Neler Yeni

Yardım Telefondaki DNS sorunsuz çalışırken PC üzerindeki DNS çalışmamakta.

MembaTear

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mert
Merhabalar, başlıkta da söylemiş olduğum gibi; telefonum üzerinden 1.1.1.1 - 1.0.0.1 Cloudflare DNS ayarlarını kullanıyorum, Discord'a (Uygulama ve Web sayfasına) erişimimde herhangi bir aksaklık meydana gelmiyor ve sorunsuz bir şekilde diğer sitelere de erişebiliyorum. Aynı DNS ayarlarını bilgisayarımda kullanıyor olmama rağmen bir işe yaramıyor maalesef, Discord'a erişemiyorum. Yalnızca Opera tarayıcım üzerinden değiştirmiş olduğum DNS sayesinde web sayfasına erişebiliyorum. GoodbyeDpi kullanmayı denedim fakat Kaspersky Antivirüs kullandığım için hiçbir şekilde çalışmadı, bu uygulamayı kaldırmak da istemiyorum. Sorum şu, DNS farklı ciharlarda sorunsuz çalışırken neden bilgisayarımda bir işe yaramamakta?

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Kaspersky devre dışıbbırakıp deneyin.
Ağ ayarlarını sıfırlayıp, dnsi tekrar girip deneyin.

MembaTear

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
8.8.8.8
8.8.4.4
Kombinasyonunu da dener misin?
Önceden de denemiştim bunu, tekrar denedim fakat sorun devam etmekte.
Kaspersky devre dışıbbırakıp deneyin.
Ağ ayarlarını sıfırlayıp, dnsi tekrar girip deneyin.
Kaspersky'ı tamamen kaldırmama rağmen çalışmamıştı ne yazık ki, GoodbyeDpi yapımcısı da bu konuya değinmişti. Bu antivirüsün parçacıkları bilgisayarda barınmaya devam ettiği sürece bunun çalışma olasığı maalesef yok. Ki dediğiniz şeyleri tekrar denedim.

Merak ettiğim şey şu, acaba Kaspersky DNS değişikliğine bir kısıtlama getirebilir mi? Tıpkı GoodbyeDpi'a yaptığı gibi bunu da kısıtlama ihtimali bulunuyor mu acaba? Çünkü tarayıcı üzerinde bulunan DNS ayarları sorunsuz çalışmakta.

goygoy.x

80+
Kaspersky'nin ağ güvenliği protokülü de var. Yani DNS engellemesi muhtemeldir. Farklı forumlardan birinden gördüğüm üzere bir kişi bu sorunu Kaspersky'nin ağ ayarlarından DNS over HTTPS Desteği ayarını değiştirerek çözmüş.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Tarayıcılarda uzantılarda Kaspersky ile ilgili uzantı var mı kontrol edin.
Web koruması, tehdit kategorileri, güvenlik duvarı gibi ayarlar varsa kontrol edin.

MembaTear

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaspersky'nin ağ güvenliği protokülü de var. Yani DNS engellemesi muhtemeldir. Farklı forumlardan birinden gördüğüm üzere bir kişi bu sorunu Kaspersky'nin ağ ayarlarından DNS over HTTPS Desteği ayarını değiştirerek çözmüş.
Bahsettiğiniz ayarlara eriştim, fakat bu DOH ayarı içerisinde herhangi bir kural bulunmamakta. Ardından Kaspersky'ı da tamamen kaldırdım, kalıntılarını da temizledim. Şu an DNS kendi başına halen çalışmamakta, GoodbyeDpi ile tekrar deneyeceğim. Sizleri bilgilendiririm ardından. Teşekkür ederim yardımınız için.
Tarayıcılarda uzantılarda Kaspersky ile ilgili uzantı var mı kontrol edin.
Web koruması, tehdit kategorileri, güvenlik duvarı gibi ayarlar varsa kontrol edin.
Bahsettiğim gibi şu an tamamen uygulamayı kaldırdım, tekrar bunları deneyeceğim. Ardından bilgilendiririm, size de teşekkür ederim.

Top Bottom