Neler Yeni

Yardım Taahhütlü aboneliği ceza ödemeden fesh edebilir miyim?

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Arkadaşlar Türk Telekom'la 2 yıl taahhütlü bir sözleşme yapmıştık. Şuan da neredeyse 1.5 yıl geçti Mayıs'ta taahhüt bitiyor. Az önce gördüğüm bilgiye göre abonelik 1 yılı geçmişse her hangi bir ücret ödemeden abonelik fesh edilebiliyormuş. Böyle bir şey var mı? Eğer varsa nasıl yapabilirim? Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Yapamazsın. Anca şu şekilde fesh edilebilir. İnternet hizmetinden yararlanamazsan iptal edebilirsin. Mesela Port sorunu falan olursa ve o sorunu halledemezlerse cayma bedelini ödemeden iptal edebilirsin. Hizmette sorun yoksa edemezsin.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
52. madde 4. fıkra neden var acaba sorgular mısın?
kardeşim ben aynı şeyi yaşadım. Şehir dışında okuduğum evimi boşaltınca kendi memleketime geldim intenert hatımıda buraya taşıyacaktım ama kapatmak istiyordum. Cayma bedelini ödemeden kapatadım. Sonra port hatası aldım, Tüketici heyetiyle görüştüm dedilerki arıza kaydı ve talep olustur 30 gün içinde sonuç alamazsan tahhütsüz kapatbilirsin diye bilgi aldım, TTNET müdürlüğüne gittim ve aynen ilettim, 30 gün içinde port gelmezse kapama talebimi onayladılar(cayma bedelsiz) 22. günde sırf benim netimi kapatmamak için geldiler yeni direk diktiler. mahalleye port açtılar. Ve interneti kapattıramadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kardeşim ben aynı şeyi yaşadım. Şehir dışında okuduğum evimi boşaltınca kendi memleketime geldim intenert hatımıda buraya taşıyacaktım ama kapatmak istiyordum. Cayma bedelini ödemeden kapatadım. Sonra port hatası aldım, Tüketici heyetiyle görüştüm dedilerki arıza kaydı ve talep olustur 30 gün içinde sonuç alamazsan tahhütsüz kapatbilirsin diye bilgi aldım, TTNET müdürlüğüne gittim ve aynen ilettim, 30 gün içinde port gelmezse kapama talebimi onayladılar(cayma bedelsiz) 22. günde sırf benim netimi kapatmamak için geldiler yeni direk diktiler. mahalleye port açtılar. Ve interneti kapattıramadım.
türk telekomun cayma bedeli bu şekilde işliyor.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet, bu videoyu izlersen daha fazla bilgi edinebilirsin.

Çok teşekkür ederim sanırım edebiliyorum ve bunun için tüketici haklarına başvurmam gerekiyor.
Yapamazsın. Anca şu şekilde fesh edilebilir. İnternet hizmetinden yararlanamazsan iptal edebilirsin. Mesela Port sorunu falan olursa ve o sorunu halledemezlerse cayma bedelini ödemeden iptal edebilirsin. Hizmette sorun yoksa edemezsin.
Yukarıda arkadaşın paylaştığı ve diğer arkadaşın paylaştığı yasaya göre ücret edemeden iptal edebiliyorum ama biraz uğraşmam gerekiyormuş galiba.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Çok teşekkür ederim sanırım edebiliyorum ve bunun için tüketici haklarına başvurmam gerekiyor.

Yukarıda arkadaşın paylaştığı ve diğer arkadaşın paylaştığı yasaya göre ücret edemeden iptal edebiliyorum ama biraz uğraşmam gerekiyormuş galiba.
benim internetim yeniydi 3-4 aylık tı belki senin 1.5 yılı aşmış olduğu için yasalar değişmemişse bilemiyorum. Bir araştır. Benim başıma gelen olayı arz ettim ben.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim internetim yeniydi 3-4 aylık tı belki senin 1.5 yılı aşmış olduğu için yasalar değişmemişse bilemiyorum. Bir araştır. Benim başıma gelen olayı arz ettim ben.
Evet kanun da tam olarak öyle eğer 1 yılı tamamladıysan 2. yılda hiç bir ücret ödemeden cayabilirsin.

Türk Telekomdan memnun değilmisin?
Memnunum interneti paketim neyse veriyorlar. Ama sıkıntı olan fiyatları. 16 mbps internete 85 TL fazla geliyor bana şahsen. Onun yerine başka bir firmadan 100 mbps'ye kadar 110 TL paketinden yararlanabilirim.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Evet kanun da tam olarak öyle eğer 1 yılı tamamladıysan 2. yılda hiç bir ücret ödemeden cayabilirsin.

Memnunum interneti paketim neyse veriyorlar. Ama sıkıntı olan fiyatları. 16 mbps internete 85 TL fazla geliyor bana şahsen. Onun yerine başka bir firmadan 100 mbps'ye kadar 110 TL paketinden yararlanabilirim.
50 mps 105 tl veriyom reis, ama benim burda türknet falan pek iyi değil. Alt yapın iyiyse düşünebilirsin iyi olur.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
50 mps 105 TL veriyom reis, ama benim burda türknet falan pek iyi değil. Alt yapın iyiyse düşünebilirsin iyi olur.
Türk Telekom mu kullanıyorsun? Millenicom'a baktığımda altyapım 77 mbps destekliyor.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8

Hm fiyatlar konusunda haklısın.
Bizde 50mbps 107 TL ödüyoruz.
Ama alt yapın karşılamıyor ise 100mbps alamazsin

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Hm fiyatlar konusunda haklısın.
Bizde 50mbps 107 TL ödüyoruz.
Ama alt yapın karşılamıyor ise 100mbps alamazsin
Biliyorum altyapım 77 mbps destekliyor. 77 mbps alabilmem için 100 mbpsye kadar olan paketi satın almam gerekiyor. Nedense Türk Telekom bana 50 mbps 107 TL gibi bir fiyat sunmuyor. O yüzden değiştirmek istiyorum.

Top Bottom