Neler Yeni

Teknoloji ve Tasarım Ödevi İçin Yardım Gerek

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
İsmail
Belkide buraya sormam yanlış olur bilmiyorum ama bu forumun üyelerine çok güveniyorum. Çünkü ne problemim olsa buraya sordum ve hepsindede buradakiler sayesinde başardım. Hemde Teknoloji konusu oldugu için buradakilerin anlayacağını düşünüyorum

teknoloji ve tasarım dersi için öğretmenimiz sınav notu olarak girecek olan ödev için az bir vaktim kaldı. ödev şu:

* İleride yaşayabileceğimiz bir problem belirleyeceğiz.
* Bu problemin çözümünü düşüneceğiz
* Bu problemi çözebilecek akıllı bir ürün tasarlayacağız.
* İstersek çizeceğiz, istersek sketchupdan yapacağız.

benim aklıma hiç bişey gelmiyor ya! ürünü yapması kolay, ürünü tasarlamak kolay geliyo bana ama, şu problem aklıma gelmiyo bi türlü :D

Sizden ricam bi problem buluverir misiniz aralıkta son bulacak süre aklıma hiç bişey gelmiyor ya varmı sizin aklınıza gelen bişeyler? :unsure:

Şimdiden Teşekkür ederim <3

ice3h

80+ Bronze
Hocam aklıma bir şey geldi olurmu bilmiyorum ama yinede anlatiyim bak istersen. Canlıların yaşam kaynağı için su gerekli ve çoğu insan su kaynaklarını israf ediyor. Bir teknoloji geliştirerek yapay zeka ile birlikte çok su israf edenlere ceza olarak daha az su kullanma hakkı veya uyarı gibi şeyler yaparak su kullanım bilincini arttırmaya yarayacak. Hocam aklıma bu geldi 🤣 birşeyler çıkar belki.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Aga bee en sevmediğim dersti matematikten bile daha çok gıcık kapıyodum.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
1)Su israfı
2)Banyo'da/Duş'ta sıcak suyu belirlerken boşa giden/israf olan su
3) Çözüm:
3.1- Musluk kısmında sıcaklığı ayarlayabilceğemiz bir alet olsa ve israf olmadan suyu belirlenen derecede akıtsa
3.2- Su sıcak olana kadar boşa giden suyu alıp filtrelerden geçirip bahçe veya tuvalet/sifon'da kullanılan su yapmak

1)Askeri teknolojide stratejik renkler
2)Tank gibi araçların tek renk üretilmesi farklı bölgelerde görülmesini kolaylaştırıyor ve tank avcıları veya insanlar tarafından çok rahat blirlenebiliyor
3)Çözüm- Tankların dışının ekran ya görüntüyü verebilecek bir yüzey olması ve tank'ın bulunduğu bölgenin yapay zeka sayesinde tanımlanarak tankın dışının bu renkte gösterilmesi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,035
Üyeler
168,232
Son üye
fnecata
Top Bottom