Neler Yeni

Telefonda elektrik kaçağı olduğunu nasıl anlarım?

Kurapikki

80+ Bronze
Şimdiden söylüyorum gülmek yok :D
Gençler ilk defa alüminyum çerçeveli telefon kullandığımdan mıdır bilmiyorum ama telefonu elimde tuttuğumda parmaklarımda hafif karıncalanma vs oluşuyor.
Kontrol kalemiyle dokunmaya çalıştım telefona ancak bi belirti alamadım. Bunu kesin bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
Telefonun modeli realme gt2 (evet bu marka model olduğu için böyle bir şey yaşanabileceğini düşünüyorum)

BURAKARMAĞAN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
burak armağan
Şimdiden söylüyorum gülmek yok :D
Gençler ilk defa alüminyum çerçeveli telefon kullandığımdan mıdır bilmiyorum ama telefonu elimde tuttuğumda parmaklarımda hafif karıncalanma vs oluşuyor.
Kontrol kalemiyle dokunmaya çalıştım telefona ancak bi belirti alamadım. Bunu kesin bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
Telefonun modeli realme gt2 (evet bu marka model olduğu için böyle bir şey yaşanabileceğini düşünüyorum)
reis telefonda elektrik kaçağı olmaz öyle kolay kolay statik elektrik olmuştur : )

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
toprak gibi elektriği ceken bir cisme bırak 1 saat falan eğer dediğin gibi kacar varsa sarjında azalma olacaktır.

Kurapikki

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
reis telefonda elektrik kaçağı olmaz öyle kolay kolay statik elektrik olmuştur : )
aga benim şansım biraz kötü ya :D Bir de sağlıksal olarak etkileyebilecek bir şey olması sorgulamama yöneltiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

toprak gibi elektriği ceken bir cisme bırak 1 saat falan eğer dediğin gibi kacar varsa sarjında azalma olacaktır.
tamamdır deneyeyim sağ ol

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sana kötü bir haberim var GT2'nin kasası alüminyum değil plastik.

Kurapikki

80+ Bronze
Sana kötü bir haberim var GT2'nin kasası alüminyum değil plastik.
Plastikse ve ben cidden elde karıncalanma hissediyorsam sanırım saçma derecede takıntılara sahip birisi olmaya başlamışım :p
1700596671796.png
Bundan dolayı öyle söylemiştim ama bilmiyorum.
Bu elektrik olayını ölçebileceğim bir alet var mı? Multimetre vs tarzı şeyler kullanabilir miyim bir fikrin var mı?
ss link: https://www.devicespecifications.com/tr/model/63535864

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Plastikse ve ben cidden elde karıncalanma hissediyorsam sanırım saçma derecede takıntılara sahip birisi olmaya başlamışım :pAlıntıyı görüntüle Bundan dolayı öyle söylemiştim ama bilmiyorum.
Bu elektrik olayını ölçebileceğim bir alet var mı? Multimetre vs tarzı şeyler kullanabilir miyim bir fikrin var mı?
ss link: https://www.devicespecifications.com/tr/model/63535864
Yok yanlış bilgi ince bir kaplama var sadece. Hiç fark etmedin mi zaten o metal soğukluğu yok :D

Kurapikki

80+ Bronze
Yok yanlış bilgi ince bir kaplama var sadece. Hiç fark etmedin mi zaten o metal soğukluğu yok :D
Bu eller redmi note 8 den başka telefon tutmadı ya bilmiyorum o hissi :D
Şaka maka telefonlar konusunda 60 yaş amcalardan farkım yok o yüzden böyle saçma sorular da çıkabiliyor benden.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu eller redmi note 8 den başka telefon tutmadı ya bilmiyorum o hissi :D
Şaka maka telefonlar konusunda 60 yaş amcalardan farkım yok o yüzden böyle saçma sorular da çıkabiliyor benden.
Telefon ağır, kılıfla 220 gram falan ondandır :)

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
Telefonunda herhangi bir kaçak varsa bile bunu sen hissedemezsin. Çünkü insan bedeni için çok düşük dc gerilim ile çalışır. Ayrıca voltaj dc olduğu için kontrol kalemi ile tespit edemezsin.
Bu telefonun eldeki konumu önceki telefonundan eğer biraz farklıysa, kasların henüz adapte olamadığından karıncalanma hissediyor olabilirsin.

Kurapikki

80+ Bronze
Telefon ağır, kılıfla 220 gram falan ondandır :)

Telefonunda herhangi bir kaçak varsa bile bunu sen hissedemezsin. Çünkü insan bedeni için çok düşük dc gerilim ile çalışır. Ayrıca voltaj dc olduğu için kontrol kalemi ile tespit edemezsin.
Bu telefonun eldeki konumu önceki telefonundan eğer biraz farklıysa, kasların henüz adapte olamadığından karıncalanma hissediyor olabilirsin.
Düşününce harbiden çok mantıklı geldi teşekkür ederimm. Saçma sapan takıntılarımdan dolayı biraz saçma bir soruyla gece gece yorduğum için üzgünüm.

EnsSng

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Enes Süngüç
Düşününce harbiden çok mantıklı geldi teşekkür ederimm. Saçma sapan takıntılarımdan dolayı biraz saçma bir soruyla gece gece yorduğum için üzgünüm.
Arkadaşalar gayet güzel açıklamış. Telefonda kaçak olmaz. Sende biraz psikolojik olabilir bendede oluyordu. Evet oluyordu. Bu bahneyle güzelde bi kılıf çözdüm pek bişey kalmadı. Kılıf al bence.

Kurapikki

80+ Bronze
Arkadaşalar gayet güzel açıklamış. Telefonda kaçak olmaz. Sende biraz psikolojik olabilir bendede oluyordu. Evet oluyordu. Bu bahneyle güzelde bi kılıf çözdüm pek bişey kalmadı. Kılıf al bence.
tamamdır teşekkürler benim gibi birisini görmek garip geldi

Top Bottom