2.5M TL'ye SUV Araç Önerisi (sıfır)

Wantatchi

80+
Reaksiyon skoru
3
-0 SUV araçlara bakıyorum.
-Bütçe 2.500.000 TL'ye kadar olup parasına değmesi durumunda 100 ila 150 bin kadar yukarı çıkabilir bütçe.
-Araçda aranılan özellikler ---> kullanacak kişi yaşlı ve çok fazla hıza güce önem vermiyor. İkisini bir arada görmek çok zor olsa da mümkün mertebe sorunsuzluk ve konfor önemli.
-Kullanıcısı günlük 10 km rutin olarak yapmakta olup şehir dışı kullanımı çok nadirdir. Bu sebeple şehir içi dur-kalklara dayanıklı şanzıman nispeten daha iyi olur.
-Onun haricinde ne yazık ki marka bağımlılığı var kendisinde ve özellikle vag grubu seviyor ancak bence çok kaliteli değiller.
-Kendim hazırladığım listeyi paylaşayım:
<Japon grubu>
1.Honda 1.5 HR-V 2.389.000 TL.
2.Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 2.199. 000 TL.
3.Kia sportage 1.6 t-gdı 2.387. 000.
4.Hyundai kona ve tuscon 1.6 t-gdı 2.360. 000 TL.
5.Suzuki vitara 1.4 booster 2.309. 000 ₺
6.ssangyong korando g1.5 Turbo ₺2.260. 432(Kore)
<Vag grubu>
1.Volkswagen yeni T-Roc 1.5 etsı ₺2.388. 500.
2.Skoda kamiq 1.5 TSI(monte carlo) 2.359. 000.
3.Seat ateca 1.5 etsı 2.379. 000.
<Psa grubu>
1.Renault captur 1.3 ₺2.156.000
2.Peugeot 2008 1.2 2.329. 000 TL.
3.Renault austral da var ancak kampanyası bitmişti.
<Çin grubu>
1.Cherry Tiggo 7 2.135.000-.2.391.000
2.jaecoo 7 - 2.390. 000.
3.mg zs luxury 2.385.000 ₺
<Amerikan grubu>
1.Ford Kuga 2.379. 100 TL 2025.
2.Jeep hybrid 2.347. 000TL.

Aklıma yatanlar Honda ve Ford sizce hangisi daha iyi.

Honda çok küçük arkaya binecek kişilere işkence olur , malzeme kalitesi kötü , yakıt tüketimi çok iyi
Kuga biraz yakıyor , motor 3 silindir olduğu için kendinden uzaklaştırıyor
qashqai ve australde çok şikayer vardı o yüzden tercih etmedim

Biz de 3 ay önce aynı soruyu sorduk şu an sportage aldık memnunuz

sportage hariç alfa romeo tonale öneriliyordu , ona da bir bakabilirsiniz

İstenilen özelliklere bakınca aklıma gelen ilk araba 1.8 Hybrid CH-R veya 1.8 Hybrid Corolla Cross.

Şehir içi dur kalklar için mükemmel olan e-CVT şanzımana sahipler. 1.8 motor olduğu için MTV biraz yüksek oluyor ancak Hybrid olması sebebiyle sağladığı yakıt avantajıyla bu açığı rahatlıkla kapatıyor. Özellikle de akaryakıtlara bu kadar zam gelen bir dönemde Hybrid almak oldukça mantıklı. Bu 1.8 atmosferik motoru da kolay kolay bozamaz zaten. Kısacası sorunsuzluk abidesi arabalar diyebiliriz. VAG grubundaki 1.5 TSI'lar kadar performanslı değil tabi ki ancak zaten performansa gerek olmadığını söylemişsin.

İstenilen özelliklere bakınca aklıma gelen ilk araba 1.8 Hybrid CH-R veya 1.8 Hybrid Corolla Cross.

Şehir içi dur kalklar için mükemmel olan e-CVT şanzımana sahipler. 1.8 motor olması sebebiyle MTV biraz yüksek oluyor ancak Hybrid olması sebebiyle sağladığı yakıt avantajıyla bu açığı rahatlıkla kapatıyor. Özellikle de akaryakıtlara bu kadar zam gelen bir dönemde Hybrid almak oldukça mantıklı. Bu 1.8 atmosferik motoru da kolay kolay bozamaz zaten. Kısacası sorunsuzluk abidesi arabalar diyebiliriz.
Arkadaşımız cevabı vermiş bence. Araçtan beklenenlere bakılırsa bu seçenekler dışında bakmaya gerek yok.

