Neler Yeni

Yardım SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası + düşük FPS sorunum var

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Göktuğ Ceylan
Merhabalar
Geçen günlerde bilgisayar değişikliği yaptım fakat yeni bilgisayarın depolama alanı 128 GB idi, bu sebeple eski bilgisayarımdaki 250 GB olan SSD ile değiştirdim. Ayrıca elimde bir de 465 GB Seagate SSHD vardı onu da bilgisayarımın CD bölümünü iptal edip oraya yerleştirdim.
Buraya kadar sorun yok fakat bir arkadaşımda da benim bilgisayarın aynısı olmasına rağmen birçok oyun, dosya vs. onda çok daha akıcı, hızlı ve SSD dışında iki bilgisayarda da parça değişmemiş. Mesela bir oyunda onun bilgisayarı 75 FPS alıyor ise benim bilgisayarım 15 FPS alıyor ve oynayamıyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Ayrıca görev yöneticisine girdiğim zamanda performans kısmına tıkladığımda SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasıyla beraber mavi ekran veriyor.

RAM: 8 GB
SSD ve HDD modeli: Samsung 870 EVO 250 GB SSD + Seagate 465 GB SSHD
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 920M
İşlemc: intel i5 7200U 2.50 GHz, 2 çekirdek

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

minidump dosyası: https://drive.google.com/file/d/1FUYdG4FRD2uZ0HDAYqNGssJ9a5w24xjD/view

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    82.6 KB · Hit: 50

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Merhabalar
Geçen günlerde bilgisayar değişikliği yaptım fakat yeni bilgisayarın depolama alanı 128 GB idi, bu sebeple eski bilgisayarımdaki 250 GB olan SSD ile değiştirdim. Ayrıca elimde bir de 465 GB Seagate SSHD vardı onu da bilgisayarımın CD bölümünü iptal edip oraya yerleştirdim.
Buraya kadar sorun yok fakat bir arkadaşımda da benim bilgisayarın aynısı olmasına rağmen birçok oyun, dosya vs. onda çok daha akıcı, hızlı ve SSD dışında iki bilgisayarda da parça değişmemiş. Mesela bir oyunda onun bilgisayarı 75 FPS alıyor ise benim bilgisayarım 15 FPS alıyor ve oynayamıyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Ayrıca görev yöneticisine girdiğim zamanda performans kısmına tıkladığımda SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasıyla beraber mavi ekran veriyor.

RAM: 8 GB
SSD ve HDD modeli: Samsung 870 EVO 250 GB SSD + Seagate 465 GB SSHD
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 920M
İşlemc: intel i5 7200U 2.50 GHz, 2 çekirdek

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

minidump dosyası: https://drive.google.com/file/d/1FUYdG4FRD2uZ0HDAYqNGssJ9a5w24xjD/view
öncelikle virüs taraması yaptın mı sorun ssd den değil gibi duruyor

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
ssd ler genel olarak sağlıkları düşük olur sorun değil o
virüs olabileceğini hiç düşünmedim örnek site vs. yazabilir misin ?
birde SSHD nin sağlık durumunun %60 olması sorun oluşturur mu ?
Avast virüs kullanabilirsin en yaygın olanı

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Göktuğ Ceylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ssd ler genel olarak sağlıkları düşük olur sorun değil o

Avast virüs kullanabilirsin en yaygın olanı
3 word dosyasını zararlı bulmuş güya ama bunların hepsini kendim yazdım indirmedim herhangi bir yerden.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    111.1 KB · Hit: 34

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
virüslük bir şey yok sıra işlemci kontrolünde şimdi yapman gereken görev yönetici-performans-cpu kısmının bir ekran görüntüsünü atmanı istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1677079639054.png

burası

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Göktuğ Ceylan
virüslük bir şey yok sıra işlemci kontrolünde şimdi yapman gereken görev yönetici-performans-cpu kısmının bir ekran görüntüsünü atmanı istiyorum

Alıntıyı görüntüle
burası
"Ayrıca görev yöneticisine girdiğim zamanda performans kısmına tıkladığımda SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasıyla beraber mavi ekran veriyor."

Zaten mavi ekran verdiği için mesaj yazdım aslında. Performans kısmına ya girdiğim anda yada 30 saniye sonra mavi ekran veriyor.

Şimdi 5 6 defa denedim hepsinde kapandı ve aynı hatayı verdi. Son bir defa denedim ve hemen ekran görüntüsü almayı başardım.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    178.8 KB · Hit: 43
Son düzenleme:

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
"Ayrıca görev yöneticisine girdiğim zamanda performans kısmına tıkladığımda SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasıyla beraber mavi ekran veriyor."

Zaten mavi ekran verdiği için mesaj yazdım aslında. Performans kısmına ya girdiğim anda yada 30 saniye sonra mavi ekran veriyor.

Şimdi 5 6 defa denedim hepsinde kapandı ve aynı hatayı verdi. Son bir defa denedim ve hemen ekran görüntüsü almayı başardım.
tamamdır o zaman
Aygıt Yöneticisi'ne girin. Görüntü Bağdaştırıcılar altında GPU'nuz yer alır. Çift tıkladığnızda "Bu aygıt düzgün çalışıyor." yazmalıdır.

aygıt yöneticinden ekran kartı ve işlemcinizi güncellemeyi de unutmayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Göktuğ Ceylan
tamamdır o zaman
Aygıt Yöneticisi'ne girin. Görüntü Bağdaştırıcılar altında GPU'nuz yer alır. Çift tıkladığnızda "Bu aygıt düzgün çalışıyor." yazmalıdır.

aygıt yöneticinden ekran kartı ve işlemcinizi güncellemeyi de unutmayın
ikisinde de düzgün çalışıyor dedi.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    49.2 KB · Hit: 39
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular