Neler Yeni

Telefonda ram gücü nasıl anlaşılır?

ElectriX

80+ Silver
Mesela İphone 6 1gb rami var ama hala (neredeyse) güçlü. Ama 4gb ram bir android telefonda hemen donma takılma vs oluyor. Ya da iki android telefon arasın 3 ve 4 gb farkı oluyor 3 gb olan daha hızlı olabiliyor. Bu nasıl oluyor?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Mesela İphone 6 1gb rami var ama hala (neredeyse) güçlü. Ama 4gb ram bir android telefonda hemen donma takılma vs oluyor. Ya da iki android telefon arasın 3 ve 4 gb farkı oluyor 3 gb olan daha hızlı olabiliyor. Bu nasıl oluyor?
Donmalar takılmalar ramle alakalı değil bence. İşletim sistemiyle alakalı.

ElectriX

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,412
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

ElectriX

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Avolay

80+ Gold
Androidde 6/8 iyidir

TRHasan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Hasan
Önemli olan işlemci ve gpudur.
Ramin aşırı önemi yok.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Neden? Aynı ram değil mi fark mı var? Ortada ki tek sorun işletim sistemi mi?
En büyük sorun işletim sistemi. Android başlı başına daha fazla RAM tüketiyor.
Bu arada ben de Android kullanıcısıyım ve Samsung S7 telefonum var, RAM'i sanırım 4 GB ve hiç donmaya rastlamadım. Telefonlar RAM ve ayrıca ROM kapasitesi dolmaya yakın donma yapıyor olabilir belki. Tabi işlemci gücüne göre de değişebilir bu durum, yeni Android sürümüne geçersin ama işlemcin o kadar yeterli değilse yavaşlamalar olabilir.

servet95

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Servet Yücel
1.Sebep

Android Linux tabanlı bir işletim sistemi. Android'in açılması için önce Linux çekirdeğinin çalışması gerekiyor. Çekirdek açıldıktan sonra Android kendini çalıştırıyor. 2 aşamalı olması sistemi yavaşlatıyor.

2.Sebep

Android çok geniş programlanabilir bir yapıya sahip. İyi bir yazılımcı Android ile hemen hemen her şeyi geliştirir. Geniş veri tabanı da işletim sistemindeki yükü arttırıyor ve yavaşlatıyor.

3.Sebep

Android çok farklı marka ve modellere ev sahipliği yapıyor. Buda uyumluluk sorununu beraberinde getiriyor. Çok fazla telefona ayrı ayrı yazılım geliştirmek yerine bir yazılımı bütün telefonlara uyumlu hale getirmek gerekiyor. Buda sistemdeki yükü arttırıyor.

4.Sebep

Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü Android hızla optimize edilemiyor. Ama mühendisler Android'in hız optimizasyonu politikasını değiştirdiler. Eski sürümlerde Android telefonlar programları arka planda kapatıyordu. Yeni sürümlerle birlikte Android uygulamalarını siz kapatsanız bile arka planda ön yükleme dosyalarını açık bırakıyor. Yani siz bir uygulamaya tıkladığınızda uygulama hızlı açılmıyor aslında uygulama arka planda açık olduğu için hızlı giriyorsunuz. Bu yöntemi Windows'da kullanıyor. Buda daha fazla ram gerektiren bir optimizasyon şekli.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
millete aylardır anlatmak istediğim durumlardan biri
en basit olarak açıklamak gerekirse, macOS ve iOS, Android ve Windws kadar RAM'e ihtiyaç duymuyor diyelim.

Top Bottom