Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Amon-Ra

80+
Sozlek köşkünüde atmazsın beee .D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dinlerin geneli orta doğuda çıktı şahsen insan oğlu çıkan savaş ve husumetlerin yaptıklarının üstünü dinler ile ört pas etmeye çalıştı Bir Tanrı Var çünkü bence hiçbir sistem yoktan vaar oluşuyla bu denli kusursuz bir şekilde oluşamaz ama bu tanrı insan oğlunun uydurmalarından değil onu söyleyebilirim
Öyle birseu söyleyebiliyorsan kanıtlanabilmende gerek

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
beyler kendinizi yormayın koyu arap sevici müslolara bir şey anlatamazsınız. elin arabı bile tefsirinde el kadar çocukla evlenilebileceğini yazar ama nedense arabın arapça inen kitaba yazdığı tefsiri red ederler. bunlar akıllarını kullanmak yerine batıla körü körüne inanma yoluna girmişler. osmanlı zamanında 10-15 civarı dini ayaklanma olmuştur. fetva verilip maymunlar asılmıştır ve bir çok olay olmuştur.bir çok kişi için sebepsiz veya menfaatli fetvalar verilmiştir bu da dinin ne kadar tehlikeli ve adaletsiz olabileceğini gözler önüne sermektedir. dinler ülkelerin yıkılmasında büyük rol oynamıştır ve özellikle de gelişmemesinde. ilk çıktığında kamera günah diyen andaval dinciler oldukça fazlaydı şuan bile günümüzde bu cahiller olmakta ve olmaya da devam etmektedir. yapılan bilimsel kazılar konuşamayan homo türlerinin kemiklerini gün yüzüne çıkarırken bunlar hala ilk insan adem demeye devam ederler. allah var veya yok kesin şekilde bilemeyiz. biri allah yok ben evrime inanıyorum derse herkes saygı duymak zorundadır bilim ortadadır red edilemez. allah'ın hadi var olduğunu var saysak bile iyilik timsali, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten bir tanrı tiplemesi zaten var olamaz felsefeciler bunlarla tartışsa bunların kafa basmaz. şimdi sorsan müslo fersefeci var derler kitabını oku arkadaş adam baskıyla mı müslo kalmış yoksa gerçekten müslo mu kendin görürsün hiç bir felsefeci islam veya diğer dinlere inanmaz kendi tanrı çizgisini çizer.
dinler sadece ülkelerin değil halkları da cahil bırakmış en ufak bir şeyde bir çok kişi dinsiz ilan edilerek asılıp kesilmiştir. sorsan bu dincilerin anneleri keşke peygamberi görseydik derler muhammed isimli arap 60 civarı kadınla birlikte olduğu rivayet ediliyor sadece basit aramayla bile 13 civarı karısının ismine ulaşıyorsunuz. anneleriniz muhammedin cariyesi olmaktan öteye gitmezdi o dönemde muhammedi görselerdi. ümmet 1 tane bulamazken kendine ayet çıkarıp kadınlarla birlikte olan fakir yürekli arap muhammedin yolundan gitmeye devam edin siz. sorsan fak fakirdi derler o kadar kadını fakirlikle mi aldı ya yahudilerden alınan vergiyeler ? yazılan rivayetler muhammedin medinedeyken nasıl paraya sıkıştığını nasıl kervan soydurduğunu gayet güzel yazmaktadır ilk savaş muho yüzünden çıkmıştır. yahudilerden sürekli dini bilgi almış arap geleneği + tevrat karışımı + kendi isteklerini kitaba yazmıştır. millet zaten günümüzde de muhonunkine benzer tarikatlara girmeye meraklıdır.(bknz: tarikate adamların badelenmesi).
arap dini dahil tüm dinler yok edilmelidir illa bir din olacaksa gök tengriye inansın halkımız. bu işin şakası yok, yarın bir sakallı çıkıp müsloları peşine takıp din elden gidiyor diye önümüze atabilir millette sallak zaten takılırlar hemen peşine

Amon-Ra

80+
Bunu söyleyen adamı dinlemek..
Bu attığın adama diamond tema defalerca yüzleşme teklif etti bu adam hep kaçtı ne diye atıyorsun kaynak olarak

