Neler Yeni

Telefonlara Zam Geliyor!

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Konsollar, Telefon, sırada ne var? Fazla nefes alana vergi felan?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Tuşlu telefon üretmiyoruz ki! Yerli üretici nasıl korunuyor?
Dostum Xiaomi Redmi Note 8 bile 200 doların altındaki telefonlardan yer alıyor.
Çok ihtimal vermiyorum.
Sonuçta üretimi olmayan parçaya zam gelse ne olur ki.
Ayrıca evet, üreticiyi koruma adı altında çıkıyor bu vergiler ama asıl amaç yurt dışına para akışını azaltmak ve depoyu doldurabilecekleri kadar doldurmak. Bilgisayar parçalarına vergi geleceğini sanmıyorum, gelse bile maksimum yüzde 10-8 falan olur.

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram

Ayrıca evet, üreticiyi koruma adı altında çıkıyor bu vergiler ama asıl amaç yurt dışına para akışını azaltmak ve depoyu doldurabilecekleri kadar doldurmak. Bilgisayar parçalarına vergi geleceğini sanmıyorum, gelse bile maksimum yüzde 10-8 falan olur.

%10 - %8 az değerler mi :D

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar

Azmi hocam %10

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

RmzDayi

80+ Silver
tuşlu telefon dahi alamayacağız artık :)

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evet, yine zam yine zam... Cep telefonlarına yeniden zam geliyor. Ve gelecek olan zam Resmi Gazete 'de yayınlandı.

5 Mayıs Cuma gününde Resmi Gazete'de yayınlanmış olan yeni bir düzenleme ile birlikte İthalatta Gözetim Uygulaması'na yeni bir ekleme yapıldı. İthalatta Gözetim Uygulamasına göre tane gümrük bedeli 200 dolar altında olan telefonlar için Gözetim Uygulaması kullanılmaya başlanıyor. Kısacası yapılan düzenleme ile gümrük bedeli 200 doların altında olan telefonların fiyatının artması da bekleniyor.

Alıntıyı görüntüle

Gözetim Uygulaması nedir?
Yerli üreticinin korunması ve ithalattan kaynaklanacak vergi kayıplarının önlenmesi amacıyla, eşyanın ithalatında üzerinden vergi hesaplanacak kıymetle ilgili, birim başına asgari bir fiyat belirlenmesi uygulamasıdır.

Peki ya bu yeni gelen düzenlemeden hangi markalar etkilenecek?
200 dolar ve altında ürünü bulunan Xiaomi, Samsung, gibi markaların etkilenmesi bekleniyor.
yöneticilere banerlord oynatmak lazım halkın refah düzeyi falan wkpiewqkpdsa :) cidden vergi adında soygun yapılıyor.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
%10 - %8 az değerler mi :D
Konsola gelen %50 vergiden sonra %10-8 e ben tamamım. Babamın aldığı maaşın yüzde 40'ı devlete gidiyor, Avrupa'da 18.000 Euro ya aldığı arabayı Türkiyede 300.000 TL nin üstünde bir paraya yüzde 200 civarı vergi ödeyerek aldı. Annem dedi onca yıl çalıştık bir araba daha lazım, ona da yüzde 130 civarında vergi ödeyerek ikinci bir araba daha aldık. Yani durumlar böyle olunca yüzde 10 bence fena değil ya aslında.

Tek merak ettiğim yeni gelecek olan hükümet acaba bu vergilere el atar mı? El atarsa bizim için daha mı iyi olur yoksa daha kötü çok merak ediyorum. Sizce ciddi anlamda her alanda bir vergi düşüşü olur mu?
Niye? yüzde 10 nun altında gümrük vergisi getirebilirler isterseler.

Top Bottom