Neler Yeni

Threadripper mı diğer amd islemciler mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ali burak aydın
Bilgisayar toplamak bilgizi almak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve hem bu konuda hem de diğer konularda bana yardımcı olucak bir bilgisayar toplamak istiyorum.Benim aklımda ryzen 5 3600x ve rx 5600xt düzeylerinde bir sistem var ancak babam ryzen threadipper 1920x ve radeon vega 56 gibi bir sistem almamı istiyor bu konuca çok çelisiyoruz. Ben böyle bir sistemin gerek secenek gerekse fiyatları bakımından risk olduğunu düşünüyorum ancak babamı ikna edemiyorum.Sorun şu ki ileride Ryzen 7 3700x gibi bir işlemciye yükseltebileceğimi söyleme rağmen babam working bakımından yeterli olmayacağını düşünüyor yardım edebilirseniz cok memnun olurum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bilgisayar toplamak bilgizi almak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve hem bu konuda hem de diğer konularda bana yardımcı olucak bir bilgisayar toplamak istiyorum.Benim aklımda ryzen 5 3600x ve rx 5600xt düzeylerinde bir sistem var ancak babam ryzen threadipper 1920x ve radeon vega 56 gibi bir sistem almamı istiyor bu konuca çok çelisiyoruz. Ben böyle bir sistemin gerek secenek gerekse fiyatları bakımından risk olduğunu düşünüyorum ancak babamı ikna edemiyorum.Sorun şu ki ileride Ryzen 7 3700x gibi bir işlemciye yükseltebileceğimi söyleme rağmen babam working bakımından yeterli olmayacağını düşünüyor yardım edebilirseniz cok memnun olurum
1609879769092.png

Alınmaz. 165W TDP'si varken ve çok pahalı anakartlar gerektirirken multi core puanı 3700X'ten sadece çok az önde.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
VEGA 56 mining'de kullanılıyor yani alınca miningsiz bir kart bulmanız baya zor, onun dışında referans modelleri baya sesli, ayriyetten OC performansı gayet iyi.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Threadripper. Yani adından bile belli görevi. Threadripper

miraqa99

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Mirağa
threadıpper anakartları cok pahalı bir bilgisayar mühendisi icin gereksiz bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ali burak aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Threadripper ağır işler için kullanılıyor diye biliyorum. Ona özel anakart falan da alınması gerek
biliyorum sadece ileride daha iyi işlemcilere geçmek ve ryzen am4 sokelerle yakın performanslar alabilir miyim merak ediyorum. örneğin babamın önerdiği islemci ryzen tr 1920x 1800₺ iken bir üst versiyonu 1950x 8000₺ civarlarında

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
biliyorum sadece ileride daha iyi işlemcilere geçmek ve ryzen am4 sokelerle yakın performanslar alabilir miyim merak ediyorum. örneğin babamın önerdiği islemci ryzen tr 1920x 1800₺ iken bir üst versiyonu 1950x 8000₺ civarlarında
Threadripper işlemcilerin performansı hakkında çok bilgim yok. Tek bildiğim oyun performanslarının pek iç açıcı olmadığı. Ben sizin yerinizde olsam AM4 bir işlemci alırdım

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ali burak aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
threadıpper anakartları cok pahalı bir bilgisayar mühendisi icin gereksiz bence
autocad gibi programlar ve rander almak gibi islerde de kullanmsk istiyorum am4 soket yapılı örnegin ryzen 5 3600x ve daha üstü islemciler ne kadar işmi görür

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Threadripper işlemcilerin performansı hakkında çok bilgim yok. Tek bildiğim oyun performanslarının pek iç açıcı olmadığı. Ben sizin yerinizde olsam AM4 bir işlemci alırdım
Oyunu boş ver de TR'de fiyatlar uçuk.

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,162
İsim
Musa
Threadripper oyun için kullanılan bir model değil. Veya günlük kullanım için.
Ağır işler için kullanılan bir işlemci.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
autocad gibi programlar ve rander almak gibi islerde de kullanmsk istiyorum am4 soket yapılı örnegin ryzen 5 3600x ve daha üstü islemciler ne kadar işmi görür
Eğer threadripper alırsan Çok kaliteli bir hava/sıvı soğutma + güzel bir anakart ve güçlü bir psu şart. Bunalr çok masraflı oluyor. Ama am4 soket de o kadar pahalı olmuyor. 3700x önerebilirim.
Ama threadripper render anlamında daha iyi zaten tek amacı render tarcı çok çekirdek isteyen işlemler.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,343
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
En ucuz Threaddipper anakart zaten 1920x' in 3 katı fiyatta neredyse