Neler Yeni

📍[TARTIŞMA] Sizce Türkiye de sosyal çürümemi var? 💬

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
Kardeşim Trabzon a gelen araplar mülteci değil. Turist. Bunu mesajda yazdım. Gelen arap olunca mülteci mi oluyor? Geliyorlar turist olarak geziyorlar ve gidiyorlar. Buna karşı çıkıyorsan sende bir problem vardır
Turistik olaylara kimse bir şey demez. Herhalde Trabzon'da araplara satılan ev, arsa, toprakları kastediyor da olabilir.
Trabzon'da değil yani, İstanbul gibi mega kentlerde de harıl harıl araplara hizmet ediliyor. Mesela Kanal İstanbul Projesini neden bu kadar diretiyorlar? Çünkü İstanbul'un ortasına küçük arap mâlikanesi yapacaklar güzel para karşılığı. Katarİstanbul

YazılımKafa

80+ Silver
Turistik olaylara kimse bir şey demez. Herhalde Trabzon'da araplara satılan ev, arsa, toprakları kastediyor da olabilir.
Trabzonda araplar yatırım amaçlı ev alıyor. Bu şehirin geçinmesi açısından iyi. Zaten fazla miktarda değil. Sosyal medya da bol keseden yazmayı seviyorlar. Her türlü sallıyorlar fazla fazla. Sosyal medyaya baksan Trabzon un yarısı arap sanarsın.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Kardeşim Trabzon a gelen araplar mülteci değil. Turist. Bunu mesajda yazdım. Gelen arap olunca mülteci mi oluyor? Geliyorlar turist olarak geziyorlar ve gidiyorlar. Buna karşı çıkıyorsan sende bir problem vardır
arapların hepsi mültecidir. turisti olmaz onların. her yerden ev arsa alıp vatandaşlık alıyolar. bi de çok hızlı ürüyolar doğum kontrol falan haberleri yok.

The Semih

80+ Gold
~ Bildiğiniz üzere Türkiye ortalama son 5 yıllık süreç içerisinde çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor iken geçen haftalarda bir sokak ropörtajında konuşan ve 21 yıldır akademisyenlik yapan Zeliha BURTEK'in konuşması damga vurmuştu ve bu konu bir süredir epey tartışılıyor.

- “Geçinebiliyor musunuz?” sorusuna karşılık olarak;

Zeliha BURTEK;
"Bence Türkiye'nin başka bir geçekliği var. Bu gerçeklik iktisadi bir gerçeklik değil, sosyal çürüme var, dönüşü olmayan bir yerdeyiz!

Dünya tarihi iktisadi olarak her zaman toparlandı. Bir sürü krizler görüldü. Ekonomi her zaman toparlanır, kapital kendini yok etmez ama sosyal çürümeyi de düzeltemezsiniz. Şu anda Türkiye'de sosyal çürüme var. Bunun düzelmesi için çok zor, çok zor dönüşü olmayan bir yerdeyiz.

Sosyal çürüme şu; etik denen şeyin yok olması, etik yaşam felsefesi demek. Türkiye'de yaşam felsefesi kalmadı. Yani şöyle bir şey söyleyeyim, yani Türk edebiyatını, Türk sinemasını, Türk tiyatrosunu düşünün. Bu edebiyatta bu tiyatroda, sanatta hiçbir şekilde yazında ve düşün de hiçbir zaman için göçmen kültürü, mülteci kültürü ya da mafya ya da işte kara para aklama gibi kavramlar olmazdı. Ama şu anda biz yavaş yavaş kültürel anlamda bütün ortaya çıkacak yapıtlarda bu kavramlarla karşılaşmaya başlayacağız. Sosyal çürüme bu demek başka bir toplum olduk. Biz Güney Amerika ülkesi değildik ama Güney Amerika ülkesi olmaya başladık. Çok tuhaf değil mi? Bence sosyal çürüme daha dibe varacak!"

~ Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet eskiden türkler kültürleriyle tanınırdı, şuanda alakamız yok kültürle eskiden Ayna programı vardı orada ülkeleri gezip kültürlerini tanıtırdı ve hep türkiye ile kıyaslardık şuanda onlar bizden daha iyi ve TLC deki amerikan yaşamlarına dönüyoruz. 2005 ve sonrası çocuklar evde büyüdü zaten sokak oyunlarını bilmiyorlar.

YazılımKafa

80+ Silver
arapların hepsi mültecidir. turisti olmaz onların. her yerden ev arsa alıp vatandaşlık alıyolar. bi de çok hızlı ürüyolar doğum kontrol falan haberleri yok.
Bu nasıl bir mantık. Bir şey demiyorum...

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
ve bence sosyal çürüme evet var ama bu hangi bakış açısından baktığınıza göre değişir eğer islami bir bakış açınız varsa tabikide bu var ama daha seküler bir bakış açısına sahipseniz işler sizin için iyiye gidiyor yani bu değişken bir şey ama bence var . Ayrıca ben bu durumun geçmişten beridir olduğunu düşünüyorum bundan 30-40 yıl öncesine kadarda etik bozulmalar etik dışı şeyler vardı yani şunu pek mantıklı bulmuyorum " şuanda sosyal çürüme vs. var " evet var ama eskidende var olan bir şeydi bu yani işte bu son dönemeç o düzelir ama bu düzelemez gibi ifadeler bence yanlış .
Ve eğer modern gerçeklikte sosyal çürümeden türklerle ilgili bahsediyorsak bence burada türk insanının batı özentisi olmasının / batının etkisinin büyük bir etkisi var ( tabikide tek etki bu demiyorum ama tek bu aklıma geldi , örnek vermem gerekirse en basitinden eşcinsellik veya son yıllarda popüler olan sevgilimin arkadaşı ile yattım ama onu aldatmış olmam gibi vs. ilişki türleride batıdan bizim türklere geçen şeyler orada doğdu buraya geldi burada da uygulanmaya başlandı )

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
Trabzonda araplar yatırım amaçlı ev alıyor. Bu şehirin geçinmesi açısından iyi. Zaten fazla miktarda değil. Sosyal medya da bol keseden yazmayı seviyorlar. Her türlü sallıyorlar fazla fazla. Sosyal medyaya baksan Trabzon un yarısı arap sanarsın.
Sosyal Medya zaten her konuda yanıltır ve yanılttırır güzel algı yapılabilecek bir ortamdır. Dediğin gibi; sosyal medyaya bakınca sanarsın Trabzon artık arapların ama işin gerçeğini bilmek yeter. Abartılara itibar etmeye gerek yok fakat satıldığı da acı gerçek. Klasik bir laf vardır ya;
"Siz bayrağınız dalgalanıyor diye veyahut Türkiye ye kimse bulaşamaz, istila edemez veya satamaz diye gurur duyar iken yabancılar, mülteciler ülkeyi talan ediyorlar. Yabancıya ev, arsa, toprak satışına izin verilmesi kendi elinle ülkeye sessizce kapı açtırmak gibi bir şeydir."

The Semih

80+ Gold
ve bence sosyal çürüme evet var ama bu hangi bakış açısından baktığınıza göre değişir eğer islami bir bakış açınız varsa tabikide bu var ama daha seküler bir bakış açısına sahipseniz işler sizin için iyiye gidiyor yani bu değişken bir şey ama bence var . Ayrıca ben bu durumun geçmişten beridir olduğunu düşünüyorum bundan 30-40 yıl öncesine kadarda etik bozulmalar etik dışı şeyler vardı yani şunu pek mantıklı bulmuyorum " şuanda sosyal çürüme vs. var " evet var ama eskidende var olan bir şeydi bu yani işte bu son dönemeç o düzelir ama bu düzelemez gibi ifadeler bence yanlış .
Ve eğer modern gerçeklikte sosyal çürümeden türklerle ilgili bahsediyorsak bence burada türk insanının batı özentisi olmasının / batının etkisinin büyük bir etkisi var ( tabikide tek etki bu demiyorum ama tek bu aklıma geldi , örnek vermem gerekirse en basitinden eşcinsellik veya son yıllarda popüler olan sevgilimin arkadaşı ile yattım ama onu aldatmış olmam gibi vs. ilişki türleride batıdan bizim türklere geçen şeyler orada doğdu buraya geldi burada da uygulanmaya başlandı )
Senin bahsettiğin olay 1923 ten sonra başladı, batıya özenme olayını ingiltere yüzünden şuanda böyleyiz adamlar 100 yıl sonraki halimizi ozamanlar hesaplayıp amaçlarına ulaştılar bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,930
Üyeler
161,359
Son üye
Rafethan
Top Bottom