Neler Yeni

Telefonumun usb çıkışı 5v yerine 1v veriyor

iautr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsmail Alper Uçar
Telefonumda eskiden fare klavye usb gamepad gibi cihazları OTG aracıyla direk bağlayıp kullanabiliyordum. Ama şimdi taktığımda çalışmıyor. Nedenini araştırırken dışarıdan adaptör ile 5v beslemeli USB hub ile fare klavye taktığımda çalıştığını görünce farenin yada klavyenin güç alamadığını fark ettim. Sonra benim ölçüm için kullandığım bir ucu kesik usb kablom ile telefonun 5v artı ve eksi uçlarını multimetre ile ölçtüm ve 1volt çıkış verdiğini fark ettim. Elektrik elektronikten anlayan bir arkadaş bunun neden olduğunu söyleyebilir mi?

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Cihan Mert Karagöz
benim telefonda otg için ayarlardan aktif edilmesi gerekiyor. öyle bir şey olabilir sende de

iautr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsmail Alper Uçar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim telefonda otg için ayarlardan aktif edilmesi gerekiyor. öyle bir şey olabilir sende de
Ben de ayarlardan olduğunu düşünüyorum ama geliştirici modu hiç açmadım telefonda ve başka hiç bir ayarla oynamadım, daha öncesinde çalışıyordu anlam veremiyorum. Kart üstündeki diyotlarda dirençlerde sıkıntı olabileceğini de düşünüyorum. Galiba çözülmez bu sorun. Ayarlara bir daha bakacağım.