TARAYICIDAN BULAŞAN VİRÜSLER

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
842
Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
İnternetten asla yabancı kaynaklı dosya indirmem, her zaman orijinal ürün kullanırım. Fakat virüslerle savaş burada bitmiyor. Malumunuz tarayıcı üzerinden bulaşan, kökeni +18 siteler olan ama sadece bu sitelerle sınırlı kalmamış virüsler de var. Ben bilgisayarıma asla ve asla internetten orijinal olmayan bir dosya indirmediğim için virüs programı da kurmuyorum. Bu sebeple bu tarayıcı kaynaklı virüslere karşı kendimi nasıl koruyabilirim? Tarayıcıdan bilgisayara bulaşan virüsler benim iznim veya bilgim olmadan nasıl pc'ye inebiliyor? Girdiğim sayfayının güvenli veya güvensiz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bu sebeple bu tarayıcı kaynaklı virüslere karşı kendimi nasıl koruyabilirim? Tarayıcıdan bilgisayara bulaşan virüsler benim iznim veya bilgim olmadan nasıl PC'ye inebiliyor?
Bilinmedik sitelere girmeyin. Reklam engelleyici kullanın. Sizin izniniz olmadan virüs inemez.

Tarayıcıdan bilgisayara bulaşan virüsler benim iznim veya bilgim olmadan nasıl PC'ye inebiliyor?
İzin verdiğinden haberin olmayabilir.
Durduk yere indiremez. Muhtemelen tıkladığın reklam link gibi bağlantılar ile indirdin.
Girdiğim sayfayının güvenli veya güvensiz olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Kaspersky Total Securty'nin içinde yer alan tarayıcı eklentisi kontrol ediyor.
Ek uzantılar var @Treyarch yardımcı olur diye düşünüyorum.

İnternetten asla yabancı kaynaklı dosya indirmem, her zaman orijinal ürün kullanırım. Fakat virüslerle savaş burada bitmiyor. Malumunuz tarayıcı üzerinden bulaşan, kökeni +18 siteler olan ama sadece bu sitelerle sınırlı kalmamış virüsler de var. Ben bilgisayarıma asla ve asla internetten orijinal olmayan bir dosya indirmediğim için virüs programı da kurmuyorum. Bu sebeple bu tarayıcı kaynaklı virüslere karşı kendimi nasıl koruyabilirim? Tarayıcıdan bilgisayara bulaşan virüsler benim iznim veya bilgim olmadan nasıl PC'ye inebiliyor? Girdiğim sayfayının güvenli veya güvensiz olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Orijinal kullanıyorsan Adblock gibi reklam engelleme kullanıyorsan virüs sana kolay kolay bulaşmaz

Girdiğin ve gireeğin her linki girmeden virüstotalde tarat. Javascript'i kapalı tut. Eğer sen örnek verirsek, steme girrdin diyelim. Orada Java çalışmalı, ekranın sağ üstünde java işareti var ona basıp sadece steam için javayı açabilirsin. Diğer sitelerde hala kapalı kalcaktır.

Girdiğin ve gireeğin her linki girmeden virüstotalde tarat. Javascript'i kapalı tut. Eğer sen örnek verirsek, steme girrdin diyelim. Orada Java çalışmalı, ekranın sağ üstünde java işareti var ona basıp sadece steam için javayı açabilirsin. Diğer sitelerde hala kapalı kalcaktır.
Java vasıtasıyla mı bulaşıyor bu tarayıcı virüsleri yani ? Ve tabii ki reklamlar, o Allah'ın emri.

İnternetten asla yabancı kaynaklı dosya indirmem, her zaman orijinal ürün kullanırım. Fakat virüslerle savaş burada bitmiyor. Malumunuz tarayıcı üzerinden bulaşan, kökeni +18 siteler olan ama sadece bu sitelerle sınırlı kalmamış virüsler de var. Ben bilgisayarıma asla ve asla internetten orijinal olmayan bir dosya indirmediğim için virüs programı da kurmuyorum. Bu sebeple bu tarayıcı kaynaklı virüslere karşı kendimi nasıl koruyabilirim? Tarayıcıdan bilgisayara bulaşan virüsler benim iznim veya bilgim olmadan nasıl PC'ye inebiliyor? Girdiğim sayfayının güvenli veya güvensiz olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Başta tarayıcınızı güncel tutun. Eğer tarayıcınız güncel olmazsa sitelerin iFrame açıklarına yakalanabilir, ve RAT gibi virüsler yiyebilirsiniz.

İkinci yöntem ise adblock kullanmak. Size tavsiyem uBlock Origin kullanmanız, uBlock Origin sizi zararlı alan adlarına ve tracking'e karşı korur, RAM'inizi ve işlemcinize adblock plus gibi sömürmez.

Son yöntem ise McAfee Web Advisor gibi anti-virüs eklentileri kullanmak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Linux etiketlediğin içinde teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri