Neler Yeni

Taksiciler Arabayı Kaç Bin Devirde Kullanıyor ?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Arkadaşlar taksicilerin bu kadar yüksek km yapması sanırım motoru çok zorlamadan,aşındırmadan ( yüksek devir çevirmeden ) kullanmalarından kaynaklanıyor sanırım.

Taksiciler benzinli arabayı örnek verirsek kaç bin devirde vites değiştiriyor ortalama ?
Yeri gelince yüksek çeviriyorlardır elbette ama ben şehir içi olanı soruyorum.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
bildiğim kadarıyla acımıyorlar arabaya. ama bakımlarını sürekli yaptırmak zorunda olduklarından sorun yaşanmıyor olabilir

Babam Salı-Perşembe-Cumartesi taksiye gidiyor. Fakat yüksek devirde kullandığını söyleyemem. 2.000-3.000 devir arası kullanıyor. Araba 2018 model sanırım 1.5 multijet 450.000km'de

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yüksek kilometre yapmak düşük devirden kaynaklanmıyor.
Arabaya nasıl bakarsan öyle gider.
Yakıt , kullanım biçimi, bakımdan dolayı uzun ömürlüler.
Devir olarakta araba devirini bulunca değiştirirler. Düşük devirde bayıltırsın yoksa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Babam Salı-Perşembe-Cumartesi taksiye gidiyor. Fakat yüksek devirde kullandığını söyleyemem. 2.000-3.000 devir arası kullanıyor. Araba 2018 model sanırım 1.5 multijet 450.000km'de
Symbol mü? 1.5 multijet yok çünkü

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şu fiyatlardan trafik hız cezalarından sonra 4000 devir i geçtiklerinii zannetmiyorum benzinli de .
Ayrıca adam tek marş ile (atıyorum)normal kullanıcıdan 10 kat fazla yol yapıyor aynı günde.
Bu durumda yağ soğukken gerçekleşen aşınma olmuyor.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek kilometre yapmak düşük devirden kaynaklanmıyor.
Arabaya nasıl bakarsan öyle gider.
Yakıt , kullanım biçimi, bakımdan dolayı uzun ömürlüler.
Devir olarakta araba devirini bulunca değiştirirler. Düşük devirde bayıltırsın yoksa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Symbol mü? 1.5 multijet yok çünkü
Hocam bakımlar bir yana da sürekli sürekli 4000 4500 gitse motor ömrü kısalmazmı yani ? Benim gördüğüm de araca çok acımıyorlar.Yani devirin elbette etkisi vardır gibi geliyor bana.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam bakımlar bir yana da sürekli sürekli 4000 4500 gitse motor ömrü kısalmazmı yani ? Benim gördüğüm de araca çok acımıyorlar.Yani devirin elbette etkisi vardır gibi geliyor bana.
Motorun sürekli yüksek devirli kullanılması da zararlıdır. Devir gelince vites atmakta sorun olmaz.
Arabalara acımıyorlar evet. Sebebi ise kendi arabaları olmaması , çoğu şöför ve araç sahibi değiller. Günlük yevmiyemi vereyim gideyim kafasındalar. Trafikte olan hareketlere de bakarsan çoğu tüm yol onunmuş gibi hareket ediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,234
Üyeler
165,147
Son üye
tugratunc
Top Bottom