Neler Yeni

Temel Zararlı Kontrol İşlemleri

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
bigstock-Internet-Security-Firewall-Or-326464240_1024X684.png

Merhaba,

Özellikle gündelik kullanıcılar, internet üzerinden bir şey indirdiklerinde oldukça bilinçsiz ve duyarsız hareket etmekte. Ve indirdikleri onlarca şeyin arasında birtakım zararlılar yemekte. Konuda belirteceğim birkaç adım ile, nasıl internet üzerinden indireceğiniz şeyin tamamen temiz olduğundan emin olabileceğinizi göstereceğim. Neredeyse her kullanıcının bu adımları yapması arz edilir. Kötü niyetli kişileri umursamasanızda onların sizi umursadığını, ve verilerinizin peşinde olduğunu biiliniz.

1) VirusTotal ile Kontrol
virustotal-move-stirs-conflict-in-antivirus-market-showcase_image-6-a-9098.jpg

İlk olarak yüklediğiniz öğeleri, VirusTotal'ın dosya tarama bölümüne yükleyip, sonucu kontrol ediniz. Lakin VirusTotal'da False Positive, yani hatalı tespitlerinde bol olduğunu unutmayınız. Gözlemdiğim, ve gözlemlenen kadarı ile, Symantec, Kasperksy, Trend Micro, Dr.Web, SOPHOS, ESET gibi motorlarda hatalı tespit oranı diğer motorlara kıyasla oldukça az. Bu yüzden bu saydığım motorlar dışındaki motorların sonuçlarına itibar etmeyiniz. Çünkü çoğu hatalı tespit yapmakta.

2) Güvenlik Yazılımı ile Kontrol
antivirus-programlari.jpg

Güvenlik yazılımı ile tarama yapmak en önemli husustur. Güvenlik yazılımı olarak Kasperksy, COMODO, ESET gibi firmaların ürünlerini kullanınız. Ve mümkünse Internet Security versiyonlarını kullanınız.

3) Olası Şüpheli Öğeyi Sandbox'ın İçinde Çalıştırma
Alıntıyı görüntüle

Güvenlik yazılımınız içerisinde Sandbox özelliği bulunuyorsa, bu özelliği kullanarak şüphelendiğiniz öğeleri içerisinde çalıştırabilirsiniz. Konuda örnek olarak COMODO Sandbox'ı belirttim. COMODO firması, Sandbox özelliği en gelişmiş firmalardan biridir. Lakin şunu unutmayınız ki, Sandbox içerisindeki öğe cihazınızdan tamamen izole bir ortamda çalışmaz.

Güvenli günler!

Son düzenleme:

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
Koyu temada okunabilmekte. Koyu temadakiler okuyamıyor diye açık temadaki kullanıcılardan feragat edemem.
Ayrımcılığın böylesi monitörü %50 parlaklıkta kullanıyom şuan yazdıklarınızı göremiyom ben illa mousela çizmem lazım

Alposki

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,527
İsim
Alp Yalçın
bigstock-Internet-Security-Firewall-Or-326464240_1024X684.png

Merhaba,

Özellikle gündelik kullanıcılar, internet üzerinden bir şey indirdiklerinde oldukça bilinçsiz ve duyarsız hareket etmekte. Ve indirdikleri onlarca şeyin arasında birtakım zararlılar yemekte. Konuda belirteceğim birkaç adım ile, nasıl internet üzerinden indireceğiniz şeyin tamamen temiz olduğundan emin olabileceğinizi göstereceğim. Neredeyse her kullanıcının bu adımları yapması arz edilir. Kötü niyetli kişileri umursamasanızda onların sizi umursadığını, ve verilerinizin peşinde olduğunu biiliniz.

1) VirusTotal ile Kontrol
virustotal-move-stirs-conflict-in-antivirus-market-showcase_image-6-a-9098.jpg

İlk olarak yüklediğiniz öğeleri, VirusTotal'ın dosya tarama bölümüne yükleyip, sonucu kontrol ediniz. Lakin VirusTotal'da False Positive, yani hatalı tespitlerinde bol olduğunu unutmayınız. Gözlemdiğim, ve gözlemlenen kadarı ile, Symantec, Kasperksy, Trend Micro, Dr.Web, SOPHOS, ESET gibi motorlarda hatalı tespit oranı diğer motorlara kıyasla oldukça az. Bu yüzden bu saydığım motorlar dışındaki motorların sonuçlarına itibar etmeyiniz. Çünkü çoğu hatalı tespit yapmakta.

2
) Güvenlik Yazılımı ile Kontrol
antivirus-programlari.jpg

Güvenlik yazılımı ile tarama yapmak en önemli husustur. Güvenlik yazılımı olarak Kasperksy, COMODO, ESET gibi firmaların ürünlerini kullanınız. Ve mümkünse Internet Security versiyonlarını kullanınız.

3
) Olası Şüpheli Öğeyi Sandbox'ın İçinde Çalıştırma
Alıntıyı görüntüle
Güvenlik yazılımınız içerisinde Sandbox özelliği bulunuyorsa, bu özelliği kullanarak şüphelendiğiniz öğeleri içerisinde çalıştırabilirsiniz. Konuda örnek olarak COMODO Sandbox'ı belirttim. COMODO firması, Sandbox özelliği en gelişmiş firmalardan biridir. Lakin şunu unutmayınız ki, Sandbox içerisindeki öğe cihazınızdan tamamen izole bir ortamda çalışmaz.

Güvenli günler!
Eset kullanalım mı? 😮

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
0 parlaklıkta, ve gece modunda koyu tema ile birlikte okuyabilmekteyim. Bu yaygaranız nedir?
Valla benim monitörüm kötü belli ki default kullanmadıgınıza gore ayrımcılık yapılıyor burda

Chaos

80+ Bronze
Aslında yaygara falan değil. 3-5 satır konuyu siyah temada siyah renkte okuyan kişilere ''ben açık temadan feragat edemem'' şeklinde mesaj atıyorsun, üstüne okuyabilmekteyim diyorsun. Yahu ben de okuyorum. Göz yoruyor, anlaması zor olmamalı. Default bırakılsa en ufak sıkıntı çıkmayacak. Gelmiş burada şov yapıyorsun. THE_MILLER da bu şekilde kullanırdı, rapor sisteminden düzelttiriyorduk. Burada kendisini suçlamıyorum, zira o zamanlar koyu tema bulunmadığı için hoş duruyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,468
Üyeler
164,676
Son üye
dslam21
Top Bottom