Neler Yeni

Termal macun kaç yılda bir değiştirilmeli

Termal macun Kaç ay veya yılda bir değiştirilmeli

• 3-6 Ay

Oylar: 2 5.3%
  • 6-12 Ay

Oylar: 18 47.4%
  • 1 Yıl

Oylar: 9 23.7%
  • 1.5 - 2 Yıl

Oylar: 9 23.7%

• Oy kullanan toplam üye
    38

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya
Bence kesin bir sayı verilmez. Ne zaman belirgin ısı farkları görülürse ozaman değiştirilebilir. Ha ama illa bir sayı vermek gerekirse ortalama olarak 6-7 taş çatlasın 8 aydır.

Kerem1963

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence kesin bir sayı verilmez. Ne zaman belirgin ısı farkları görülürse ozaman değiştirilebilir. Ha ama illa bir sayı vermek gerekirse ortalama olarak 6-7 taş çatlasın 8 aydır.
Peki bir şey dicem AMD nin stok soğutucusnda gelen termal macun kaliteli mıdır

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Sıcaklıklar anormal olmaya başladığı zaman. Belirli bir süre yok bence.

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya

Reck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
sefa gençer
6 ayda bir değiştirilmesi doğru olandır. 6 ayda bir genel temizlik ve cpu,gpu macun değişimi yapıyorum uzun yıllardır bu rutindeyim ve gayet güzel sonuçlar alıyorum.

Kerem1963

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki son bı sorum daha olacak arctic mx 4 le master gel maker arasında çok sıcaklık farkı olur mu

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Benim eski bilgisayarın termal macunu 10 senedir değiştirilmemişti, evde de termal macun vardı ama değiştirmedim. Çünkü sıcaklıkları gayet iyi, değiştirmeye gerek yok. Yani sıcaklıklarda bir sorun yoksa değiştirmene pek de gerek yok.

Reck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
sefa gençer
Benim eski bilgisayarın termal macunu 10 senedir değiştirilmemişti, evde de termal macun vardı ama değiştirmedim. Çünkü sıcaklıkları gayet iyi, değiştirmeye gerek yok. Yani sıcaklıklarda bir sorun yoksa değiştirmene pek de gerek yok.
Yanlış yönlendirme yapıyorsun. Sistem ısınmıyor diye termal macunu kurutmaya gerek yok. 50tl için binlerce tl değerindeki parçaları riske atmaya gerek yok. Sürekli ısı değerlerini takip etmekten ziyade güvenilir bir macun ile işinizi garantiye almak daha mantıklı olur. imkanınız varsa yıl içerisinde enaz 2 kez değiştirin bir şey kaybetmezsiniz.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Yanlış yönlendirme yapıyorsun. Sistem ısınmıyor diye termal macunu kurutmaya gerek yok. 50tl için binlerce TL değerindeki parçaları riske atmaya gerek yok. Sürekli ısı değerlerini takip etmekten ziyade güvenilir bir macun ile işinizi garantiye almak daha mantıklı olur. imkanınız varsa yıl içerisinde enaz 2 kez değiştirin bir şey kaybetmezsiniz.
Tam yük altında 70 dereceyi geçmeyen bileşenleri ne gibi bir tehlike bekliyor çok merak ettim.

Reck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
sefa gençer
İyi oku yazdığımı emir. senin sistemin geçmemiş olabilir 10 yılda bir problem çıkarmamış olabilir, ısınmıyordur zorlanmamıştır vesaire. günümüz işlemcileri ve oyunlarını göz önüne alırsak sistemler aşırı ısınıyor ve bunu her dk gözlemlemek yerine kaliteli bir macun ile işimizi garantiye almamız doğru olandır. Günümüz sistemlerini de zorlamasak 10 yıl bu sistemlerde ısınmaz fakat riske atmaya değer mi? her dk acaba 70 dereceyi geçtimi dur bakıyım diyip kontrol etmek nekadar mantıklı?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
İyi oku yazdığımı emir. senin sistemin geçmemiş olabilir 10 yılda bir problem çıkarmamış olabilir, ısınmıyordur zorlanmamıştır vesaire. günümüz işlemcileri ve oyunlarını göz önüne alırsak sistemler aşırı ısınıyor ve bunu her dk gözlemlemek yerine kaliteli bir macun ile işimizi garantiye almamız doğru olandır. Günümüz sistemlerini de zorlamasak 10 yıl bu sistemlerde ısınmaz fakat riske atmaya değer mi? her dk acaba 70 dereceyi geçtimi dur bakıyım diyip kontrol etmek nekadar mantıklı?
İyi okudum zaten. Ayrıca kendi sistemimi sadece örnek verdim.
Her dakika kontrol etmene gerek yok. Normalde tam yük altında çalışan bileşenler bir anda 80 dereceye çıkmaz. Termal macun yavaş yavaş kurur. İlk etapta 71 olur 72 olur 73 olur yavaş yavaş yükselir. Her an kontrol etmeye gerek yok, haftada bir kere 10 dakikanı ayırıp gerekli testleri yapabilirsin. Ayrıca dediğim gibi bileşenler bu sıcaklıklarda riske girmez. En kötü ihtimali düşünsek bile bileşen fazla ısınıp koruma amaçlı sistemi kapatır. Arkadaşın sistemi tam yük altında 80 dereceyi görüyorsa tabi ki termal macun değiştirmesinde fayda var. Mesajımda da özellikle "Sıcaklıklarda sorun yoksa değiştirmene de gerek yok" ifadesini kullandım. Üyenin sistemi belki de en fazla 65 derece görüyor, neden ekstradan masraf yapsın ki?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,539
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Arctic MX4 alıp değiştirmeyi düşünüyorum sistemi 7 aydır kullanıyorum sizce kaç ay veya yılda bir değiştirilmeli

Ortalama 7-8 ay bence.
Bu biraz da sıcaklık değerlerinize bağlı.

Top Bottom