Phenoma
80+ Silver
Sadrazam desek daha iyi olur ( Çandarlı Halil Paşa )-Bizans Osmanlı şehzadelerini kışkırtıyordu
Sadrazam desek daha iyi olur ( Çandarlı Halil Paşa )-Bizans Osmanlı şehzadelerini kışkırtıyordu
Türkiyede Büyüklere Sorarak max Kahve ağzı öğrenirsinKitap okuyarak olabilir.
Makale okuyarak olabilir.
Belgesel izleyerek olabilir.
Büyüklerine sorarak olabilir.
İlber Ortaylı , Murat Bardakçı gibi tarihçileri takip edebilirsinDFT tariher ve Harp tarihine Abone oldum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Asla tarihçileri dinlemem Hepsi taraf tutuyor makale falan okuyacağım
Hayır şehzade orhan mesela Taht savaşlarında yenilen şehzadeler bizansa sığınıyordu bizansda şehzadeler arasında savaş çıkarmak için şehzadeleri kışkırtıyordu ve başarılıda oluyorlardıSadrazam desek daha iyi olur ( Çandarlı Halil Paşa )
Gelecek tepki belli: Özensiz.İSTANBULUN FETHİ 1453
Bizans yorulmuştu son demlerini yaşıyordu 11. Kostantinin yönetiminde İstanbul vardı
26 kere fethedilmiş bu şehiri Fatih Sultan Mehmet alacakdı
sebepleri vardı Rumeliye geçişde çok sıkıntı oluyordu
Anadoluda sinir bozucu problemler çıkarıdığı için 1453
de kuşatıldı
Alıntıyı görüntüle
gelelim o meşhur gemileri karadan yürütmeye denizde olan savaşı kaybeden Osmanlı sinirlenmişti oyüzden boğaz zincirlerle bağlı olduğu için Beşiktaştan geçerek zincirlerin arkası
ndan geçirip Bizanslı askerleri şoka uğrattı surların önündeki diziliş 1 inci yerden başı bozuklar en arkadan padişah ve yeni, çeriler vardı
şahin topuyla surları yıkmışlardı ama Bizanslar kısa sürede tamir etti neler varsa saldıran Osmanlılar ağır bir savaşa tutuldu burada bazı efsaneler ortaya çıktı 11. Kostantin elinde kılıcıyla ölmüştür ve artık İstanbul Osmanlının olmuştu orta çağ kapandı yeni çağ başladı
Bakalım ne tepkiler gelicek.
Ben babama sorarak öğrendim neredeyse tüm tarihi ve tarih bilgim oldukça iyidir.Türkiyede Büyüklere Sorarak max Kahve ağzı öğrenirsin
İlber Ortaylı , Murat Bardakçı gibi tarihçileri takip edebilirsin
Bak mesela Tarih oyunları oynamak en iyi geliştirme yoluDoğru tarihçileri saymıyorum zaten.
Abdülhamid sonrası gelen padişahlar kukla olarak gelmiş, son mutlak hükümdar Abdülhamid-i Sani'nin 33 yıllık saltanatı yıkılmış, devlet kurumları ve topraklar tamamen itilaf devletlerinin hareketlerine bırakılmıştır. İşte bundan dolayı son "mutlak" hükümdar II.Abdülhamit'tir.Evet ama istanbuldan geçiş daha kolaydı
Peki birşeyde fikrinizi alıcam Vahdettin sizce neden tarih kitaplarında yok Osmanlının son padişahı Abdülhamit gözüküyor bence sanırım almanyaya kaçtığı için. Sizce.
HOİ 4 ağır ingilizce istiyorBak mesela Tarih oyunları oynamak en iyi geliştirme yolu
Ben Hoi4 Oynayarak hem Coğrafya bilgimi hem de tarih bilgimi geliştirdim
Onlar güçsüz adamlar.Hayır şehzade orhan mesela Taht savaşlarında yenilen şehzadeler bizansa sığınıyordu bizansda şehzadeler arasında savaş çıkarmak için şehzadeleri kışkırtıyordu ve başarılıda oluyorlardı
Yani istisnalar kaideyi bozmazBen babama sorarak öğrendim neredeyse tüm tarihi ve tarih bilgim oldukça iyidir.
Gerçekten de bilgili kendisi tarih konusunda
Abdülhamid inde 3 senesi kukla olarak geçtiAbdülhamid sonrası gelen padişahlar kukla olarak gelmiş, son mutlak hükümdar Abdülhamid-i Sani'nin 33 yıllık saltanatı yıkılmış, devlet kurumları ve topraklar tamamen itilaf devletlerinin hareketlerine bırakılmıştır. İşte bundan dolayı son "mutlak" hükümdar II.Abdülhamit'tir.
Şehzade dediğin Padişah'ın oğlu nasıl güçsüz adamlarOnlar güçsüz adamlar.
Onlar rahatlıkla bastırılırdı ama bir sadrazam o kadar kolay bastırılamaz çünkü devletin en yetkili adamlarından.