-0 SUV araçlara bakıyorum.
-Bütçe 2.500.000 TL'ye kadar olup parasına değmesi durumunda 100 ila 150 bin kadar yukarı çıkabilir bütçe.
-Araçda aranılan özellikler ---> kullanacak kişi yaşlı ve çok fazla hıza güce önem vermiyor. İkisini bir arada görmek çok zor olsa da mümkün mertebe sorunsuzluk ve konfor önemli.
-Kullanıcısı günlük 10 km rutin olarak yapmakta olup şehir dışı kullanımı çok nadirdir. Bu sebeple şehir içi dur-kalklara dayanıklı şanzıman nispeten daha iyi olur.
-Onun haricinde ne yazık ki marka bağımlılığı var kendisinde ve özellikle vag grubu seviyor ancak bence çok kaliteli değiller.
-Kendim hazırladığım listeyi paylaşayım:
<Japon grubu>
1.Honda 1.5 HR-V 2.389.000 TL.
2.Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 2.199. 000 TL.
3.Kia sportage 1.6 t-gdı 2.387. 000.
4.Hyundai kona ve tuscon 1.6 t-gdı 2.360. 000 TL.
5.Suzuki vitara 1.4 booster 2.309. 000 ₺
6.ssangyong korando g1.5 Turbo ₺2.260. 432(Kore)
<Vag grubu>
1.Volkswagen yeni T-Roc 1.5 etsı ₺2.388. 500.
2.Skoda kamiq 1.5 TSI(monte carlo) 2.359. 000.
3.Seat ateca 1.5 etsı 2.379. 000.
<Psa grubu>
1.Renault captur 1.3 ₺2.156.000
2.Peugeot 2008 1.2 2.329. 000 TL.
3.Renault austral da var ancak kampanyası bitmişti.
<Çin grubu>
1.Cherry Tiggo 7 2.135.000-.2.391.000
2.jaecoo 7 - 2.390. 000.
3.mg zs luxury 2.385.000 ₺
<Amerikan grubu>
1.Ford Kuga 2.379. 100 TL 2025.
2.Jeep hybrid 2.347. 000TL.

Aklıma yatanlar Honda ve Ford sizce hangisi daha iyi.

Şehir içi dur kalklar için mükemmel olan e-CVT şanzımana sahipler. 1.8 motor olduğu için MTV biraz yüksek oluyor ancak Hybrid olması sebebiyle sağladığı yakıt avantajıyla bu açığı rahatlıkla kapatıyor. Özellikle de akaryakıtlara bu kadar zam gelen bir dönemde Hybrid almak oldukça mantıklı. Bu 1.8 atmosferik motoru da kolay kolay bozamaz zaten. Kısacası sorunsuzluk abidesi arabalar diyebiliriz. VAG grubundaki 1.5 TSI'lar kadar performanslı değil tabi ki ancak zaten performansa gerek olmadığını söylemişsin.
Keşke 3 milyon olmasa

Listeye suziki S-cross da ekleyebilirsin vitaradan daha büyük galiba .

Listede 2 mantıklı araba var o da Kia Sportage ve tucson. Diğerleri ya kalitesi daha düşük ya da alt bir segmant. Senin listene göre bu 2 arac alınabilir. Bunun haricinde Sıfıra yakın VW tiguan, Skoda karoq kodiaq bakabilirsiniz. Nissan fransız ve cin hic bakma. Senin fiyatına ve aradığınız kriterleri en iyi karşılayan saydığım 4 araba 5 araba var.

Günaydın,

Listenizde olmayan ancak yaklaşık 8-9 aydır kullandığım şahsıma ait aracı da size önerebilirim. Yeni sıfır bir araç alım sürecinde hepimiz sınırsız seçenek ve bütçeleme eşiğinde çok kez kararsızlıklar yaşıyor ve ulaşabildiğimiz her cenahtan fikir ve görüş almak istiyoruz. Doğal olarak da bir noktadan sonra seçim yapıp satın alma icra ediyoruz, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum çünkü bu tarz bir süreci yukarıda da aktardığım üzere yaklaşık 8-9 ay önce şiddetli bir biçimde ben de yaşamıştım..

Bahsettiğiniz modeller ve daha fazlası da dahil olmak üzere bir çok marka ve model SUV aracı detaylıca araştırdım ve nihai olarak Opel Frontera Hybird modelinde karar kılarak sahibi oldum..

Aracını bu süreçte genel itibariyle Ankara şehir içi trafiğinde sıklıkla kullanan bir sürücü olarak; birim yakıt-maliyet endeksi / o günün tarihi itibariyle satın alım esnasındaki fiyat-performans dengesi / iç ve dış donanım doygunluğu ve beklentileri karşılama seviyesi / satış sonrası servis ve durağan bakım maliyetleri gibi kriter başlıklarında ince ve detaylıca gözlemleme fırsatı buldum ve tecrübe ettim...

Bu anlamda bireysel ve hususi amaçla kullanım tecrübem ışığında, memnuniyet oranım % 90 dır.
Aracın opsiyon özellikleri ve belirtilen artıları Opel resmi web sitesinde yer alıyor, zaten oradan inceleyebilirsiniz... Fakat ben size bireysel bir kullanıcının görece bakış açısında göre eksileri kısaca aktarayım aklınızda en azından bir kalıp oluşturabilirsiniz...

- Araç 140 km hızlardan sonra özellikle virajlı ve eğimli ölçüdeki hızlı manevralarda güvenlik endişesi endeksinde bana göre % 60-70 arası olumlu not alıyor... Yani özellikle araç bagajı boşken yüksek hızda araç seyir halindeyken viraj dönüşlerinizde abs, eba, ebs ve esp sistemleri kullanım refleks senaryonuza göre tam randımanlı devreye girdiğini size hissettirse de; siz bir sürücü olarak aracın arkasında ufak çaplı bir savrulma refleksi olduğunu hissediyorsunuz...

- Aracın tavanında piyano black standart sac bulunuyor yani cam tavan beklentiniz varsa bu modelin hiçbir opsiyonunda bulunmuyor...

- Aracın yakıt haznesi 44 litre ile sınırlandırılmış ve reelde 40 litre alabiliyor... Bana göre segmentini ve heybetini göz önünde tutarsak daha hacimli olması beklenebilirdi...

- Aracın bagajı 460 lt. ile sınırlı ve aileniz kalabalık bir aile ise ve daha büyük bir bagaj hacmi beklentiniz varsa bu sizi hayal kırıklığına uğratabilir...

- Aracın bagajında priz ya da 12V giriş soketi bulunmuyor, bagaj aydınlatması ise led değil eski usul halojen dediğimiz tarzdadır...

- Aracın lastik ebatı "CS paket alırsanız.." 17" tir... Aracım yerden daha yüksek olsun diyerek daha üst bir lastik ebatı tercih ederseniz bu aracın aerodinamiğine olumsuz etki sunuyor, güven hissiyatınızda bir acaba dedirtiyor, bizzat test ettiğim için önermiyorum...

- Aracın Lidar veya muadili bir otonom kullanım sistemi bulunmuyor, aynı şekilde 360 derece kamera özelliği de yer almıyor, sadece aracı geri vitese aldığınızda HD görüntü kalitesi sunan ve beklentiyi karşılar tarzda bir geri görüş kamerası yer alıyor... Yani bu anlamda bir beklentiniz varsa aracı almanız sonrasında kendiniz taktırmanız gerekecektir...

- Araç hybrid motor ile tümleşik 6 ileri otomatik vites şanzıman sistemine sahiptir... Bu anlamda menzili oldukça sınırlı (maksimum 12-15 km.) bir elektik motoru bulunduğundan sürüş menzilinize katkısı minimumda kalıyor, gücü ve menzili itibariyle de doğal olarak araç içinde klima açtığınızda veya yüksek devirli kullanım yaparsanız (Şehir dışı kullanımlarda özellikle...) bu elektrik motorunun hiçbir esprisi bulunmuyor ve tamamen benzinli kullanım opsiyonunuz kalıyor...

