Throttlestop ile işlemicye watt sınır koymak zararlımı

Osm_01

80+
Reaksiyon skoru
0
Selam arkadaşlar işlemcim 13700hx bilgisayar MSI vector gp68hx 13vh işlemci çok ısınıyor aldığımdan ve UV yapmayı bilmiyorum internette böyle bir çözüm yönetimi ile karşılaştım sizce işlemcim zarar görür mü uzun vadeli kullanımda

Selam arkadaşlar işlemcim 13700hx bilgisayar MSI vector gp68hx 13vh işlemci çok ısınıyor aldığımdan ve UV yapmayı bilmiyorum internette böyle bir çözüm yönetimi ile karşılaştım sizce işlemcim zarar görür mü uzun vadeli kullanımda

aksine yararlı fakat sınırı doğru koymakta fayda var yoksa çok fazla fps düşebilir.

aksine yararlı fakat sınırı doğru koymakta fayda var yoksa çok fazla fps düşebilir.
Yok hocam mesela valoda 80 84 derce felan oluyor 40 watt yaptığımda 75 dereceyi geçmiyor yani güzel bişey ama zararı olur mu olmaz mı onu anlamadım

Yok hocam mesela valoda 80 84 derce felan oluyor 40 watt yaptığımda 75 dereceyi geçmiyor yani güzel bişey ama zararı olur mu olmaz mı onu anlamadım
olmaz hocam hiç merak etmeyin.

UV herhangi bir zarar vermez, aksine arkadaşın dediği gibi sıcaklığa bağlı uzun vadede meydana gelebilecek sıkıntıların önüne geçmiş olursunuz. Laptop kullandığım dönemde ben de uzunca bir süre işlemciyi UV yaparak kullandım.

UV herhangi bir zarar vermez, aksine arkadaşın dediği gibi sıcaklığa bağlı uzun vadede meydana gelebilecek sıkıntıların önüne geçmiş olursunuz. Laptop kullandığım dönemde ben de uzunca bir süre işlemciyi UV yaparak kullandım.
çok genelleme yapmak istemiyorum ama intel laptoplarda uv çokda işe yaramıyor. geçen uv nin dibine vurdum neredeyse hiçbirşey değişmedi laptopda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sağolun hocam zaten çok kullanacağımı zannetmiyorum gerekirse Eylül gibi UV yapmayı düşünüyorum çünkü böyle gitmez bu alalı daha 1 yıl oldu
intel laptoplar maalesef cayır cayır yanıyor, elden çokda bir şey gelmiyor.

çok genelleme yapmak istemiyorum ama intel laptoplarda uv çokda işe yaramıyor. geçen uv nin dibine vurdum neredeyse hiçbirşey değişmedi laptopda.
Hocam arkadaşın örnek olarak attığı videoda yalnızca TPL kısmında bir işlem yapılmış. Ben tam olarak faydalandığım kaynağı bulamadım ancak TPL'den hariç aşağıya eklediğim linkteki gibi FIVR kısmında da değişiklikler yapmıştım. Uygun değerleri bulana kadar bir kaç kez mavi ekran hatası almak durumunda kalmıştım doğal olarak ama sonunda 10-12 derece civarında iyileşme oldu diye hatırlıyorum.

Hocam arkadaşın örnek olarak attığı videoda yalnızca TPL kısmında bir işlem yapılmış. Ben tam olarak faydalandığım kaynağı bulamadım ancak TPL'den hariç aşağıya eklediğim linkteki gibi FIVR kısmında da değişiklikler yapmıştım. Uygun değerleri bulana kadar bir kaç kez mavi ekran hatası almak durumunda kalmıştım doğal olarak ama sonunda 10-12 derece civarında iyileşme oldu diye hatırlıyorum.

Hocam BIOS tan yapmayı düşünüyorum ama Garanti dışı kalmaz demi ?

Hocam öncelikle ben bozmaz diye biliyorum ama bence benim dememi kaynak olarak alıp cihaza direkt işlem yapmayın. Öncesinde MSI ile iletişime geçin, teyit ettikten sonra yapın bence.

1746998371293.webp

şöyleli uv yapmama rağmen neredeyse hiçbirşey değişmedi bende. acaba birşeyleri yanlışmı yaptım?
çoğu laptop biostan çok az uv yapmaya izin verir haberiniz olsun.

şöyleli uv yapmama rağmen neredeyse hiçbirşey değişmedi bende. acaba birşeyleri yanlışmı yaptım?
Hocam yönlendirecek kadar bilgi sahibi değilim o nedenle yanlış yönlendirmek istemem ama Youtube ve Reddit'te sizin işlemci modeli için farklı farklı kişilerin undervolt yaptığını gördüm. Buralardan biraz araştırarak daha iyi sonuçlar alabilirsiniz muhtemelen. https://www.technopat.net/sosyal/ko...13980hx-islemci-95-dereceye-ulasiyor.2878125/ Bu konuda da undervolt sonrası iyi sıcaklık değerlerine ulaştığından bahsetmiş. Yani daha iyi sıcaklıkları elde edebilenler var. Technopat'ta undervolt için rehber alınabilecek güzel makaleler var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,093,253
Üyeler
173,786
Son üye
NuriGk
Geri