Taksiciler Arabayı Kaç Bin Devirde Kullanıyor ?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
700
Arkadaşlar taksicilerin bu kadar yüksek km yapması sanırım motoru çok zorlamadan,aşındırmadan ( yüksek devir çevirmeden ) kullanmalarından kaynaklanıyor sanırım.

Taksiciler benzinli arabayı örnek verirsek kaç bin devirde vites değiştiriyor ortalama ?
Yeri gelince yüksek çeviriyorlardır elbette ama ben şehir içi olanı soruyorum.

bildiğim kadarıyla acımıyorlar arabaya. ama bakımlarını sürekli yaptırmak zorunda olduklarından sorun yaşanmıyor olabilir

Babam Salı-Perşembe-Cumartesi taksiye gidiyor. Fakat yüksek devirde kullandığını söyleyemem. 2.000-3.000 devir arası kullanıyor. Araba 2018 model sanırım 1.5 multijet 450.000km'de

Yüksek kilometre yapmak düşük devirden kaynaklanmıyor.
Arabaya nasıl bakarsan öyle gider.
Yakıt , kullanım biçimi, bakımdan dolayı uzun ömürlüler.
Devir olarakta araba devirini bulunca değiştirirler. Düşük devirde bayıltırsın yoksa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Babam Salı-Perşembe-Cumartesi taksiye gidiyor. Fakat yüksek devirde kullandığını söyleyemem. 2.000-3.000 devir arası kullanıyor. Araba 2018 model sanırım 1.5 multijet 450.000km'de
Symbol mü? 1.5 multijet yok çünkü

Şu fiyatlardan trafik hız cezalarından sonra 4000 devir i geçtiklerinii zannetmiyorum benzinli de .
Ayrıca adam tek marş ile (atıyorum)normal kullanıcıdan 10 kat fazla yol yapıyor aynı günde.
Bu durumda yağ soğukken gerçekleşen aşınma olmuyor.

Yüksek kilometre yapmak düşük devirden kaynaklanmıyor.
Arabaya nasıl bakarsan öyle gider.
Yakıt , kullanım biçimi, bakımdan dolayı uzun ömürlüler.
Devir olarakta araba devirini bulunca değiştirirler. Düşük devirde bayıltırsın yoksa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Symbol mü? 1.5 multijet yok çünkü
Hocam bakımlar bir yana da sürekli sürekli 4000 4500 gitse motor ömrü kısalmazmı yani ? Benim gördüğüm de araca çok acımıyorlar.Yani devirin elbette etkisi vardır gibi geliyor bana.

Hocam bakımlar bir yana da sürekli sürekli 4000 4500 gitse motor ömrü kısalmazmı yani ? Benim gördüğüm de araca çok acımıyorlar.Yani devirin elbette etkisi vardır gibi geliyor bana.
Motorun sürekli yüksek devirli kullanılması da zararlıdır. Devir gelince vites atmakta sorun olmaz.
Arabalara acımıyorlar evet. Sebebi ise kendi arabaları olmaması , çoğu şöför ve araç sahibi değiller. Günlük yevmiyemi vereyim gideyim kafasındalar. Trafikte olan hareketlere de bakarsan çoğu tüm yol onunmuş gibi hareket ediyor.

Geri