil, maksimum 100₺'ye kaliteli bir şeyler bulursun.

uurcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Uğur Can

olay şu elektrik kesildiğinde pcye olan zarar elektrik aniden geldiğinde pcye aktarılan yüksek voltta elektrikten azdır yani sen akım koruması alırsan pcnin yanma oranı düşecektir bizim sitede de çok elektrik gidip geliyor ve bazı elektronik eşyalarımız bozuldu bü yüzden elektrikler geldiğinde evde ki prizlere anide yüksek voltajda elektrik geliyor

Kutlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Kutluhan
PSU'da vardır büyük ihtimalle ama genelde elektrik gidip geldiğinde ani voltaj yükselimi oluşur ve elektronik aletler zarar görebilir.
Akım korumalı prizler fazla pahalı değil, maksimum 100₺'ye kaliteli bir şeyler bulursun.
Psu içinde akim koruması var diye biliyorum ayrıca hocam elektrik gidince geri gelmiyor o zaman yüksek voltaj gelmez galiba

Top Bottom