shaco27
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,933
Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extreme 14.2W/mK aldım(622tl)teknobiyotikten alınma
aklımda Thermal Grizzly 5gr Conductonaut Liquid Metal vardı onu ilerde denemeyi düşünüyorum.
Test için kullanınlan mazlemeler.
--Asrock b650 livemixer
--ryzen 7800x3d işlemci
--deep cool ak620 dijital cpu soğutucu
--lianli lancool 2 mesh kasa 3adet lianli fan+5 adet thermalright tl-c12c-s fan.
--highpower 850w gold power.
--ID-Cooling ABF-AM5 Secure Frame Kit(kargo ile 375 geldi)gelbura'dan alınma.
--Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extremege.
--RX480 8GB KULLANDIM 2K MONİTORDE TEST ETTİM.(RX7900XT ALDIM MALASEF ARIZALI CIKTIĞI İÇİN YÜKSEK OYUNLARDA TEST YAPAMADIM ŞUAN)
genel olarak bizim burada hava 42-44 derece gece sıcaklığı 30 derece yakın oluyor odanın gündüz sıcaklığı normaldi.
AK620 Gelen siyah macun değeri arctic mx-5 le aynı değerde deniyor net bilgi yok yinede yani ortalama 8.5W/mK. değeri yanlış değilsem.
deep cool macun ile boşta 61-63 lerde geziyordu.
thermal ile 57-61 boşta.lol oynarken 71 buluyor thermal macunla deep coola maximum 73 buluyordu.
akşam ninja 5 ve 7800x3d li macunu kurumuş başka bilgisayarda test edip tekrar edicem(işlemci koruyucu braket takıcam onada) .
işlemci koruma kitini macun taşmadan düzgün dursun diye aldım taş çatlasa 1-2 derece fark ediyor yanlış değilsem.
deep cool sürülüyken takılı değildi frame kit ondan dolayı 1-2 derece fark ediyor olabilir.
ak620 gösterge değeri core temp ve hwinfo64 ile tutarlı.
amd radeon işlemci değer göstergesi kesinlikle tutarsız 2-3 derece aşağıda gösteriyor genelde güven vermiyor yani.
stress testi 89 dereceyi buluyor.
Gece değeri boştayken.
önceden kulanan bir kaç kişi ile konuştum ince tabak halinde sürülmesini tavsiye etti hepsi.
LOL OYNARKEN ÇIKTIĞI SICAKLIK.
Cinebench23+HWİNFO64 KULLANDIM GÜNDÜZ TEST YAPTIM.GECE STREES TESTİNDEDE AYNI DEĞERLER SAHİPTİ.
1.İLK 5.5 DAKKA TESTİ.
11 DAKKA TESTİ.
ORTALAMA İŞLEMCİ BOŞTAYKEN GÜNDÜZ DEĞERİ
denememi istediğiniz farklı bir program varsa belirtin denerim.
aklımda Thermal Grizzly 5gr Conductonaut Liquid Metal vardı onu ilerde denemeyi düşünüyorum.
Test için kullanınlan mazlemeler.
--Asrock b650 livemixer
--ryzen 7800x3d işlemci
--deep cool ak620 dijital cpu soğutucu
--lianli lancool 2 mesh kasa 3adet lianli fan+5 adet thermalright tl-c12c-s fan.
--highpower 850w gold power.
--ID-Cooling ABF-AM5 Secure Frame Kit(kargo ile 375 geldi)gelbura'dan alınma.
--Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extremege.
--RX480 8GB KULLANDIM 2K MONİTORDE TEST ETTİM.(RX7900XT ALDIM MALASEF ARIZALI CIKTIĞI İÇİN YÜKSEK OYUNLARDA TEST YAPAMADIM ŞUAN)
genel olarak bizim burada hava 42-44 derece gece sıcaklığı 30 derece yakın oluyor odanın gündüz sıcaklığı normaldi.
AK620 Gelen siyah macun değeri arctic mx-5 le aynı değerde deniyor net bilgi yok yinede yani ortalama 8.5W/mK. değeri yanlış değilsem.
deep cool macun ile boşta 61-63 lerde geziyordu.
thermal ile 57-61 boşta.lol oynarken 71 buluyor thermal macunla deep coola maximum 73 buluyordu.
akşam ninja 5 ve 7800x3d li macunu kurumuş başka bilgisayarda test edip tekrar edicem(işlemci koruyucu braket takıcam onada) .
işlemci koruma kitini macun taşmadan düzgün dursun diye aldım taş çatlasa 1-2 derece fark ediyor yanlış değilsem.
deep cool sürülüyken takılı değildi frame kit ondan dolayı 1-2 derece fark ediyor olabilir.
ak620 gösterge değeri core temp ve hwinfo64 ile tutarlı.
amd radeon işlemci değer göstergesi kesinlikle tutarsız 2-3 derece aşağıda gösteriyor genelde güven vermiyor yani.
stress testi 89 dereceyi buluyor.
Gece değeri boştayken.
önceden kulanan bir kaç kişi ile konuştum ince tabak halinde sürülmesini tavsiye etti hepsi.
LOL OYNARKEN ÇIKTIĞI SICAKLIK.
Cinebench23+HWİNFO64 KULLANDIM GÜNDÜZ TEST YAPTIM.GECE STREES TESTİNDEDE AYNI DEĞERLER SAHİPTİ.
1.İLK 5.5 DAKKA TESTİ.
11 DAKKA TESTİ.
ORTALAMA İŞLEMCİ BOŞTAYKEN GÜNDÜZ DEĞERİ
denememi istediğiniz farklı bir program varsa belirtin denerim.
Son düzenleme: