Tavsiye Ekonomik Toplama PC

Kaelyx

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba Dostlarım ,

Öncelikle herkese iyi günler kendim için bir bilgisayar toplamak istiyorum fakat uyumlu parçalar arasında sıkışıp kalıyorum sıfır ve ikinci el parçalar alarak kendime orta halli bir pc toplamak istiyorum ve bu pc güncellemeye ( yükseltme ) açık olmasını istiyorum fakat bu konuda derin bir bilgim olmadığından yardımınızı bekliyorum öyle net bir fiyat söyleyemiyorum ama çok uçuk bir fiyat beklemiyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .

Sağlıcakla Kalın.🙌

Merhaba Dostlarım ,

Öncelikle herkese iyi günler kendim için bir bilgisayar toplamak istiyorum fakat uyumlu parçalar arasında sıkışıp kalıyorum sıfır ve ikinci el parçalar alarak kendime orta halli bir pc toplamak istiyorum ve bu pc güncellemeye ( yükseltme ) açık olmasını istiyorum fakat bu konuda derin bir bilgim olmadığından yardımınızı bekliyorum öyle net bir fiyat söyleyemiyorum ama çok uçuk bir fiyat beklemiyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .

Sağlıcakla Kalın.🙌
Ortalama bir fiyat vermek zorundasın. Az, çok, pahalı, ucuz bunlar çok öznel kavramlar.

Ortalama bir fiyat vermek zorundasın. Az, çok, pahalı, ucuz bunlar çok öznel kavramlar.
2.el parçada kullanacağım diye demiştim öyle 15 k felan diye düşündüm

Tamam bütçen fazlasıyla düşük olduğu için sana tavsiyem yaşadığın şehirden ikinci el satılık masaüstü PC alman olur. Sıfır parça ve toplama işine bulaşma.

Tamam bütçen fazlasıyla düşük olduğu için sana tavsiyem yaşadığın şehirden ikinci el satılık masaüstü PC alman olur. Sıfır parça ve toplama işine bulaşma.
Ne tür bir bilgisayara yeterli olur bu bütçe

B450 anakart-2500 e bulursun bende o paraya satıyorum.
8x2 ram-2500tl bu da
R5 3600 işlemci-2k
Psu kasa-3k(sıfır)
5k ya da bir ekran kartı bulursun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6600xt vs. bütçene yeten ekran kartını al

Ne tür bir bilgisayara yeterli olur bu bütçe
Tam emin değilim ama ortalama ryzen 3600 + 1660Ti ya da rx6600 8-16GB RAM civarı bir sistem bulunabilir. Belki şansınız varsa tek tek bakarsanız r5 5600 işlemci çıkabilir.

B450 anakart-2500 e bulursun bende o paraya satıyorum.
8x2 ram-2500tl bu da
R5 3600 işlemci-2k
Psu kasa-3k(sıfır)
5k ya da bir ekran kartı bulursun.

6600xt vs. bütçene yeten ekran kartını al
bu özelliklerde başkanım ne tür oyunlar oynanır ne tür işlem yapılır

Kusura bakmayın çok soruyorum bayadır bu işlemlere uzağım :)

bütün oyunları oynatır

Şuan bütün her şeyi 1080p de oynarsın rahat

Hocam çok bilgin yoksa almanı önermem dolandırılabilirsin özellikle ekran kartında

Piyasayı takip edip ucuz bulunca alman lazım mesela bende topluyorum bir tane am4 sistem b450m pro max ve 8x2 rami 3.5k ya aldım toplam.

Şuan bütün her şeyi 1080p de oynarsın rahat

Hocam çok bilgin yoksa almanı önermem dolandırılabilirsin özellikle ekran kartında

Piyasayı takip edip ucuz bulunca alman lazım mesela bende topluyorum bir tane am4 sistem b450m pro max ve 8x2 rami 3.5k ya aldım toplam.
utku bey sağolun yorumunuz için :) 3.5k ya ne zaman aldınız acaba tekrar o fiyatlara dusermı dıye soruyorum sadece

Bilgim eski yenilere o kadar hakim değilim

Bilgim eski yenilere o kadar hakim değilim
Sorun olmaz o zaman eskilere hakimsen.Zaten temel iş aynı neye dikkat edeceğine alırken hangi tesleri yapacağını biliyorsun o zaman.En kötü almadan önce konu aç beni etiketle yardımcı olurum.Ram anakart işlemciyi al ekran kartını bütçene göre seçeriz.6600xt mantıklı olur attığım sistemde.R5 5600 bulmak şuan zor 5 6k ya satıyorlsr değmez o kadar r5 3600 daha mantıklı olur.

Geri