Neler Yeni

Tanrı neden son kitabı ve dini evrensel yaptı?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Aglama ilk once, özgürlük evrenseldir kuranda resmen kadinlar kisitlanmis ve erkekler üstte tutulmuştur

Bebeye bak la hem gel kitabıma saygısızlık yap hem de ağlama de komedisin resmen dur ya abi ben tanrıya inanmıyorummmmm yaaaaa çünkü ben çoğ hawali taam mı tiriplerine giriyorsun karşıma çıksa abi çekeceğin insana gelmiş burada klavye delikanlılığı çekiyorsun ilk önce anana babana söyle insanların dini değerlerine saygı duymayı öğretsinler sana öyle gel konuşalım düzgünce

Benim her insana saygım vardır fakat başkalarının dini değerlerine laf atan geri kafalılara saygım yoktur .

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Tanrı neden Zebur, İncil, Tevrat gibi kitaplar ve gönderdiği diğer dinler varken yalnızca Kuran'ı ve İslam'ı evrensel yaptı? Diğer dinlerin ve kitapların eksikliklerinden dolayı mı?

2.olarak da
Tanrı neden hep yeni kitap gönderme sürecindeyken (diğer kitapların eksikliğini ve zamana bağlı değişimini ayarlamak için) Kuran'dan sonra kitap göndermedi?
İnsanlar kutsal saydıkları kitapları bile değiştirebilecek kapasitededir. İşine geldikleri gibi değiştirirler.
Misal İslam'a göre Adem ilk insandır bunun tartışması yok. Ancak evrimi görmezden gelemeyen insanlar bunu işine geldiği gibi değiştiriyor ve ilk insan değil ilk peygamber, ilk bilinçli varlık gibi akıl dışı şeyler söylüyorlar.
Yani demem o ki kutsal kitaplar insanların işine geldiği kadarıdır.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
Bebeye bak la hem gel kitabıma saygısızlık yap hem de ağlama de komedisin resmen dur ya abi ben tanrıya inanmıyorummmmm yaaaaa çünkü ben çoğ hawali taam mı tiriplerine giriyorsun karşıma çıksa abi çekeceğin insana gelmiş burada klavye delikanlılığı çekiyorsun ilk önce anana babana söyle insanların dini değerlerine saygı duymayı öğretsinler sana öyle gel konuşalım düzgünce

Benim her insana saygım vardır fakat başkalarının dini değerlerine laf atan geri kafalılara saygım yoktur .
İslamin özgürlüğe ters olduğunu söyledim saygisizlik yapma diye agladin hemen?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Kadınlarla ilgili ayet ve hadislerden bir kısmı: Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılmasına bağlı olarak ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdırlar. Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onlardan ayrılın/dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. (Nisa Suresi :34)[5] tamamknk
Bunlar hep Arap kültüründen gelen şeyler yani bütün suçu bi kutsal kitaba yıkmak doğru olmaz.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
İslamin özgürlüğe ters olduğunu söyledim saygisizlik yapma diye agladin hemen?

Birader yazdığını bir daha okurmusun gelmiş diyorsun ki özgürlüğün önünde duran kitap diyorsun kime göre neye göre tabii ki de sadece sana göre olabilir veya senle aynı düşünen birine göre olabilir orada insanlara gelipte benim şahsi düşücem sanki kuran insan özgürlüğünü kısıtlıyor demiyorsun direkt olarak bir yargı bildiriyorsun bende sana özgürlüğün insanlar için bireysel olduğundan bahsediyorum örneğin boyundan aşağısı felçli bir adam için özgürlük bulunduğu oda kadardır çünkü onun dışını göremez farkına varamaz işte bunu kavrayamıyorsun kendi dinini yaşayan biri için özgürlük sadece o kitap kadardır bunu da düşünmüyorsun sen bu saydığım insanların düşüncelerini yok sayarak direkt olarak bir yargı bildiriyorsun bunu yapamazsın işte çünkü yargı ben dahil bir çok insanı kapsıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunlar hep Arap kültüründen gelen şeyler yani bütün suçu bi kutsal kitaba yıkmak doğru olmaz.

Elbette türklerin müslüman olması için araplaşması gerekmez çünkü kuran-ı kerim her ne kadar bütün insanlığa indirilmiş olsa da temel ilk olarak arap kültürüne yönelik indirilmiştir

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
İşte bu yüzden bazı noktaları bizi rahatsız edebiliyor ve uymadığı durumlar oluyor.

Yani o konuda haklısın bir şey diyemicem fakat sana uymayan şey başkasına da uyabiliyor yani bu göreceli bir şey kişiden kişiye değişiyor .

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Yani o konuda haklısın bir şey diyemicem fakat sana uymayan şey başkasına da uyabiliyor yani bu göreceli bir şey kişiden kişiye değişiyor .
Tamam dostum işte ben de başta bu noktaya değindim. İnsanlar kafasına göre uyup uymayan yerleri değiştiriyorlar. Kendi işlerine geldiği gibi düzenliyorlar.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Tamam dostum işte ben de başta bu noktaya değindim. İnsanlar kafasına göre uyup uymayan yerleri değiştiriyorlar. Kendi işlerine geldiği gibi düzenliyorlar.

tabii ki bu konuda katılıyorum sana bana göre din içerisinde sadece mantık dahilinde şeyler inanılmalı bak kurana inanmasınlar demiyorum çünkü kuran'daki bazı şeylerin bile mantıklı açıklaması olabiliyor ve bunlar yanlış kullanılıyor mesela ülkemizde hacı hoca denen insanlar kuran'ın bazı ayetlerini kendi niyetlerinde açıklamasına vesile olabiliyor işte en büyük sıkıntı bu durum içerisinde meydana geliyor ve bu yüzden etrafta çokca sahte hoca tecavüzcü şeref yoksunları ortaya çıkabiliyor

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
Birader yazdığını bir daha okurmusun gelmiş diyorsun ki özgürlüğün önünde duran kitap diyorsun kime göre neye göre tabii ki de sadece sana göre olabilir veya senle aynı düşünen birine göre olabilir orada insanlara gelipte benim şahsi düşücem sanki kuran insan özgürlüğünü kısıtlıyor demiyorsun direkt olarak bir yargı bildiriyorsun bende sana özgürlüğün insanlar için bireysel olduğundan bahsediyorum örneğin boyundan aşağısı felçli bir adam için özgürlük bulunduğu oda kadardır çünkü onun dışını göremez farkına varamaz işte bunu kavrayamıyorsun kendi dinini yaşayan biri için özgürlük sadece o kitap kadardır bunu da düşünmüyorsun sen bu saydığım insanların düşüncelerini yok sayarak direkt olarak bir yargı bildiriyorsun bunu yapamazsın işte çünkü yargı ben dahil bir çok insanı kapsıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elbette türklerin müslüman olması için araplaşması gerekmez çünkü kuran-ı kerim her ne kadar bütün insanlığa indirilmiş olsa da temel ilk olarak arap kültürüne yönelik indirilmiştir
Sence özgürlüğü kisitliyor derken fiziksel olarak mi kastediyorum, tekrarlamak gerekirse özgürlük evrenseldir evinde siddet gören bir kadin kocam değil mi döver de sever de diyorsa bu onun özgür olduğu anlamina gelmez anladin?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Sence özgürlüğü kisitliyor derken fiziksel olarak mi kastediyorum, tekrarlamak gerekirse özgürlük evrenseldir evinde siddet gören bir kadin kocam değil mi döver de sever de diyorsa bu onun özgür olduğu anlamina gelmez anladin?

İyi de kadın bundan memnunsa diyemezsin ki illa boşan ben de sana diyorum ki özgürlük evet evrenseldir ama tek bir düşünceye bağlı değildir o kadın özgürlüğünü buna göre seçmiş ise ve halinden memnunsa başkası bu duruma karışamaz sen özgür değilsin diyemezsin ben de sana bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,402
İsim
Hakan
KAVGA çıkarmak için yapıyorsunuz oğlum, pek ilgi alanım değil evrensellik fakat diğer kitaplar İsrailoğullarına geliypr çünkü asi toplumdu 3 Kitap da Peygamberleri öldükten sonra yazıldı zebur aslında Tevratın bölümü, Kur'an Araplara geldi ve prygamber gözetiminde yazıldı

Top Bottom