Thomson' M27QG5Y14 modelinin aldım

san_ozsaho

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
163
Monitör elime yeni geldi, ilk gözlemlerini göre monitör gayet güzel, hdmi ile 144hz görüntü alabildim, ghosting testini de videocolarak yüklüyorum ufolar görüntüde tamamen net değiller ama arkalarında gölgelenme göremedim bence gayet iyi bir şey, monitörün dil ayarlarında türkçe var, renkler oldukça güzel, canlı ve net. Bir tek parlaklığı belki biraz daha fazla olabilirmiş 350nit ama full parlaklıkta bile gözlerimi rahatsız etmiyor, msi 2k monitörümde yükseltince farkı çok fazla anlıyorsun ve gözlerin aşırı ağrıyor, Pivotu sorunsuz çalışıyor dikey yatay ve sola sağa açı verme şeklinde, arka aydıblatması var, joystick ile kontrol ediliyor, hoparlörünü test etmedim daha, genel olarak çok memnunum ilk izleninlerim olarak. Ghosting testini aşağıya bırakıyorum link olarak. https://www.kapwing.com/videos/691731fa91187635c7a7dc83

Ekler

• 20251114_162459.webp
    20251114_162459.webp
    1.6 MB · Hit: 34
  • 20251114_160654.webp
    20251114_160654.webp
    1.1 MB · Hit: 38
  • 20251114_160500.webp
    20251114_160500.webp
    2 MB · Hit: 36
Selamlar, aradan zaman geçtiği için uzun vadede deneyimlerinizi merak ediyorum. Bir problem yaşadınız mı? Memnun olduğunuz veya olmadığınız şeyler nelerdir? Yorumunuza göre sipariş vermeyi düşünüyorum çünkü incelemesi neredeyse hiç yok.

Monitör elime yeni geldi, ilk gözlemlerini göre monitör gayet güzel, hdmi ile 144hz görüntü alabildim, ghosting testini de videocolarak yüklüyorum ufolar görüntüde tamamen net değiller ama arkalarında gölgelenme göremedim bence gayet iyi bir şey, monitörün dil ayarlarında türkçe var, renkler oldukça güzel, canlı ve net. Bir tek parlaklığı belki biraz daha fazla olabilirmiş 350nit ama full parlaklıkta bile gözlerimi rahatsız etmiyor, msi 2k monitörümde yükseltince farkı çok fazla anlıyorsun ve gözlerin aşırı ağrıyor, Pivotu sorunsuz çalışıyor dikey yatay ve sola sağa açı verme şeklinde, arka aydıblatması var, joystick ile kontrol ediliyor, hoparlörünü test etmedim daha, genel olarak çok memnunum ilk izleninlerim olarak. Ghosting testini aşağıya bırakıyorum link olarak. https://www.kapwing.com/videos/691731fa91187635c7a7dc83
Sanırım bu monitörde display Port 1.2 versiyon mevcut bundan dolayı çekiniyorum acaba yanlış mı biliyorum

Selamlar, aradan zaman geçtiği için uzun vadede deneyimlerinizi merak ediyorum. Bir problem yaşadınız mı? Memnun olduğunuz veya olmadığınız şeyler nelerdir? Yorumunuza göre sipariş vermeyi düşünüyorum çünkü incelemesi neredeyse hiç yok.
Monitörün renkleri standart ayarlarda bile iyi olarak geliyor, display port girişi ile 180hz alabiliyorsunuz, ghosting yok denecek kadar az, pivotu gayet sağlam ve sallanma yok, hoparlörü var ancak her monitörde olduğu gibi pek iyi değil, sol tarafında 2 adet kolay erişilebilir mavi yani 3.0 yada 3.2 emin değilim usb port girişi mevcut içinden çıkan kabloyla birlikte monitörü bilgisayara bağlarsanız aktif oluyorlar, monitör parlaklığı da yeterli seviyede %50'de kullanıyordum ama fullesemde çok büyü fark olmuyordu çok ışıklı parlak yansıma yapacak ortamlarda duruma göre belki üzebilir monitörün türkçe dil desteğinin olamasıda gerçekten çok iyi hala bu desteği vermeyen markalar var. Oyunlar için cross açma gibi ek ayaralrı da var işe yarar ve kolay bir menüsü var bu menüde joystick ile kontrol ediliyor. Monitörü aldıktan kısa bir süre sonra 3-4 tane yaklaşmadan fark edilmeyecek ölü pikseli olduğunu fark edince değişim hakkımı kullanmak istedim ama hepsiburada değişim yapamadıklarını söyledi ve ürünü iade edip tekrardan sipariş verdim (tabi bu süreç araya hafta sonu girmesiyle ve kargonun evden alınma tarihini beklememle biraz uzadı , ancak bu sefer ana satıcıdan değil farklı bir satıcıdan sipariş verdim 2. gelen üründe beyaz ekranda ölü piksel gözükmese de farklı renklerde baktığımda bir sürü nokta olduğunu fark ettim özellikle telefonda daha çok belli oluyordu bunu chatgpt'ye sorduğumda tembel piksel olduğunu söyledi piksellerin tek bir renkte takıldığını bu nedenle o şekilde gözüktüğünü söyledi bende tekrardan iade edip yeniden sipariş verecekken donanım arşivin paylaşttığı büyük bir indirim sayesinde rampage markasının bir monitörünü satın alma şansı yakaladım ve thomson monitörü iade ettim. Şahsen şunu söyleyebilirim ki renk olarak thomson çok daha iyi geldi bana şahsen, rampage'în pivotu da biraz fazla sallanıyor thomsonda mekanizmayı sağlam yapmışlar neredeyse hiç sallanmıyordu, rampage'in ayaklarıda daha geniş ve uzun o nedenle masada daha çok yer kaplıyorlar, arayüz olarak rampage daha detaylı ama thomson daha sade ve klasik bir tasarıma sahipti kısaca ekranda sorun çıkmazsa thomson gayet güzel memnun edecek bir monitör 2 kere farklı satıcıdan sipariş ettim ve iade süreçleriyle birlikte ortalama 1 ay kadar totalde kullanma şansı buldum. Almadan önce de bulabildiğim her dilde blog yazısını, yabancı online satış mağazalarında ki yorumları vs. okumuştum. Firma ülkemizde yeni sayılır garanti durumunda nasıl bir yol izliyorlar bilmiyorum ancak ürün aldığım dönemde tam bir f/p üründü diyebilirim. Monitörü açma kapama tuşunu bile ekstra koymuşlar gerçekten dolu dolu bir monitördü ama kısmet olmadı maalesef, uzun vade de nasıldır, bir sorun oluşur mu o konuda bir yorum yapamayacağım ancak bu monitörü alan bir arkadaş daha vardı bulursam onu etiketlerim ona sorularını sorabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım bu monitörde display Port 1.2 versiyon mevcut bundan dolayı çekiniyorum acaba yanlış mı biliyorum
yazdığı gibi dp 1.2 olarak geliyor.

Son düzenleme:
Geri