Neler Yeni

taşındıktan sonra upload'ım artmasına rağmen pingim arttı

hamzaersoy

80+ Bronze
geçen ay taşındım ve eski evimde türk telekomun 50/10 mbps'sini kullanırken şimdi vipnet'in 35/10'unu kullanıyorum fakat istanbula daha yakın bir yere taşınmama rağmen pingim inanılmaz derecede arttı. eski evimde 10mbps'lik türk telekom upload'ıyla Valorantın istanbul serverında 22 23ms'ler alırken şimdi nedense sabit olarak 28 29ms'ler alıyorum. modem ve interneti değiştirdim fakat kablom hala eski evde kullandğım kablo. modeme yapmam gereken bir ayar vb. varsa arayüz hakkında bir fikri olan yardımcı olabilirse çok sevinirim. çünkü 35/10dan daha düşük paketi kullanan insanların ping değerlerinin bile bu değerlerde gezmediğine eminim. yapmam gereken veya kontrol etmem gereken ne varsa söyleyebilirseniz sevinirim. aşağıya da valoranttaki güncel ağ değerlerimin ss'ini koydum bunlardan pek anlamıyorum fakat muhtemelen yüksekler.

1726433729560.png
1726433747468.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

başlığı yanlış yazmışım kusura bakmayın. artmasına rağmen değil değişmemesine rağmen olacaktı

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Pingin upload veya downloadla alakası yok Türk Telekom veri merkezi daha yakındır vipnetin ki daha uzaktır yada daha kalitesiz bir veri merkezi vardır gibi.

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
neyi nerden kontrol edebilirinm
Speed Testte körfez net Türk telekom istanbul gibi bir yere bağlanır oranın adı ney ? Ve altyapın ne durumda bu ikisi çok etkiler. Pingin bir sebebi de kablosuz bağlantı olabilir. Kablolu bağlantı kullan hep.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,670
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Çünkü biri Türk Telekom biri Vipnet. Bunların kullandığı sunduğu ping değerlerinin aynı olması zaten mantıksız olurdu. Ayrıca pingin hızla da pek bir alakası yok 2 MBPS net ile de 2 MS alabilirsin yani.

fred1c

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Onur Can Özdemir
Arkadaşların dediği gibi hız ile ping hiç bir alakası yok sunucuya giden yer önemli biri seni dolaştırarak götürüyordur biri ise direkt gidiyordur.

hamzaersoy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşların dediği gibi hız ile ping hiç bir alakası yok sunucuya giden yer önemli biri seni dolaştırarak götürüyordur biri ise direkt gidiyordur.
Çünkü biri Türk Telekom biri Vipnet. Bunların kullandığı sunduğu ping değerlerinin aynı olması zaten mantıksız olurdu. Ayrıca pingin hızla da pek bir alakası yok 2 MBPS net ile de 2 MS alabilirsin yani.
Speed Testte körfez net Türk telekom istanbul gibi bir yere bağlanır oranın adı ney ? Ve altyapın ne durumda bu ikisi çok etkiler. Pingin bir sebebi de kablosuz bağlantı olabilir. Kablolu bağlantı kullan hep.
internet sağlayıcımı değiştireceğim ve 20 uploadı olan bir tarifeye geçeceğim, pingimde fark olur mu yoksa yaşadığım yerin altyapısından dolayı alabileceğim en verimli ping bu mu:?

_Keremkal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kerem Demirtaş
Uploadı 2. Plana al şimdilik. Pinginde fark olur mu dersen eh diyorum ben olur tabii ama büyük bir değişim olmaz tabii

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
internet sağlayıcımı değiştireceğim ve 20 uploadı olan bir tarifeye geçeceğim, pingimde fark olur mu yoksa yaşadığım yerin altyapısından dolayı alabileceğim en verimli ping bu mu:?
Ping ile uploadın hiçbir alakası yok tamamen de alakası yok diyemem o da ayrı bi konu ama senin durumunda --> şöyle düşün 100 m lik yolu TT 120 m de götürüyor vipnet 150m hangisi daha hızlı gider ?? tabi atlamalar vs de önemli ne kadar az atlamayla direk gönderirse o kadar az pingin olur. Bunu başka şekilde anlatamam. Uploadın alakası yok yani.

hamzaersoy

80+ Bronze
Uploadı 2. Plana al şimdilik. Pinginde fark olur mu dersen eh diyorum ben olur tabii ama büyük bir değişim olmaz tabii
Ping ile uploadın hiçbir alakası yok tamamen de alakası yok diyemem o da ayrı bi konu ama senin durumunda --> şöyle düşün 100 m lik yolu TT 120 m de götürüyor vipnet 150m hangisi daha hızlı gider ?? tabi atlamalar vs de önemli ne kadar az atlamayla direk gönderirse o kadar az pingin olur. Bunu başka şekilde anlatamam. Uploadın alakası yok yani.
netspeed hakkında ne düşünüyorsunuz peki herhangi bir kullanan arkadaşınız var mı?

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Ares Blackrosa
5-6 ping için zahmete girmene gerek var mı ki, internette sorun yaşamıyorsan uğraşma bence.

hamzaersoy

80+ Bronze
5-6 ping için zahmete girmene gerek var mı ki, internette sorun yaşamıyorsan uğraşma bence.
yaşıyorum açıkçası. pingden bağımsız olarak da upload benim için çok önemli ve 10 artık yetmiyor. hem 5 6 ping de fps oyunlarında biliyorsunuz biraz fazla fark ediyor ya

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Ares Blackrosa
yaşıyorum açıkçası. pingden bağımsız olarak da upload benim için çok önemli ve 10 artık yetmiyor. hem 5 6 ping de fps oyunlarında biliyorsunuz biraz fazla fark ediyor ya
Açıkçası 5-6ms "bence" önemsiz bi fark ama sen rahat edemiyorsan bir şey diyemem. Altyapın varsa superonline bakabilirsin ama fiyatları uçuk.
İnternette ne gibi sorunlar var?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,007,717
Üyeler
159,664
Son üye