Neler Yeni

Tanrı varlığında ikileme düşmek

umut_dert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut
Ben bu tarz konularda hislerime güveniyorum. İnsanı, insan yapan duygularıdır. Duygusuz bir insan robota benzer. Bunu diyince dinde mantık aranmamalı mı? Tabii ki hayır. Fakat insan çoğunlukla görmediği şeye inanmayı seçmez, fakat duyguları ona hissettirebilir. Yinede senin bakış açından varlığını kesin olarak ispatlayabileceğim bir kanıt yok elimde. Çünkü öyle bir kanıt olsaydı, Dünya'daki herkes Müslüman olmuştu.
Benim de hislerim var. Insanım nihayetinde. Görmedigim bir varlık olduğu için inanmadığımı söylemedim gerçi. Ki görsem inanırdım da, ki dediginiz gibi herkes müslüman olurdu yine. Ustelik dusuncelerle hisler farkli konulardır benim için. Yeri gelir aklımı, yeri gelir kalbimi dinlerim bazi zamanlar.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Objektif olarak kötü bir insanım
En çok dikkatimi çeken kısım bu oldu. İnanın veya inanmayın, 2 kelimelik motto olarak benimseyebileceğiniz bir cümle var. İyilik iyidir.
Dinden ve tanrıdan önce buna odaklanabilirsin.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Tanrıya inanmıyorum. Küçüklükten beri saçma geldiğinden zamanla ateist oldum. 6 şubat depreminden önce içimde birazda olsa inanç vardı ve enkazdan sonra inancımı da orada bırakmış gibi hissediyorum. Günlük hayatta maşallah inşallah gibi kelimeleri sık kullanıyorum. Önceden böyle değildim halbuki. Ateistim fakat tanrının yokluğuna karşı olan düşüncelerim, kalbimin varlığına ihtiyaç duyması ile beni ikileme düşürüyor. Objektif olarak kötü bir insanım ve sanırım kendimi affedebileceğim tek yer tanrının huzurunda olması, ve onun var olmadığını düşünmem garip bir şekilde aklımı yoruyor. Zaman zaman düşünceler içinde kendimi kaybolmuş halde buluyorum. Siz ne dersiniz, fikirlerinizi almak isterim.
Arkadaşında dediği gibi bu forumdakilerin çoğu dindar , buraya peygamberi bile getirsem kanıtları reddecek insanlar bulunuyor, tanrı yok.

umut_dert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut
inanmıyorsan tanrının varlığı yokluğu falan seni ilgilendirmez. zaten sana göre yok. ama his konusunda galiba emin değilsin. buna yapılabilecek bir şey görmüyorum. beyninin kalbini yönetmesi lazım. beynin yok diyor kalbin emin değil. ikisinden birinin sözünün geçmesi lazım.
Doğru diyorsunuz. Diyebileceğim pek bir şey yok.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Arkadaşında dediği gibi bu forumdakilerin çoğu dindar , buraya peygamberi bile getirsem kanıtları reddecek insanlar bulunuyor, tanrı yok.
Tanrının varlığının veya yokluğunun kanıtı yoktur. İnanırsın veya inanmazsın.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Tanrının varlığının veya yokluğunun kanıtı yoktur. İnanırsın veya inanmazsın.
Eğer olsaydı bunu yazdığım için cezalandırılmam gerekirdi şimdi. Ben sadece gördüğüm şeylere inanıyorum , kusura bakmayın eski zamanlarda olduğu iddia edilen ama kamera çıkar çıkmaz artık gerçekleşmeyen mistik arap olaylarına inanmıyorum.

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
ibrahim demir
bir film düşünün senaryosu yazılmış
yönetmen onay vermiş
çekimlere başlanmış
baş rol siz
gideceğiniz bütün yollar yazılmış
her yaşınız sezon finali
ölümünüz final
sardılar filmi oynuyoruz benim düşüncem bu ne gerek vardı yani bunlara

umut_dert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut
En çok dikkatimi çeken kısım bu oldu. İnanın veya inanmayın, 2 kelimelik motto olarak benimseyebileceğiniz bir cümle var. İyilik iyidir.
Dinden ve tanrıdan önce buna odaklanabilirsin.
Iyiyle kötüyü, dogruyla yanlışı ayırabilecek bir olgunluktayım. Her ne kadar gecmisteki eylemlerimi terk etmis olsam da bu onları yaptigim gercegini yine degistirmiyor. Gerçi dediğiniz gibi sorunumun kaynağı da bu olabilir, dediginiz gibi. Fikriniz için teşekkür ederim.

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Benim de hislerim var. Insanım nihayetinde. Görmedigim bir varlık olduğu için inanmadığımı söylemedim gerçi. Ki görsem inanırdım da, ki dediginiz gibi herkes müslüman olurdu yine. Ustelik dusuncelerle hisler farkli konulardır benim için. Yeri gelir aklımı, yeri gelir kalbimi dinlerim bazi zamanlar.
İnanmama sebebin nedir tam olarak? Mantıksız geliyorsa, neden mantıksız geliyor?

JSezar

80+ Silver
DA forum beni şaşırttı.Helal be size:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnanmama sebebin nedir tam olarak? Mantıksız geliyorsa, neden mantıksız geliyor?
Dostum senin adın muhammet,senle ne tartışabiliriz:)

umut_dert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut
bir film düşünün senaryosu yazılmış
yönetmen onay vermiş
çekimlere başlanmış
baş rol siz
gideceğiniz bütün yollar yazılmış
her yaşınız sezon finali
ölümünüz final
sardılar filmi oynuyoruz benim düşüncem bu ne gerek vardı yani bunlara
Haklisiniz, nasıl olsa yaşayıp gidiyoruz. Cevabı olmayan şeyleri irdeleyip durmaninda okyanusta kulaç atmaktan pek farkı yok. Ama insanım nihayetinde sorgulamadan da edemiyor insan.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Iyiyle kötüyü, dogruyla yanlışı ayırabilecek bir olgunluktayım. Her ne kadar gecmisteki eylemlerimi terk etmis olsam da bu onları yaptigim gercegini yine degistirmiyor. Gerçi dediğiniz gibi sorunumun kaynağı da bu olabilir, dediginiz gibi. Fikriniz için teşekkür ederim.
Bence müthiş bunalımda hissetmenizin nedeni bu. Eğer ideal sizin (zihninizdeki ideal umut_dert) yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyorsanız rahatsız hissettirecektir.
Benzer hisleri yaşarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer olsaydı bunu yazdığım için cezalandırılmam gerekirdi şimdi. Ben sadece gördüğüm şeylere inanıyorum , kusura bakmayın eski zamanlarda olduğu iddia edilen ama kamera çıkar çıkmaz artık gerçekleşmeyen mistik arap olaylarına inanmıyorum.
Ne için şimdi cezalandırılmanız gerekirdi onu tam anlamadım.

Top Bottom