Hiç böyle düşünmemiştim gerçekten. Ben 3060ti alırken boşuna 3 fanlı dev soğutmalı Asus Rog u almışım, gitti paracıklar .Elbeltte çift fana göre biraz ısınma olabilir. Fakat şöyle düşünmek lazım bu kartı üreten üretici tek fanla bir problem olacağını düşünse bu ürünü piyasaya sürmezdi, o kadar test ve arge faaliyetleri yapılıyor. Kartta zarara verecek kadar bir ısınma yaşanmaz.
Şekli için bile verilir o para benceHiç böyle düşünmemiştim gerçekten. Ben 3060ti alırken boşuna 3 fanlı dev soğutmalı Asus Rog u almışım, gitti paracıklar .
Konuya gelecek olursak, kartı ağır yüke sıcak havalarda sokuyorsan gözün sıcaklıklarda olsun. Uzun süre 80 dereceyi fazla aşmamaya dikkat et.
kart nasıl yorulur ?kart yorulması
Taksi çıkması 2015 model bir arabayla 2015 model normal kullanılan bir araba örneğinden yola çıkabilirsiniz. Mekanik parçaların elbette bir yorulması olacaktır. Tabii ki el feneri gibi de pili azalınca az ışık verecek mantığı olamaz ancak uzun dönemde parça bozulmaları gibi sıkıntıları da beraberinde getirebilir.kart nasıl yorulur ?
Nerede yaşadığına ve kasa içi hava akışına da bağlılık gösterir. Yaz aylarında malesef sıcaklıklar artabilir. Daha fazla ısınma kartı yoracaktır ve haliyle fanlar daha çok çalışacaktır. Fan sıkıntı değil de kart yorulması uzun dönemde kendini belli eder diye düşünüyorum.
sonradan fark ettim XDDostum almışsın sorun olsada yapcak bişey yok artık
ayrı bir soğutma yapabilir miyim? Kartı full yüke sokmadigim sürece sıkıntı yok gibi. Kasada 4 fan mevcut üstüne ekleme de yapabilirim.Nerede yaşadığına ve kasa içi hava akışına da bağlılık gösterir. Yaz aylarında malesef sıcaklıklar artabilir. Daha fazla ısınma kartı yoracaktır ve haliyle fanlar daha çok çalışacaktır. Fan sıkıntı değil de kart yorulması uzun dönemde kendini belli eder diye düşünüyorum.
Sıcaklık daha doğrusu soğukluk fetişistiysen normaldir fanlı dev soğutmalı Asus Rog u alman.Hiç böyle düşünmemiştim gerçekten. Ben 3060ti alırken boşuna 3 fanlı dev soğutmalı Asus Rog u almışım, gitti paracıklar .
Konuya gelecek olursak, kartı ağır yüke sıcak havalarda sokuyorsan gözün sıcaklıklarda olsun. Uzun süre 80 dereceyi fazla aşmamaya dikkat et.
Hocam düzgün kullanımda aşırı aman aman bir fark olmuyor sıcaklık değerleri her kartta kontrol edilmeli ara ara fan rpm hızı ve tasarımı ona göre dizayn edilmiş oluyor bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum . İlerleyen zamanlarda düzenli termal bakımlarını yaparsınız zaten uzun bir süre gerekmeyecek . Ama denge önemli bileşenler ısınma potansiyeli olan ürünlerse örnek çekinceniz var tek fandan dolayı hava akışı düzgün olan sağlam fanlara sahip kasa kullanmalısınız. CFM değerlerine bakarak .Tek fanli 3060 aldım. Dual ile çok fark ediyor mu? Isınma sorunu yaşar mıyım?
elime ulaştığında bakacağım. Umarım sıkıntı çekmem sistemim linki bu bir incelersen sevinirim https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-7a-rtx3060/ sadece ssdyi Samsung yaptımHocam düzgün kullanımda aşırı aman aman bir fark olmuyor sıcaklık değerleri her kartta kontrol edilmeli ara ara fan rpm hızı ve tasarımı ona göre dizayn edilmiş oluyor bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum . İlerleyen zamanlarda düzenli termal bakımlarını yaparsınız zaten uzun bir süre gerekmeyecek . Ama denge önemli bileşenler ısınma potansiyeli olan ürünlerse örnek çekinceniz var tek fandan dolayı hava akışı düzgün olan sağlam fanlara sahip kasa kullanmalısınız. CFM değerlerine bakarak .
Hocam bu seviyede anakart en azından msı b550 A -PRO seçseydiniz en azından iyi olurmuş kasa mesh yapıya sahip büyük bir kasa pc hocası 3060 sisteminde kullanmıştı hava akışı hakkında çok bilgim yok ama genel itibariyle mesh olduğu için sorun yaşayacağını düşünmem onun dışında psu ile ilgili bir bilgi bulamadım 80 sertifikalı fakat marka model yok harici sorun yok bellek seçimi görünmüyor .elime ulaştığında bakacağım. Umarım sıkıntı çekmem sistemim linki bu bir incelersen sevinirim https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-7a-rtx3060/ sadece ssdyi Samsung yaptım
Anakart-power harici hayırlı olsun ne kadara aldınız acaba ? GüncelmiHocam bu seviyede anakart en azından msı b550 A -PRO seçseydiniz en azından iyi olurmuş kasa mesh yapıya sahip büyük bir kasa pc hocası 3060 sisteminde kullanmıştı hava akışı hakkında çok bilgim yok ama genel itibariyle mesh olduğu için sorun yaşayacağını düşünmem onun dışında psu ile ilgili bir bilgi bulamadım 80 sertifikalı fakat marka model yok harici sorun yok bellek seçimi görünmüyor .
ramler ne marka yazmıyor ama cl18 3200 mhz demiş cl 16 olsaydı daha iyidi cl 18 3200 için yüksek bir değer oc ile yapılabilir çipine göre bu konuda deneyimli arkadaşlar var forumda .Hocam bu seviyede anakart en azından msı b550 A -PRO seçseydiniz en azından iyi olurmuş kasa mesh yapıya sahip büyük bir kasa pc hocası 3060 sisteminde kullanmıştı hava akışı hakkında çok bilgim yok ama genel itibariyle mesh olduğu için sorun yaşayacağını düşünmem onun dışında psu ile ilgili bir bilgi bulamadım 80 sertifikalı fakat marka model yok harici sorun yok bellek seçimi görünmüyor .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Anakart-power harici hayırlı olsun ne kadara aldınız acaba ? Güncelmi