Neler Yeni

Termal macun değişimi sonrası fazla ısınma sorunu

nugati

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Sancak
Az önce işlemcimin ve ekran kartımın termal macununu değiştirdim. Test etmek için Rust açıp sadece ana menüdeyken sıcaklıklara baktım ve değişmeden önceki haline göre daha fazla ısınıyor. Problem nedir veya bir şeyi yanlış yapmış olabilir miyim? İşlemci Ryzen 5 3600, Ekran kartı rx 5600 xt, kullandığım macun ise arctic mx4. Nasıl çözerim bu problemi?

asd.jpg

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,644
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
Az önce işlemcimin ve ekran kartımın termal macununu değiştirdim. Test etmek için Rust açıp sadece ana menüdeyken sıcaklıklara baktım ve değişmeden önceki haline göre daha fazla ısınıyor. Problem nedir veya bir şeyi yanlış yapmış olabilir miyim? İşlemci Ryzen 5 3600, Ekran kartı rx 5600 xt, kullandığım macun ise arctic mx4. Nasıl çözerim bu problemi?

Alıntıyı görüntüle
Muhtemelen montajda ufakta olsa bir hata vardir. Benimed normale gore degerler biraz daha fazlaydi vidayi fazla sikmamisiz onu farkettim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Veya macunu cok surmus olabilirsin

nugati

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Sancak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen montajda ufakta olsa bir hata vardir. Benimed normale gore degerler biraz daha fazlaydi vidayi fazla sikmamisiz onu farkettim

Veya macunu cok surmus olabilirsin
Vidaların hepsini iyice sıktım kontrol ettim ondan sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama macunu fazla sürmüş müyümdür ona bi şey diyemeyeceğim. biraz macun sıktım üstüne sonra yaydım çok ince değildi biraz kalın bırakmış olabilirim o mu problem yaratıyor? Termal macunu nasıl sürmeliyim çok mu ince olsun?

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,644
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
Vidaların hepsini iyice sıktım kontrol ettim ondan sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama macunu fazla sürmüş müyümdür ona bi şey diyemeyeceğim. biraz macun sıktım üstüne sonra yaydım çok ince değildi biraz kalın bırakmış olabilirim o mu problem yaratıyor? Termal macunu nasıl sürmeliyim çok mu ince olsun?
Biraz kalin biraktiysaniz o sebep olabilir. Yani cok ince degilde fazla da sikmamak gerek

TayfunBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Tayfun Arık
Fazla olmasin yeterli ortaya 1 nokta koysan nohut tanesi kadar yeterli

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,772
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Macun sürer sürmez tam performansına erişmiyor. En azından 2-3 saat bir sıcaklığa maruz kalması lazım. Yine fark etmezse montajda hata yapmışsındır.

nugati

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Sancak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz kalin biraktiysaniz o sebep olabilir. Yani cok ince degilde fazla da sikmamak gerek
Fazla olmasin yeterli ortaya 1 nokta koysan nohut tanesi kadar yeterli
Sanırım nohut tanesinden daha fazla yapmış olabilirim. Şimdi tekrar açıp bi daha ince şekilde sürmeyi deneyeyim umarım düzelir yoksa bu sıcaklıklarla kullanmak problem yaratır gibi.

Macun sürer sürmez tam performansına erişmiyor. En azından 2-3 saat bir sıcaklığa maruz kalması lazım. Yine fark etmezse montajda hata yapmışsındır.
Birkaç saat bekleyip düzelmezse arkadaşların dediği gibi yeniden termal macun süreyim öyleyse.

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,644
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
Sanırım nohut tanesinden daha fazla yapmış olabilirim. Şimdi tekrar açıp bi daha ince şekilde sürmeyi deneyeyim umarım düzelir yoksa bu sıcaklıklarla kullanmak problem yaratır gibi.
Istersen biraz bekle kullan 2-3 saat @Mehmet Yılmaz hocamin dedigi gibi duzelmez ise tekrar surer ya da fazlaligi alirsin

nugati

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Sancak
Düzelme olmadı tekrardan ince bi tabaka olacak şekilde işlemciye macun sürdüm oyun içinde 79-80 derece görüyor işlemcim, ekran kartı sıcaklığı ise 72-73 derecelerde geziyor. Normal mi değil mi anlayamadım ama işlemci sıcaklığı fazla gibi

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,772
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Düzelme olmadı tekrardan ince bi tabaka olacak şekilde işlemciye macun sürdüm oyun içinde 79-80 derece görüyor işlemcim, ekran kartı sıcaklığı ise 72-73 derecelerde geziyor. Normal mi değil mi anlayamadım ama işlemci sıcaklığı fazla gibi
Stock fansa işlemci normal.

Top Bottom