Neler Yeni

Teamgroup 1 TB NVMe SSD çok ısınıyor

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bu SSD'den almıştım, bugün elime ulaştı. Anakartın 2. slotuna taktım (B550 Gaming Edge Wi-Fi, 2. slotta heastsink yok) ve CrystalDiskMark çalıştırdım. Sonuçlar böyle:

1654863222065.png

Maks. olarak 76 dereceye çıktı. Bu modeli kullananlarda da aynı sorun var mı?
Diğer SSD'm 970 Evo Plus, onda hiç bu kadar yüksek sıcaklık değerleri görmedim. Üzerinde heatsink var onun şimdi dürüst olmak gerekirse ama yine de bu değerlere çok şaşırdım.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,767
İsim
SANANE
Bu SSD'den almıştım, bugün elime ulaştı. Anakartın 2. slotuna taktım (B550 Gaming Edge Wi-Fi, 2. slotta heastsink yok) ve CrystalDiskMark çalıştırdım. Sonuçlar böyle:

Alıntıyı görüntüle

Diğer SSD'm 970 Evo Plus, onda hiç bu kadar yüksek sıcaklık değerleri görmedim. Üzerinde heatsink var onun şimdi dürüst olmak gerekirse ama yine de bu değerlere çok şaşırdım.
Bende XPG SX6000 Pro 500gb bendede yaklaşık böyle değerler geliyor. Bir sıkıntı yaşamadım.

predator

80+ Silver
Bende sandisk ultra nvme m2 var değerler benzer. sorun göremedim

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Alıntıyı görüntüle

Ekran kartının altında kalıyorsa ısınması normaldir. Mümkünse soğutucu blok takın.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının altında kalıyorsa ısınması normaldir. Mümkünse soğutucu blok takın.
Birkaç gün önce bunu bir grupla tartışmıştım, dedim soğutucu blok vs. gerek midir diye. Bana dedikleri bunun normal olduğuydu. Bellek kontrolcüsünü hariç tutaraktan NAND'ların performans eğrisinin ters quadratic biçimde olduğunu söylediler. Yani aslında bu sıcaklıklar NAND için normal dediler ve soğutucu blok almamı önermediler. Ben de bir performans azalışı gözlemlemedim. Sizin de bunun hakkındaki görüşlerinizi merak ettim.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Birkaç gün önce bunu bir grupla tartışmıştım, dedim soğutucu blok vs. gerek midir diye. Bana dedikleri bunun normal olduğuydu. Bellek kontrolcüsünü hariç tutaraktan NAND'ların performans eğrisinin ters quadratic biçimde olduğunu söylediler. Yani aslında bu sıcaklıklar NAND için normal dediler ve soğutucu blok almamı önermediler. Ben de bir performans azalışı gözlemlemedim. Sizin de bunun hakkındaki görüşlerinizi merak ettim.
Detaylı bilgim yok ama ne kadar sıcak o kadar iyi demek değil. 70 derecenin üzerinde disk kendini soğutmak için performansını azaltıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,025
Üyeler
169,233
Son üye
Musty01
Top Bottom