📍[TARTIŞMA] Sizce Türkiye de sosyal çürümemi var? 💬

Yanlış Olan Ne Var Sence ?
Komple yanlış. Trabzondan haberi yok. Ben diyorum ki gelenler yazın geliyor turist olarak geziyor sonra gidiyor. Ev alan da yatırımlık alıyor, oturan nerdeyse hiç yok. Alan sayısı da az. Bu arkadaş durmuş ne diyor. Şuan Trabzon a gidin bakalım arap var mı? Bilmeden sosyal medya dan kafanıza göre yargı dağıtıyorsunuz. Ben Trabzonluyum. Benim memleketimdeki durumu bana öğretmeye çalışıyorsunuz

Teknoloji insanı tembelleştiriyor kanka.
Teknoloji İnsanı Tembelleştirmez Bence Teknoloji İnsanlığın İşini Kolaylaştırır Ama Bu Tembelleştirme Olayı Bence Tamamen Dış Etkenlerden Kaynaklıdır .

İşte Eskisi Gibi Değil Çapı Büyüdü Artık .
belli bir yere katılıyorum mesela eşcinsellik meselesi gibi . Ama bazı konularada katılmıyorum 40 yıl öncesine kadar stokçuluk felan fazlaydı bugünlerde ise ne zaman bir olay olsa hemen stokçuluk gene oluyor ve fazla yani belli bir kesimde haklısınız

Sosyal Medya zaten her konuda yanıltır ve yanılttırır güzel algı yapılabilecek bir ortamdır. Dediğin gibi; sosyal medyaya bakınca sanarsın Trabzon artık arapların ama işin gerçeğini bilmek yeter. Abartılara itibar etmeye gerek yok fakat satıldığı da acı gerçek. Klasik bir laf vardır ya;
"Siz bayrağınız dalgalanıyor diye veyahut Türkiye ye kimse bulaşamaz, istila edemez veya satamaz diye gurur duyar iken yabancılar, mülteciler ülkeyi talan ediyorlar. Yabancıya ev, arsa, toprak satışına izin verilmesi kendi elinle ülkeye sessizce kapı açtırmak gibi bir şeydir."
Sana katılıyorum, benim söylediğim Trabzon da bu miktar çok sınırlı ve alanlar kendileri oturmuyor. Yani arap nüfusu artmıyor. Gelip gidiyorlar. Benim bahsettiğim bu. Genel bakarsak başka yerlerde alıp yerleşen illaki vardır. Başka şehirlerden haberim yok. Trabzon , Ankara ve Sakarya ile alakam var. Üçünde de arap nerdeyse hiç yok. Sadece okula gelen öğrenciler oluyor yabancı

Teknoloji İnsanı Tembelleştirmez Bence
Bana göre tembelleştiriyor basit örnek vereyim, ev süpürmek normalde insanı kaslarını hareket ettirdiğin için vucud hareketleniyor fakat şimdi robot süpürge alıyorlar ve ev işlerinden uzaklaşan birsürü kadın çıktı ve çoğalıyorlar bu en basit örnekdi.

Chatgpt ve resim yapan yapay zekalarda ileride insanları ***** yapacak öyle düşünüyorum. El işiyle yapılan eserleri tarihde hala anıyoruz fakat bu gelecekte olmayacak.

belli bir yere katılıyorum mesela eşcinsellik meselesi gibi . Ama bazı konularada katılmıyorum 40 yıl öncesine kadar stokçuluk felan fazlaydı bugünlerde ise ne zaman bir olay olsa hemen stokçuluk gene oluyor ve fazla yani belli bir kesimde haklısınız
Eskiden Ürün Bulamazdın Ondan Dolayı Stokçuluk Vardı Evet , Ama Şuan Ürün Var Yinede Stokçuluk OIuyor Nedeni Belli Zamdan Kar Almak Hiçbirşey Değişmedi Aynı Olduğu Gibi Devam Ediyor .

Sana katılıyorum, benim söylediğim Trabzon da bu miktar çok sınırlı ve alanlar kendileri oturmuyor. Yani arap nüfusu artmıyor. Gelip gidiyorlar. Benim bahsettiğim bu. Genel bakarsak başka yerlerde alıp yerleşen illaki vardır. Başka şehirlerden haberim yok. Trabzon , Ankara ve Sakarya ile alakam var. Üçünde de arap nerdeyse hiç yok. Sadece okula gelen öğrenciler oluyor yabancı
suriyeli, afgan vs mülteci durumu nedir oralarda? Bizim Kocaeli'de kaynıyor.

Senin bahsettiğin olay 1923 ten sonra başladı, batıya özenme olayını ingiltere yüzünden şuanda böyleyiz adamlar 100 yıl sonraki halimizi ozamanlar hesaplayıp amaçlarına ulaştılar bile.
bence siz çok komplocu takılıyorsunuz . En basitinden bile meşrutiyet , 1. tanzimat gibi köklü değişikliklerde batıdan esinlenmemiz sonucu oldu yani bunu 1923 sonrası atmak kesinlikle yanlış ayrıca amaçlarını daha detaylı açıklar mısınız neymiş?

Bana göre tembelleştiriyor basit örnek vereyim, ev süpürmek normalde insanı kaslarını hareket ettirdiğin için vucud hareketleniyor fakat şimdi robot süpürge alıyorlar ve ev işlerinden uzaklaşan birsürü kadın çıktı ve çoğalıyorlar bu en basit örnekdi.

Chatgpt ve resim yapan yapay zekalarda ileride insanları ***** yapacak öyle düşünüyorum.
Hocam Dediğim Gibi Teknoloji Üstümüzdeki Yükü Hafifletiyor Ama Bu Tembellik Olayında Dış Etkenlerin Vermiş Olduğu Etki Daha Fazla Stres , Gelcek Kaygısı , Ekonomi V.B Şeyler Bunun En Basit Örneği .

amaçlarını daha detaylı açıklar mısınız neymiş?
Bu benim kendi düşüncem, ülkeyi içten yozlaştırdıklarını düşünüyorum Türkiye sence 100 yılda toplum olarak ileriye mi gidiyor ? adamlar istese 2. kez kuşatırdı istanbulu.

suriyeli, afgan vs mülteci durumu nedir oralarda? Bizim Kocaeli'de kaynıyor.
Trabzonluyum, normalde Ankara da yaşıyorum, Sakarya da okutuyorum. Üçünde de durumlar birbirine benzer. Az miktarda mülteci var. Trabzonda çok az var. Sakarya ve ankara da da az denecek miktarda. Öyle İstanbul vs gibi değil. Alakası bile yok

Dış Etkenlerin Vermiş Olduğu Etki Daha Fazla Stres , Gelcek Kaygısı , Ekonomi V.B Şeyler Bunun En Basit Örneği .
Öyle düşünenlerde var elbette fakat bu mazeret olduğunu düşünüyorum, sonuçta dünyada başarılı olan insanlar hep fakirlikten gelmişler bizim gibi pes edip hayata küsselerdi ne Ronaldo olurdu ne Elon musk nede Acunn

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,020
Üyeler
184,719
Son üye
Mert_Öztürk
Geri