THH Kararına itiraz etmek

Batuhan Lastronin

80+ Silver
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
2,305
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,141
Merhaba ben trendyol üzerinden satış yapan birisiyim. Trendyolda bir tane sattığım tablette alıcı iade oluşturdu ve üründe kırık olduğunu beyan etti. Elime ulaştığında ürünün ambalajının açıldığını tabletin ekranın üstündeki jelatinlerinin açıldığını ve içinde uygulamalar yüklü olduğunu gördüm yani ürün kullanılmış ve kırılmış şekilde geldi. Ben de iade red ettim ve trendyol da bunu onayladı. Ürünü geri yolladığımda satın alan arkadaş çakallık yapıp kargodan durum raporu gibi bir şey almış(kargo tutanağı değil). Sonra bir daha yolladı ve yine iptal ettim talebini. Şimdi de THH vermiş ve savunmada bütün kanıtlarla beraber videolu falan yapmama rağmen sonuç iade olarak çıkıyor. Ben bu karara itiraz etmek istiyorum. Nasıl itiraz edebilirim ?
 
THH kararının en altında itiraz durumları için ufak bir ibare oluyordu. O yok mu belgede?
 
Tüketici hakem heyetlerinin kararlarına karşı itiraz edilebilir mi?
Taraflar tüketici hakem heyeti kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine, tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk mahkemesine karara karşı itiraz edebilir. Ancak daha önce karar veren tüketici hakem heyetine itiraz amacıyla yeniden başvuru yapılamamaktadır.

Mahkemeye itiraz aşamasında, tüketiciler 492 sayılı Harçlar Kanunu’nda düzenlenen harçlardan muaftır. Ancak 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca gider avansı ödenmesi gerekmektedir.
Tüketici hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

Kaynak: https://ticaret.gov.tr/tuketici/tuk...hakem-heyetlerine-iliskin-bilgilendirme-metni
 
Son düzenleme:
Geri
Top