Temelim Bile Yok Ders Nasıl Çalışabilirim

iFourveyn

80+
Reaksiyon skoru
107
10.sınıfta açığa geçmiştim ondan dolayı konular falan filan hiçbirşey yok en temel bile yok öyle diyeyim geçen sene tyt girdim 1 milyon 700 binlerde yaptım sıralamayı 2 yıllık tıbbi görüntüleme teknikleri istiyorum fakat onun içinde bi 350-400 bin yapmak gerekli nasıl çalışabilirim ders çalışma alışkanlığım yok odaklanma problemim var 6-7 ayda yapilabilir mi sizce bu sıralama

10.sınıfta açığa geçmiştim ondan dolayı konular falan filan hiçbirşey yok en temel bile yok öyle diyeyim geçen sene tyt girdim 1 milyon 700 binlerde yaptım sıralamayı 2 yıllık tıbbi görüntüleme teknikleri istiyorum fakat onun içinde bi 350-400 bin yapmak gerekli nasıl çalışabilirim ders çalışma alışkanlığım yok odaklanma problemim var 6-7 ayda yapilabilir mi sizce bu sıralama
2 yıllık istiyorsan sınava kadar verimli bir çalışma ile 100k barajın rahat aşarsın.

Bir tane konu hakkında kamp seçip o kampı 2 test kitabı ile ilerletip ardından branş denemesini çözmelisin.

Yarım saate sıkılıyorum odağım kayboluyor
ben de 10. sınıfta açığa geçtim 2 yılda halleder üstüne kat kat deneme çözerim dedim sonuç olarak hiçbir şey kazanamadım. Yarım saat yine iyiymiş ne zaman kalem tutsam bileklerimin üstünden tır geçiyormuş gibi hissediyor sonra bırakıyordum

Maksimum 10 saatten sonrası zararlıymış herhalde.Bu arkadaşın kapasite diye bir durumu olmamalı.
Zaten yavaş yavaş arttırmayı gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yarım saate sıkılıyorum odağım kayboluyor
Hocam odak sürenizi yettiği kadar başlayın çalışmaya, ama verimli çalışın. Mesela 2 gün bu şekilde yarım saat odaklanarak çalışıyorsun ya, 3. Gün onu 15 dakika daha arttır,o şekilde o 15 dakikayıda yarım saat olarak arttırarak 1-1,5 ay içerisinde rahatlıkla 5 saat barajın görebilirsiniz. 5 saatide en az 7-8 yapın, bu şekilde sınav vaktine kadar çalışsanız derece bile yaparsınız. Önemli olan verim almak, ne kadar uzun çalıştığının bir önemi yok.

30 dakikadan başlanırsa artmaz.
Yapması gerekeni söyledim zaten arkadaşa, sadece tyt odaklı olacağı için aceleci olmasına gerek yok. 30 dk çalışıp sonrasında aklı farklı yerlere kayıyorsa, isterse 10 saat otursun masada kafasına bir şey girmeyecek. Gaza hafif basmaya başlayıp, saatlerinin arttığını görüğü zaman köklenmesi lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,175,456
Üyeler
186,626
Son üye
yasinxlost
Geri