- Aracın 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı ( ben testimde maksimumda 182 km ye ulaşabildim sonrasını zorlamadım...) hiçbir sorun veya şüpheye yer bırakmaksızın beklentileri ve konforu fazlasıyla karşılıyor fakat kullanımınız sırasında özellikle 4 veya 5. vitesten sonra yüksek devire geçtiği için yüksek hızlarda sanki bu araç 7 veya 8 tam otomatik vitese sahip olmalıymış hissi uyandırıyor ve motor ve rüzgar sesi de doğal olarak hissedilir derecede araç içine yansıyor... Ek olarak sürücü ekranında devir göstergesini görme şansınız olmadığı için aracın devir düşüklüğü veya yüksekliğini bilmeniz mümkün olmuyor ki bana göre bu segmentteki bir araçta büyük bir eksikliktir...

- Aracın "CS paketinde..." ön sıra koltuklar için ısıtma - direksiyon ısıtma - ön cam rezidansı standart olarak geliyor fakat özellikle koltuk ısıtma arka koltuklarda yer almıyor, aynı şekilde hiçbir koltukta özellikle yaz aylarında aradığımız soğutmalı koltuk özelliği de yer almıyor, ayrıca araç yan aynalarında ısıtma özelliği yer almıyor, araç ön panelinde tek noktadan ayarlanabilen dijital kliması mevcut ve her koşulda beklentiyi fazlasıyla karşılıyor fakat arka koltuklarda oturanlar için ikinci bir klima ayarlama modülü olmadığı için sadece havalandırma ızgarasıyla idare etmek durumundasınız (Bizdeki aile kullanımında olumsuz bir etkisini görmedik ama zevkler ve beklentiler farklı olduğu için belirtmek istedim...)

- Araç yakıt verimliği açısından bakıldığında kullanıcı tercihine göre göreceli sonuçlar verir... Rejeneratif frenleme özelliği, düşük devirli kullanımlarda - sadece şehir içi trafikte ve dur kalkların yoğun olduğu kullanım senaryolarında oldukça başarılı sonuçlar vererek yakıt verimliliğinize pozitif katkı sunuyor. (Bu tanıma uygun senaryoda aracı kullandığımda ortalama yakıt tüketimim 100 km de 4,8 - 5.1 lt. aralığında sabit kaldı...) Fakat elektrik motorunun şehir dışı kullanım alışkanlıklarınızda size hiçbir anlamda katkısı bulunmuyor...

-Araçtaki müzik ses sistemi normal bir kullanıcıyı rahatlıkla tatmin eder, ancak tanınmış ve baskın bir ses sistemi arayışınız varsa hayal kırıklığına uğrarsınız...

- Aracın 4 camı da otomatik ve tek tuşla açılabilir özelliktedir fakat açmadaki tek tuşla sonuna kadar açılması özelliği kapatma işleminizde o tuşa basılı tutmanızı gerektirir, bu durum bazen nadir de olsa can sıkıcı olabiliyor....

-Aracın radyo anteni uzun çubuk tarzındadır, köpek balığı modunda bir sırt anteni bulunmuyor, görsel açıdan kişiye göre görece de olsa olumsuz bir etki hissettiriyor kimi zaman... Ben de Shein üzerinden zamanında almıştım ve kendi anteninden çok daha verimli şekilde kullandığımı söyleyebilirim:)

- Aracın multimedya ekranı 10" boyutundadır ve sorunsuz takılmasız şekilde kullanabiliyorsunuz. Fakat daha büyük inç li bir ekran arayışınız var bu isteğinizi doğal olarak karşılamayacaktır...

Yukarıdaki bilgiler sizin nezdinizde ve "Opel Frontera Hybrid CS" özelinde merak ve beklentisi olan tüm arkadaşlar için yazılmış olsun, en azından reel bir kullanıcı yönünden detay bilgi ve aydınlatma yönüyle size de bir fikir vermiş olur:)

Daha fazla da yazılabilecek, unutmuş olabileceğim veya kullanan arkadaşların da ekleyeceği olumsuz-olumlu özellikleri olabilir...
Faydalı olması dileklerimle, iyi pazarlar...

Geri