Neler Yeni

tek fan rtx 3060 sıkıntı olur mu

yatehou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan Can Aktürk
Tek fanli 3060 aldım. Dual ile çok fark ediyor mu? Isınma sorunu yaşar mıyım?

anjq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mehmet
Elbeltte çift fana göre biraz ısınma olabilir. Fakat şöyle düşünmek lazım bu kartı üreten üretici tek fanla bir problem olacağını düşünse bu ürünü piyasaya sürmezdi, o kadar test ve arge faaliyetleri yapılıyor. Kartta zarara verecek kadar bir ısınma yaşanmaz.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Elbeltte çift fana göre biraz ısınma olabilir. Fakat şöyle düşünmek lazım bu kartı üreten üretici tek fanla bir problem olacağını düşünse bu ürünü piyasaya sürmezdi, o kadar test ve arge faaliyetleri yapılıyor. Kartta zarara verecek kadar bir ısınma yaşanmaz.
Hiç böyle düşünmemiştim gerçekten. Ben 3060ti alırken boşuna 3 fanlı dev soğutmalı Asus Rog u almışım, gitti paracıklar :D.

Konuya gelecek olursak, kartı ağır yüke sıcak havalarda sokuyorsan gözün sıcaklıklarda olsun. Uzun süre 80 dereceyi fazla aşmamaya dikkat et.

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Celal Can
Nerede yaşadığına ve kasa içi hava akışına da bağlılık gösterir. Yaz aylarında malesef sıcaklıklar artabilir. Daha fazla ısınma kartı yoracaktır ve haliyle fanlar daha çok çalışacaktır. Fan sıkıntı değil de kart yorulması uzun dönemde kendini belli eder diye düşünüyorum.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
Hiç böyle düşünmemiştim gerçekten. Ben 3060ti alırken boşuna 3 fanlı dev soğutmalı Asus Rog u almışım, gitti paracıklar :D.

Konuya gelecek olursak, kartı ağır yüke sıcak havalarda sokuyorsan gözün sıcaklıklarda olsun. Uzun süre 80 dereceyi fazla aşmamaya dikkat et.
Şekli için bile verilir o para bence

guhaze

80+

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Celal Can
kart nasıl yorulur ?
Taksi çıkması 2015 model bir arabayla 2015 model normal kullanılan bir araba örneğinden yola çıkabilirsiniz. Mekanik parçaların elbette bir yorulması olacaktır. Tabii ki el feneri gibi de pili azalınca az ışık verecek mantığı olamaz ancak uzun dönemde parça bozulmaları gibi sıkıntıları da beraberinde getirebilir.

yatehou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan Can Aktürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nerede yaşadığına ve kasa içi hava akışına da bağlılık gösterir. Yaz aylarında malesef sıcaklıklar artabilir. Daha fazla ısınma kartı yoracaktır ve haliyle fanlar daha çok çalışacaktır. Fan sıkıntı değil de kart yorulması uzun dönemde kendini belli eder diye düşünüyorum.

Dostum almışsın sorun olsada yapcak bişey yok artık :D
sonradan fark ettim XD
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrı bir soğutma yapabilir miyim? Kartı full yüke sokmadigim sürece sıkıntı yok gibi. Kasada 4 fan mevcut üstüne ekleme de yapabilirim.

anjq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mehmet

Sıcaklık daha doğrusu soğukluk fetişistiysen normaldir fanlı dev soğutmalı Asus Rog u alman.

Swers08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Orhan Yılmaz
Tek fanli 3060 aldım. Dual ile çok fark ediyor mu? Isınma sorunu yaşar mıyım?
Hocam düzgün kullanımda aşırı aman aman bir fark olmuyor sıcaklık değerleri her kartta kontrol edilmeli ara ara fan rpm hızı ve tasarımı ona göre dizayn edilmiş oluyor bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum . İlerleyen zamanlarda düzenli termal bakımlarını yaparsınız zaten uzun bir süre gerekmeyecek . Ama denge önemli bileşenler ısınma potansiyeli olan ürünlerse örnek çekinceniz var tek fandan dolayı hava akışı düzgün olan sağlam fanlara sahip kasa kullanmalısınız. CFM değerlerine bakarak .

yatehou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan Can Aktürk
Hocam düzgün kullanımda aşırı aman aman bir fark olmuyor sıcaklık değerleri her kartta kontrol edilmeli ara ara fan rpm hızı ve tasarımı ona göre dizayn edilmiş oluyor bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum . İlerleyen zamanlarda düzenli termal bakımlarını yaparsınız zaten uzun bir süre gerekmeyecek . Ama denge önemli bileşenler ısınma potansiyeli olan ürünlerse örnek çekinceniz var tek fandan dolayı hava akışı düzgün olan sağlam fanlara sahip kasa kullanmalısınız. CFM değerlerine bakarak .
elime ulaştığında bakacağım. Umarım sıkıntı çekmem sistemim linki bu bir incelersen sevinirim https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-7a-rtx3060/ sadece ssdyi Samsung yaptım

Swers08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Orhan Yılmaz
elime ulaştığında bakacağım. Umarım sıkıntı çekmem sistemim linki bu bir incelersen sevinirim https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-7a-rtx3060/ sadece ssdyi Samsung yaptım
Hocam bu seviyede anakart en azından msı b550 A -PRO seçseydiniz en azından iyi olurmuş kasa mesh yapıya sahip büyük bir kasa pc hocası 3060 sisteminde kullanmıştı hava akışı hakkında çok bilgim yok ama genel itibariyle mesh olduğu için sorun yaşayacağını düşünmem onun dışında psu ile ilgili bir bilgi bulamadım 80 sertifikalı fakat marka model yok harici sorun yok bellek seçimi görünmüyor .

Hocam bu seviyede anakart en azından msı b550 A -PRO seçseydiniz en azından iyi olurmuş kasa mesh yapıya sahip büyük bir kasa pc hocası 3060 sisteminde kullanmıştı hava akışı hakkında çok bilgim yok ama genel itibariyle mesh olduğu için sorun yaşayacağını düşünmem onun dışında psu ile ilgili bir bilgi bulamadım 80 sertifikalı fakat marka model yok harici sorun yok bellek seçimi görünmüyor .
Anakart-power harici hayırlı olsun ne kadara aldınız acaba ? Güncelmi

Anakart-power harici hayırlı olsun ne kadara aldınız acaba ? Güncelmi
ramler ne marka yazmıyor ama cl18 3200 mhz demiş cl 16 olsaydı daha iyidi cl 18 3200 için yüksek bir değer oc ile yapılabilir çipine göre bu konuda deneyimli arkadaşlar var forumda .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,733
Üyeler
165,581
Son üye
mahsumex7
Top Bottom