Neler Yeni

Timur atamız değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Murat AYGÜN
Şimdi Abimle bunu hep tartışmışızdır ben Atamız diyorum o ise değil diyor
Benim Atamız dememim sebebi onunda Türk oluşu o ise aynı yerlerde büyümemiş bizim büyüklerimizden değil yani onlar buraya göç etmemiş diyor gerçek nedir?(kaynaklarla olrsa güzel olur)

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Cengiz Han'ın soyundan geliyor, Türk'tür.

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Benim Atamız dememim sebebi onunda Türk oluşu o ise aynı yerlerde büyümemiş bizim büyüklerimizden değil yani onlar buraya göç etmemiş diyor gerçek nedir?(kaynaklarla olrsa güzel olur)
Cengiz Han soyundan gelen moğol birisidir ancak kültürel olarak ve dini olarak Türkleşmiştir.
@The Last Dragonborn bilir bence bunu en iyi şekilde
Dediklerim bildiklerimdir doğru yanlış değil.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Atamızdır. Abin bence boş yapmış, hadi kendi soyağacında ki Atasıyla Timur'a karşılaştırsa tamam abin düzgün bir soru soruyor derdim fakat bu konuda abine Ata kelimesi senin için ne anlama geliyor, abine göre Ata olması için sadece bu topraklarda yaşaması mı gerekiyor? O zaman abine soruyorum Metehan,Kürşad,Attila,Bumin kağan vb.Atası olmuyor mu? Bence abinde cehaletin getirdiği bir art niyet var, buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

UlughBeg

80+
Cengiz Han soyundan gelen moğol birisidir ancak kültürel olarak ve dini olarak Türkleşmiştir.
@The Last Dragonborn bilir bence bunu en iyi şekilde
Dediklerim bildiklerimdir doğru yanlış değil.
Cengiz Han'ın soyundan geldiği yalanı 1414'de siyasi bir şecere için torunları tarafından söylenmiştir. Bu şecereye göre Timur'un Annes,'de Hz. Ali soyundan gelmekte. Hükümdarlar bu şekilde kendi soylarını iyi bir yere bağlarlar. Bu şecerenin hiç bir doğru geçerliliği yoktur. Türkleşmiş olduğu ise bir iddia olduğu doğru. Timur'un mezarı açılıyor, o zaman ki örneklerden test yapıyorlar Karluk Türklerine ait olarak bir sonucu mevcut. Kendini Türk olarak biliyor, Türk olduğunu herkese söylüyor. Örneğin İbn Haldun, Timur ile konuşması sonrasında kitabında "Tarihte kimse bu Türk'e denk olamadı" şeklinde bir ifade kullanmıştır. Kısaca Cengiz Han soyundan geldiği çok bilinen bir yalan bilgi.

1690018333020.png

1690018342173.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Cengiz Han'ın soyundan geliyor, Türk'tür.
Yukarıda yazdığım şekilde hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca konu biraz eski fakat, Sahipkıran Timur'da bizim atamız Yıldırım Bayezid'de. Şah İsmail'de atamız Yavuz Sultan Selim'de. Bunların hepsi Türklerin başarılı önderlerinden. Ayırmaya gerek yok. Ayırırsak Türk tarihinden bir değer daha eksik.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,244
Üyeler
166,504
Son üye
zetws
Top Bottom