Peki bir şey dicem AMD nin stok soğutucusnda gelen termal macun kaliteli mıdırBence kesin bir sayı verilmez. Ne zaman belirgin ısı farkları görülürse ozaman değiştirilebilir. Ha ama illa bir sayı vermek gerekirse ortalama olarak 6-7 taş çatlasın 8 aydır.
Ehh. İdare ederPeki bir şey dicem AMD nin stok soğutucusnda gelen termal macun kaliteli mıdır
Yanlış yönlendirme yapıyorsun. Sistem ısınmıyor diye termal macunu kurutmaya gerek yok. 50tl için binlerce tl değerindeki parçaları riske atmaya gerek yok. Sürekli ısı değerlerini takip etmekten ziyade güvenilir bir macun ile işinizi garantiye almak daha mantıklı olur. imkanınız varsa yıl içerisinde enaz 2 kez değiştirin bir şey kaybetmezsiniz.Benim eski bilgisayarın termal macunu 10 senedir değiştirilmemişti, evde de termal macun vardı ama değiştirmedim. Çünkü sıcaklıkları gayet iyi, değiştirmeye gerek yok. Yani sıcaklıklarda bir sorun yoksa değiştirmene pek de gerek yok.
Tam yük altında 70 dereceyi geçmeyen bileşenleri ne gibi bir tehlike bekliyor çok merak ettim.Yanlış yönlendirme yapıyorsun. Sistem ısınmıyor diye termal macunu kurutmaya gerek yok. 50tl için binlerce TL değerindeki parçaları riske atmaya gerek yok. Sürekli ısı değerlerini takip etmekten ziyade güvenilir bir macun ile işinizi garantiye almak daha mantıklı olur. imkanınız varsa yıl içerisinde enaz 2 kez değiştirin bir şey kaybetmezsiniz.
İyi okudum zaten. Ayrıca kendi sistemimi sadece örnek verdim.İyi oku yazdığımı emir. senin sistemin geçmemiş olabilir 10 yılda bir problem çıkarmamış olabilir, ısınmıyordur zorlanmamıştır vesaire. günümüz işlemcileri ve oyunlarını göz önüne alırsak sistemler aşırı ısınıyor ve bunu her dk gözlemlemek yerine kaliteli bir macun ile işimizi garantiye almamız doğru olandır. Günümüz sistemlerini de zorlamasak 10 yıl bu sistemlerde ısınmaz fakat riske atmaya değer mi? her dk acaba 70 dereceyi geçtimi dur bakıyım diyip kontrol etmek nekadar mantıklı?
Arctic MX4 alıp değiştirmeyi düşünüyorum sistemi 7 aydır kullanıyorum sizce kaç ay veya yılda bir değiştirilmeli