Geçen gün fitnessda ağırlık kaldırırken halterin koruma demirini takmayı unutmak gibi bir gaflete düşüp ağırlıklar demir olmayan taraftan yere düşünce diğer tarafı tek kolumla yere düşmesin diye tutucam diye bileğimi incittim. Biraz araştırınca tfcc bölgesinin incindiğine belki de yırtıldığına emin oldum diyebilirim. Tfcc bölgesinde yırtık yoksa iyileşmesi 12 haftayı bulabilirken yırtık varsa ameliyat bile gerekebiliyormuş. Kolumu rahatça döndürebiliyorum, esnetebiliyorum esnetme hareketleri yapabiliyorum sadece tfcc bölgesinin o tarafa doğru döndürdüğümde biraz ağrı basıyor. Hepsinin yanında bu sabah kolumu döndürürken çıt çıt sesler geldiğini fark ettim. Parmak kıtlatması gibi. Sürekli gelmiyor fakat her döndürdüğümde ilk dönüşlerde kıt kıt ediyor biraz. Bu da yırtığın semptomlarından olabilirmiş öyle okudum. İlk hafta barbell curl denediğimde asla kaldıramadım 10 kg bile kaldıramıyordum dumbell curl yaparken. 2. hafta acımasına rağmen 10 kaldırabildiğimi fark ettim. Kaldırabilsem de zorlamadım tabii görmek istedim sadece. 2 haftadır göğüsten başka bir şey çalışamıyorum son 4 gündür falan spora gitmeyi de bıraktım bileğim dinlensin diye. tecrübesi olan bilgisi olan birisi fikrini belirtebilir ya da tavsiye verebilir mi konu hakkında? ne kadar sürer gibi ne yapabilirim gibi ağırlığı şu şekilde çalışabilirim gibi vs. Çünkü beni mental olarak çok zorlamaya başladı bu olay. 1 yıla yakın süredir düzenli spora gidiyorum tam meyvesini aldığım farkı görmeye başladığım kendimi sevmeye başladığım dönemde böyle bi sakatlık bütün gelişmemi yok ediyor üstüne bütün hedeflerim planlarım hepsi çöpe gidiyor. Oturup kaslarımın erimesini yağlanmaya başlamamı görmeye tahammül edemiyorum bu beni gerçekten çok zorlamaya başladı. Kendimi sevmemi sağlayan yegane şey spor olmuştu bu zamana kadar. Elimden hiçbir şey de gelmiyor sadece oturup her şeyin silinişini izliyorum resmen. en yakın ortopedi randevusu da 9 gün sonrasınaydı 5 gün kaldı randevuma. Devlet hastanesinde ne kadar çözülür orası da muamma tabi ama sormak istiyorum sizlere.