Sana direkt Allah'a söven insan lazım sanırım müslümanlarla tartışılmıyormuş neyin algısını yapıyorsun sor sorunu cevaplayayım 10 yıldır Ülkem insanının dini sorularını cevaplıyorum
Tartışılmıyor şuan olduğu gibi xd

Kuranı Kerimin bilimin açıklayamadığı zamanlarda çeşitli ayetlerde bahsettiği bilgiler var örneğin Enam 125 ayette: "onun göğsünü göğe yükseliyormuşçasına dar ve sıkıntılı yapar" basıncı açıklamış gine bir başka ayet olan Neml 88 de "Sen dağlara bakarda onları donuk durgun görürsün oysaki onlar bulutların dolaştığı gibi dolaşırlar Her şeyi "sapasağlam ve yerli yerinde yapan" Allah’ın sanatıdır gibi dünyada dağların bölgelerin kıtaların yer değiştirdiğinden bahseder.
Neyi açıklamış hocam gozunzuu sevim mısırdaki insanlar insan bedeninin iliğine kadar biliyordu neyi açıklamış Bana o zaman bilinmeyip şuan bilinen 2 ayet söyle

Son düzenleme:

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Abdurrahman
Bu attığın adama diamond tema defalerca yüzleşme teklif etti bu adam hep kaçtı ne diye atıyorsun kaynak olarak

Olayları 3 senedir takip ediyorum diamond tema hep tartıştığı adamlardan sonra rezil olduğunu anlayınca hemen yayın açıp kitlesini kandırıyor Altay Cem meric onu tartışmaya davet ettiğinde o illa yer6 olacak dedi Altay Cem Meriç Orası Hariç Heryer demesine ragmen

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,532
İsim
Muhammed efe

Neyi açıklamış hocam gozunzuu sevim mısırdaki insanlar insan bedeninin iliğine kadar biliyordu neyi açıklamış Bana o zaman bilinmeyip şuan bilinen 2 ayet söyle
Riamond gelmedi asıl, adamın karısına kadar, kız çocuklarına kadar dilini uzattı omurga yoksunu Riamond Yer6 dışında heryerde olur dedi adam, ama kırpma olmaması için canlı yayın yapıcaz dedi Riamond R sini yaptı.

cgokhans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Gökhan Topal
Hocam Allah cc'ın varlığını kanıtlayan onca şey var ki. Yeter ki gözünü kapatmak isteme. En basitinden ortada bir eser varsa sanatçısı olmak zorundadır. Tuvaldeki bir resme on trilyon yılda kendi başına oluşmuş diyemezsin. Hatta tuvaledinden boyalarına kadar resim için gerekli her şeyi koy, üzerine bir milyon yıl geçsin asla ortaya bir resim kendiliğinden ortaya çıkmaz. Hatta ve hatta bunları bir kutuya koy, salla salla salla sana manalı bir resmi bırak Cin Ali bile kendiliğinden çıkmaz. Bu durumda evren gibi ucu bucağı belli olmayan, Kur'an da de belirtildiği üzere (ki o dönemde bu teknoloji yoktu) hala genişleyen bir evren söz konusu. Her şey o kadar hassas o kadar muhteşem ki bunların kendi kendine oluşmasının imkanı yok. Burada mantıkla bir yaratıcı zorunluluğu ortaya çıkıyor. E bunu çürütemedikleri için bu sefer tanrı yarattı insanları kendi başına bıraktı. Allah Allah bak sen ya. Yavhu bir kere bir yaratıcının böyle muhteşem bir eser ortaya koyup kendi başına bırakması nasıl mantığa ters değil? Aldığımız her teknolojik ürünün bir kılavuzu mevcut iken bir yaratıcı dünyayı yaratacak sonra evreni yaratacak sayısız canlı cansız varlık yaratacak sonra kendi başına bırakacak. Mümkün değil. O zaman bir kılavuz gerekiyor burada da mantıklı tek din İslam dini kalıyor.
Hayal Hanem, Sözler Köşkü, Çınaraltı gibi kanallardaki sohbetleri dinle. Mantık yoluyla en güzel şekilde İslam'ın, Allah cc'ün doğruluğunu her açıdan anlatıyorlar. Ben onlar kadar okuyup onlar kadar bilgi değilim ve insanın aklına takılan çokça konu olabiliyor. En güzeli o tür kanallardan ilim öğrenmek. Şiddetle tavsiye ederim. @Amon-Ra

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,532
İsim
Muhammed efe
Hocam Allah cc'ın varlığını kanıtlayan onca şey var ki. Yeter ki gözünü kapatmak isteme. En basitinden ortada bir eser varsa sanatçısı olmak zorundadır. Tuvaldeki bir resme on trilyon yılda kendi başına oluşmuş diyemezsin. Hatta tuvaledinden boyalarına kadar resim için gerekli her şeyi koy, üzerine bir milyon yıl geçsin asla ortaya bir resim kendiliğinden ortaya çıkmaz. Hatta ve hatta bunları bir kutuya koy, salla salla salla sana manalı bir resmi bırak Cin Ali bile kendiliğinden çıkmaz. Bu durumda evren gibi ucu bucağı belli olmayan, Kur'an da de belirtildiği üzere (ki o dönemde bu teknoloji yoktu) hala genişleyen bir evren söz konusu. Her şey o kadar hassas o kadar muhteşem ki bunların kendi kendine oluşmasının imkanı yok. Burada mantıkla bir yaratıcı zorunluluğu ortaya çıkıyor. E bunu çürütemedikleri için bu sefer tanrı yarattı insanları kendi başına bıraktı. Allah Allah bak sen ya. Yavhu bir kere bir yaratıcının böyle muhteşem bir eser ortaya koyup kendi başına bırakması nasıl mantığa ters değil? Aldığımız her teknolojik ürünün bir kılavuzu mevcut iken bir yaratıcı dünyayı yaratacak sonra evreni yaratacak sayısız canlı cansız varlık yaratacak sonra kendi başına bırakacak. Mümkün değil. O zaman bir kılavuz gerekiyor burada da mantıklı tek din İslam dini kalıyor.
Hayal Hanem, Sözler Köşkü, Çınaraltı gibi kanallardaki sohbetleri dinle. Mantık yoluyla en güzel şekilde İslam'ın, Allah cc'ün doğruluğunu her açıdan anlatıyorlar. Ben onlar kadar okuyup onlar kadar bilgi değilim ve insanın aklına takılan çokça konu olabiliyor. En güzeli o tür kanallardan ilim öğrenmek. Şiddetle tavsiye ederim. @Amon-Ra
Kanka adamlar bilmiyor ama bilmediğini de bilmiyor. Birşeyi güzelce doğrusunu izah edince de dağa taşa vuruyorlar konuyu başka yere çekiyorlar veya cevabını verdiğini şeyden kaçınıp sen şu sevicisin bu sevicisin diyor. Sorsak milliyetçiler ama ateist zihniyetin kaç milyon Türk'ü sırf ırkı veya dini için öldürdüğünü anlatınca 3 maymunu oynuyorlar. Elini boşa yorma denendi onaylandı.

Amon-Ra

80+
Olayları 3 senedir takip ediyorum diamond tema hep tartıştığı adamlardan sonra rezil olduğunu anlayınca hemen yayın açıp kitlesini kandırıyor Altay Cem meric onu tartışmaya davet ettiğinde o illa yer6 olacak dedi Altay Cem Meriç Orası Hariç Heryer demesine ragmen
Bu kadar c*hil olmak için çok uğraştınmı sirf müslüman diye savunuyorsun

cgokhans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Gökhan Topal
Kanka adamlar bilmiyor ama bilmediğini de bilmiyor. Birşeyi güzelce doğrusunu izah edince de dağa taşa vuruyorlar konuyu başka yere çekiyorlar veya cevabını verdiğini şeyden kaçınıp sen şu sevicisin bu sevicisin diyor. Sorsak milliyetçiler ama ateist zihniyetin kaç milyon Türk'ü sırf ırkı veya dini için öldürdüğünü anlatınca 3 maymunu oynuyorlar. Elini boşa yorma denendi onaylandı.
Biz yine denemiş olalım da. Peygamber efendimiz aynı kişilere defalarca hiç bıkmadan, hatta tamam Muhammet senin dediğin gibi bir Allah varsa ben bana tebliğ ettiğini ona söylerin artık gelme demesine rağmen gitmiş. Biz ise hemen vazgeçiyoruz reis. En azından bir denemiş oluruz.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
Senin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum

Tanrıya inanmak için sadece sezgimi gerek?
Öncelikle, “Tanrıya inanmak için sadece sezgi mi gerek?” sorusuna gelirsek:
İnanç, kişiden kişiye değişen bir olgu. Kimisi için sezgi yeterli olabilir, kimisi için mantık ve delil daha önemlidir. Din felsefesinde de bu konu çok tartışılmıştır. Mesela:
İman, kalpte hissedilen bir şey midir? Mantıksal ve bilimsel delillerle mi desteklenmelidir? İnsan sadece kendi sezgilerine güvenerek inanabilir mi?
İslam düşüncesinde bazı alimler fıtrat (insanın doğuştan bir inanç eğilimiyle gelmesi) kavramını savunur. Yani, insanın sezgisel olarak Tanrı’yı aradığı ve bu yönelimin doğal olduğu söylenir. Ancak diğer yandan, birçok teolog aklın da bir rehber olduğunu vurgular ve ayetler üzerine düşünmeyi, sorgulamayı teşvik eder. Bu kişinin çelişkiler yaşaması, aslında doğal ve sağlıklı bir şey. İnançla ilgili sorgulamalar çoğu insanın hayatının bir döneminde yaşadığı bir süreçtir. Önemli olan, bu sorgulamaları yaparken saygılı, açık fikirli ve öğrenmeye istekli olmak.
Müslüman kimselerle tartışmalarda “cahilsin” gibi sert tepkiler aldığını söylemesi de aslında büyük bir problem. İnanç, kişinin kendi yolculuğudur. Sorgulamak, araştırmak bir inancı küçümsemek değil, aksine o inancı daha iyi anlamak için bir çabadır. Dinle ilgili konuşmaların sağlıklı ve saygılı şekilde yapılması gerekir, aksi takdirde insanlar birbirlerini anlamak yerine kutuplaşırlar.
Peki sen bu konuda ne düşünüyorsun? Tanrı inancının sezgiye mi, akla mı yoksa ikisine birden mi dayanması gerektiğini mi düşünüyorsun?

Amon-Ra

80+
Bırak hocam gözünü sevim 100 yıldır şu sanat sanatçı kavramını takip ediyorsunuz.Şöyle saçma benzrtmelere ne gerek var bilgisel konuşmak yerine Sozler Köskunun rezil olduğu videoyuda aç izle

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,532
İsim
Muhammed efe
Biz yine denemiş olalım da. Peygamber efendimiz aynı kişilere defalarca hiç bıkmadan, hatta tamam Muhammet senin dediğin gibi bir Allah varsa ben bana tebliğ ettiğini ona söylerin artık gelme demesine rağmen gitmiş. Biz ise hemen vazgeçiyoruz reis. En azından bir denemiş oluruz.
Sabahtan beri o yüzden cevap verdim zaten konuya rastgele biri denk gelirde okur doğruyu öğrenir diye yazdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
Kardeşim ortadoğu da olunca madem dinler yüzünden olmuş oluyorsa bahsettiğim bölgeler yüzünde ateizm yüzünden oldu yani burda aslında ne olduğu değil kimin yaptığı sizin için önemli işimize gelmeyen yaptığında o yüzden, işimize gelen yapınca ateizmin suçu diyemiyorsak biz kendimizle çelişiyoruz demektir. Bak ortadoğu da olunca kimin fitne soktuğuna bakmadan ne güzelde dinleri suçladık ama di mi dostum. Ayrıca derim tarih öğren lütfen diye çünkü sen hristiyanların da arap olduğunu bilmeyip 1 ırk sonra 1 din saydın muhtemelen arap derken Müslümanları kast etmek istedin ama hristiyanlar da arap. Ben böyle bi arkadaşa ne gibi bilgi aktarabilirim. Bu kadar konudan uzak birine ne izah edebilirim? Hiçbirşey anlatamam çünkü önemli olan doğrular değil senin için doğru bildiklerin.
Ben sana ar*plar dediğimde müslümanlar demedim bunu nerden çıkartıyorsun ben şuan ar*pları müslüman yerine dahi koymuyorum ve ben hristiyanları birtek ırklarına göre değil inançlarına göre ayırdım bununda her sat8rda üstüne bastım boş yapıyor gibisin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,716
Üyeler
168,182
Son üye
proskop
Top Bottom