Neler Yeni

Takılma ve Donma Sorunu

shcoun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Serkan Cengiz
1 aydan kısa bir süre önce yeni bir bilgisayar topladım. Bilgisayarda şüphelendiğim yazılımlar olarak driver booster ve IObit Uninstaller yüklü.
Sorunu kısaca özetleyeyim: Bilgisayar ilk açıldığında mousenin imlecinde donmalar müzik veya herhangi bir video izlerken seste takılmalar (1 saniye donup cızırtı sesi şeklinde) oluşuyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise bu iş neredeyse 30 dakika veya daha fazla sürüyor. Neden bilmiyorum ama microsoft logosunda bekletiyor. Bilgisayar 2. kez açıldığında ise hiçbir sorun ortaya çıkmıyor.
Bilgisayarımın özellikleri:
2 X GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X Sistem Montaj Hizmeti
1 X XPG 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1200MB Yazma)
1 X Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
1 X Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
1 X AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
1 X POWERBOOST VK-D501M 650W 80+ Mesh Panel Rainbow Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa
Bende mousede donmalar ve oyunda donmalar yasiyodum driver booster yukluyodum temiz bir format attim duzeldi driverleri kendim indirdim

shcoun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Serkan Cengiz
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Gürkan Güneş
Bakalım bi düşükse ne olur ne olmaz bir daha yapalım.
Adsız.png

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Windowsun kendi driver güncelleme özelliği üzerinden bütün driverleri güncelledim gene de sorun teşkil eder mi ?
Driver Booster ile driver yüklediğinde sonra Windows'dan yaparsan Windows yüklü olanı güncellemeye çalışır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Gürkan Güneş
Driver Booster ile driver yüklediğinde sonra Windows'dan yaparsan Windows yüklü olanı güncellemeye çalışır.
Format atmayı düşünüyorum. Format attıktan sonra sürücüleri kolay bir şekilde nasıl ve nereden indirebilirim önerin var mı?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Format atmayı düşünüyorum. Format attıktan sonra sürücüleri kolay bir şekilde nasıl ve nereden indirebilirim önerin var mı?
Windows kendisi otomatik indirecek ama internete bağlı olması lazım. Ekran kartını falan eski sürüm indirir ise ekran kartının sitesinden yeni sürümü yükleyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Gürkan Güneş
Windows kendisi otomatik indirecek ama internete bağlı olması lazım. Ekran kartını falan eski sürüm indirir ise ekran kartının sitesinden yeni sürümü yükleyin.
Sürücülerin eski veya yeni olduğunu nasıl anlayabilirim

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sana tavsiyem öncelikle o driver booster tarzı saçma programları denetim masası program kaldır bölümünden kökünü kazıyarak kaldır, ardından kaspersky indir ve tam tarama yap, ardından eski kurulu driverlarınk kaldırıp manuel olarak markaların sitelerinden güncel driverları indirip kur.

Top Bottom