Tabletle üniversite yürür mü

bulunduğum ilde okuyacağım laptop denen o zımbirtiyi kullanmak istemiyorum güzel bi tablet alsam 15 20k ya muhendislikte rahat rahat kullanabilirmiyim . ağır işleri eve geçtiğimde masaüstü pc den yaparım
Abi arkadaştan biliyom bilgisayarı tabletten kullanabiliyon bi şekil sende öyle yap bence ama senin bakacağın iş

Masaüstü pc ve tablet ikilisi kullanıyorum ben de Elektrik elektronik müh okuyorum gayet yeterli oluyor.Ama ufak bi laptopum olsa da fena olmazdı okulda bazı derslerde okulun bilgisayarlarını kullanmak zorunda kalıyoruz bu noktada kendi laptobun daha kolaylık sağlıyor.
almayı düşündüğüm tablet 18k falandı baktım 2.el 22k ya falan rtx3050 li laptoplar var onlardan alırım 1 tane . elektrik elektronik mühendisliği nasıl güzel mi. bi de rtx 3050 yeterli olur mu

mecbur alacam birtane sırf üni için 20k yı çöpe atmak kötü olcak
mühendislik diyorsun hocam normal, ağır işlerde kullanacaksın, her program mobilde olmaz. Çöpe gitti diye düşünme, o laptopun yardımıyla mühendis olacaksın :D

mühendislik diyorsun hocam normal, ağır işlerde kullanacaksın, her program mobilde olmaz. Çöpe gitti diye düşünme, o laptopun yardımıyla mühendis olacaksın :D
mermere not alırım daha iyi laptoptan nefret ediyorum küçükken hayallerimi suya düşürmüştü. yıl 2019 2018 falan pc istiyorum bizimkilerden laptop aldılar ben sanıyorum ki her oyunu oynayabileceğim. sonra 2 3 yıl falan geçti farkettimki bok gibi bir laptopmus zulada 40 50 fps falan oynuyorudum 2 2.5 a almıştık. o zamanlar abdullah abi miss gibi pc ler diziyordu 2000tl ye falan . isterse 1000 fps versin tüm laptoplardan nefret ediyorum

bulunduğum ilde okuyacağım laptop denen o zımbirtiyi kullanmak istemiyorum güzel bi tablet alsam 15 20k ya muhendislikte rahat rahat kullanabilirmiyim . ağır işleri eve geçtiğimde masaüstü pc den yaparım
Laptop hiçbir zaman şart değil ama büyük kolaylık, tabletten de çoğu bölüm için (tıp vs için tablet önemli) daha işlevsel.

Şart değil çünkü mantıken her işi eve gidip masaüstü bilgisayarla da yapabilir üniversite kampüsünün bilgisayar imkanını kullanıp oradaki işleri de öyle halledebilirsin. Ama büyük kolaylık çünkü her an her işini herhangi bir şeye bağlı kalmadan laptop ile halledebilirsin. Ağır iş denen pek bir iş de olmuyor üniversitede, profesörler gidip “şu işi yapın ama bu işi her bilgisayar kaldırmaz yeni bilgisayar da alın” demiyor haliyle çok güç istemeyen şekilde işler istiyor. Tabi yine de kendini geliştirmek için bölümünde deneyim kazanmak istediğin güç isteyen işler varsa kendi deneyimin için güçlü bir cihazın olsa iyi olur.

Laptop hiçbir zaman şart değil ama büyük kolaylık, tabletten de çoğu bölüm için (tıp vs için tablet önemli) daha işlevsel.

Şart değil çünkü mantıken her işi eve gidip masaüstü bilgisayarla da yapabilir üniversite kampüsünün bilgisayar imkanını kullanıp oradaki işleri de öyle halledebilirsin. Ama büyük kolaylık çünkü her an her işini herhangi bir şeye bağlı kalmadan laptop ile halledebilirsin. Ağır iş denen pek bir iş de olmuyor üniversitede, profesörler gidip “şu işi yapın ama bu işi her bilgisayar kaldırmaz yeni bilgisayar da alın” demiyor haliyle çok güç istemeyen şekilde işler istiyor.
rtx 3050 li yeter mi bu işler için ve önemli olan işlemci mi ekran kartımı

Okula tablet laptop getirme işi bir tek instagramda oluyor sanıyordum :d Cidden yazılım bilgisayar mühendisliği falan değilse bölüm, tablet laptop getirmek bir işe yaramaz.
Eem okuyorum, dediğin olay doğru kanka :) daha okula kaç kere çanta götürdüm hatırlamıyorum, arka cepte a4 kağıt ve tükenmez kalem yetiyor :)

Edit : casio fonksiyon atanabilir hesap makinesini unutmuşum hocam kb :)

rtx 3050 li yeter mi bu işler için ve önemli olan işlemci mi ekran kartımı
Rahat taşıyabileceğin bir şey olsun pili de iyi gitsin Ultrabook tarzı cihazlar olabilir. Gücü berbat olmasın yeterli.
Post automatically merged:

Eem okuyorum, dediğin olay doğru kanka :) daha okula kaç kere çanta götürdüm hatırlamıyorum, arka cepte a4 kağıt ve tükenmez kalem yetiyor :)
Ders araları sağolsun yanımda taşıyorum ben ama derste işe yaradığını henüz görmedim.

Rahat taşıyabileceğin bir şey olsun pili de iyi gitsin Ultrabook tarzı cihazlar olabilir. Gücü berbat olmasın yeterli.
Post automatically merged:

Ders araları sağolsun yanımda taşıyorum ben ama derste işe yaradığını henüz görmedim.
Aynen öyle kanka, üç saatlik arada oyun güzel gidiyor.

Bu arada ben eem olmasına rağmen c derside aldım, o zaman biraz işimi gördü.

profun oğlunu valoda ders arası ağlatma işi

Oyunu oynarsam evde masaüstü ile oynarım ders arası konu tekrarı veya yetişmesi gereken ödev varsa ona gidiyor genelde, yapacak işim yoksa da açar film falan izlerim 😀

Masaüstünü sadece eğlence amaçlı laptopu da sadece akademik amaçlı kullanıyorum sayılır içine yüklü şeyler olarak, o yüzden düzenli oluyor ikisini bir kullanmak.

Geri