Neler Yeni

Öneri Telefonun ilk şarjı nasıl olmalı

ThePloq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Sahin
Selamlar
Yeni bir telefon aldım Xiaomi
Bataryası Li-Po yani Lithium Polymer
Telefonlarda da ilk şarj pil ömrü ve kalibrasyonu için çok önemli olduğundan soruyorum.
Ben İlk şarjı yaptım telefon geldiğinde 60% şarjı vardı tamamen sifirladiktan sonra şarja taktım ve ortalama 6 saat şarjda biraktim
Şimdi 2. Şarjı yapacağım ama ikinci şarj da önemli midir nasıl yapayım 0 a kadar indireyim mi şarjı yoksa 10% dayken mi takayım şarja nasıl yapayım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Selamlar
Telefonlarda da ilk şarj pil ömrü ve kalibrasyonu için çok önemli olduğundan soruyorum.
Ben İlk şarjı yaptım telefon geldiğinde 60% şarjı vardı tamamen sifirladiktan sonra şarja taktım ve ortalama 6 saat şarjda biraktim
Şimdi 2. Şarjı yapacağım ama ikinci şarj da önemli midir nasıl yapayım 0 a kadar indireyim mi şarjı yoksa 10% dayken mi takayım şarja nasıl yapayım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Bataryanın tamamen boşalması ömrünü kısaltır. Mümkünse yüzde 15'in altına düşme.

Telefonun şarjı %10 un altına düştüğü zaman şarj et.
%100 olana kadar da şarj da kalsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamen sıfırlama

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
Selamlar

Li-ion pillerde klişe hale gelen şarj etmek için pilin tamamen boşalması durumuna gerek yoktur

ama senin pilin
Lithium Polymer polimer elektrolit kullanan şarj edilebilir bir lityum iyon pildir daha yani batarya bitmeden şarj a koy ve orjinal bataryası dışında şarz etme
Mesaj otomatik birleştirildi:

ek olarak telefonu çok uzun süre şarja koyma altına basarak söylüyorum kendi adaptörü dışında hiçbir adaptörü kullanma pilini bozma ihtimalin var
li-ion olsa skıntı deyil

Son düzenleme:

ThePloq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Sahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Li-ion pillerde klişe hale gelen şarj etmek için pilin tamamen boşalması durumuna gerek yoktur

ama senin pilin
Lithium Polymer polimer elektrolit kullanan şarj edilebilir bir lityum iyon pildir daha yani batarya bitmeden şarza koy ve orjinal bataryası dışında şarz etme
Cevabın için teşekkürler hocam, peki 5-6 saat veya daha uzun süre sarjda bekletmeye gerek yok yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
Cevabın için teşekkürler hocam, peki 5-6 saat veya daha uzun süre sarjda bekletmeye gerek yok yani
%100 oldumu çekin ıphone kullanıyorum hiçbir zaman %100 yapmam günde belki %20 düşünce %70 kadar şarz eder kullanarım 1 yıldır hep böyle umursamam pil ömrüm %94 yani fazla kafaya takma ama çok fazla şarj edip batarya yı ısıtma zararlı kendi adaptörünü kullan bu sadece senin için yani li-po biller için geçerli

Top Bottom