Root atma ise cihazdaki uygulamalara tam erişim sağlanması ve kontrol edilmesi için çeşitli alternatifler sunar. Android telefona ve tablete root atma ise, Android kullanıcılarının telefon ya da tabletlerine yükledikleri uygulamalara tam müdahale yetkisi verir. Sistem dosyalarıyla ilgil işlemler, önceden yüklenen uygulamaları kaldırma ve tehlikeli olabilecek işlemler için rooting işlemi önemlidir. Root atma işlemi yapılmadan önce sistem, kullanıcının onayını sorar ve uygulamayı yükler. Root atmak, cihazın performansını artırır ve kişisel işlemlerin gerçekleştirilmesini kolaylaştırır.Ziraat Mobil indiremiyorum uygulamayı açtıktan sonra bana telefonunda root var emin misin diyor zoom indiriyorum telefonunda root var emin misin diyor bu root nedir
Telefon: Xiaomi
Kötü bir yazılım falan değil dimi ?
Ben bu rootu engelleme şansım var mı ?Root atma ise cihazdaki uygulamalara tam erişim sağlanması ve kontrol edilmesi için çeşitli alternatifler sunar. Android telefona ve tablete root atma ise, Android kullanıcılarının telefon ya da tabletlerine yükledikleri uygulamalara tam müdahale yetkisi verir. Sistem dosyalarıyla ilgil işlemler, önceden yüklenen uygulamaları kaldırma ve tehlikeli olabilecek işlemler için rooting işlemi önemlidir. Root atma işlemi yapılmadan önce sistem, kullanıcının onayını sorar ve uygulamayı yükler. Root atmak, cihazın performansını artırır ve kişisel işlemlerin gerçekleştirilmesini kolaylaştırır.
Rootlu olan telefonlarda banka gibi uygulamalar kullanmanızı önermiyorum
O ne demek Stock rom ?RRotu kullanıcı kendisi yapar. Telefonu telefoncuya falan verdiysen o yapmıştır. Stock rom at geçer.
Ben pek anlamam bu işlerden telefon kaçak geldi zaten ben bu rootu silme şansım var mı ?Öncelikle garanti dışı kalacaktır cihaz bunu belirtmek isterim.
Root işlemi cihazın iplerini eline almak olarak kabaca tanımlanabilir. Uygulamaları hafıza kartına kurabilir, DNS ayarlarını değiştirebilir, işlemci hızını yükselebilir (pek tavsiye etmem). Ve daha birçok özelliğe erişebilirsiniz.
Garanti durumu unroot işlemi ile geri geleceği söyleniyor, fakat bu konu biraz riskli örneğin telefonunuzu rootladınız ardında düştü ve telefon açılmıyor nasıl unroot yapacaksınız?
Bana kalırsa telefonun 5GB a yakın bir kullanım alanı vardır, bu alanı uygulamalarla doldurup yettirmeye çalışmalı ve müzik-film-fotoğraf gibi dosyalarınızı hafıza kartına depolayarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Eğer root yapıp telefonumu riske atabilirim 850 lira benim için önemli değildir derseniz root yapmak için gerekli bilgiyi paylaşabilirim.
başka bir forumdan baktım buraya atayım dedim
Stock rom telefonun orjinal romudurBen bu rootu engelleme şansım var mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
O ne demek Stock rom ?
bende casper via e1 var en fazla ne yapabilirimÖncelikle garanti dışı kalacaktır cihaz bunu belirtmek isterim.
Root işlemi cihazın iplerini eline almak olarak kabaca tanımlanabilir. Uygulamaları hafıza kartına kurabilir, DNS ayarlarını değiştirebilir, işlemci hızını yükselebilir (pek tavsiye etmem). Ve daha birçok özelliğe erişebilirsiniz.
Garanti durumu unroot işlemi ile geri geleceği söyleniyor, fakat bu konu biraz riskli örneğin telefonunuzu rootladınız ardında düştü ve telefon açılmıyor nasıl unroot yapacaksınız?
Bana kalırsa telefonun 5GB a yakın bir kullanım alanı vardır, bu alanı uygulamalarla doldurup yettirmeye çalışmalı ve müzik-film-fotoğraf gibi dosyalarınızı hafıza kartına depolayarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Eğer root yapıp telefonumu riske atabilirim 850 lira benim için önemli değildir derseniz root yapmak için gerekli bilgiyi paylaşabilirim.
bunu başka bir forumdan buldumrootun ne olduğunu özetlemiş