Hocam o işlemci örnek veriyorum yükte 30w falan oluyor mu?Isıl Tasarım Enerjisi, bir bilgisayarın soğutma sisteminin başa çıkabileceği azami enerji miktarı. Mesela, eğer bir dizüstü işlemcisi 20 watt ITE değerine sahipse, işlemci üzerindeki 20 wattlık ısıyı işlemciyi en yüksek sıcaklığına ulaştırmadan aktif veya pasif soğutma ile üzerinden atabilir
Hayır. Yanlış bilgi vermeyin.Doğru biliyorsunuz çekebileceği max. watt değeridir.
Özellikle Intel işlemciler için konuşursak çektiği max watt değildir. Belirtilen TDP'den çok daha fazlasını çekebilir. Örneğin 11900K kağıt üstünde 125W TDP'li bir işlemci olarak görünse de gerçek koşullarda yük altında çok çok daha fazla watt çekebilir.Selamlar TDP (işlemcinin veya ekran kartının.) çektiği max. watt mı ? Yoksa yükte 15w falan ekleniyor mu?
Olabiliyor. Değişebiliyor. Ama çok fazla artmaz. Mesela 20w ise 25 civarı olur genelde.Hocam o işlemci örnek veriyorum yükte 30w falan oluyor mu?
Bunu bilemeyiz ki. 200w da olabilir 160w da değişkenlik gösterir yük durumuna göre falan.Mesela 150w lık ekran kartı max kaç olur?
Çok fazla artacağını sanmam 10 w civarı oynar bence.Anladım hocam oyunlardan örnek verirsek. AAA oyunlar için değil.