Neler Yeni

Top sıcaklık 75 olmasına rağmen oyunlarda Anlık donma ve fps drop

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Arkadaşlar emektan r3 3100 ve 6500xt sisteme sahibim rekabetçi oyunlarda 180-200 den bir anca 80-90 a düşüyor sistem üstüne anlık dropların haricinde donma sorunlarıda oluyor sistemde virüs yok malwarebytesle taratmanın yanında oyunlarımı sadece steam ve epicten yüklüyorum.
furmark yaptığımda ekran kartının max gördüğü sıcaklık 65 derece
r23 ve CpuZ'nin benchmarkına soktuğumda işlemcinin gördüğü max sıcaklık 75 derece
Sorunu çözemedim işlemci Ghz de kısmıyor. işlemcim gold sample daha önce stok fan ile 4.3 ghz'ye aldığımda 80 dereceyi dahi görmedim.
Hikayelilerde ise eski fpsleri zaten vermiyor. (vermemesi normalde 3-5 düşmesini beklediğim fpsler 20-30 düştü)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Farkettim ki testin belirli bir noktasından sonra çok fazla performans düşüyor çoklu çekirdek perf cpu z testinde 350 lere kadar iniyor işlemci otomatik ghz kısıyor.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Volkan
Arkadaşlar emektan r3 3100 ve 6500xt sisteme sahibim rekabetçi oyunlarda 180-200 den bir anca 80-90 a düşüyor sistem üstüne anlık dropların haricinde donma sorunlarıda oluyor sistemde virüs yok malwarebytesle taratmanın yanında oyunlarımı sadece steam ve epicten yüklüyorum.
furmark yaptığımda ekran kartının max gördüğü sıcaklık 65 derece
r23 ve CpuZ'nin benchmarkına soktuğumda işlemcinin gördüğü max sıcaklık 75 derece
Sorunu çözemedim işlemci Ghz de kısmıyor. işlemcim gold sample daha önce stok fan ile 4.3 ghz'ye aldığımda 80 dereceyi dahi görmedim.
Hikayelilerde ise eski fpsleri zaten vermiyor. (vermemesi normalde 3-5 düşmesini beklediğim fpsler 20-30 düştü)
Rx 6500xt otistik bir kart hacı çok bir şey bekleme büyük ihtimalle ondan

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka zaten de her şey normal seyrederken bi anda işlemcinin böyle ghz kısması dikkatimi çekiyor hikayelilerde zaten alıştımda onlinelerde özellikle sıkıntı yaşıyorum. Şak 180-200 fpsden 90 a düşmek koyuyor adama.

Ceasar123

80+ Silver
Arka planda çalışan Dc, Chrome, Spotify ne varsa kapat ve 4 çekirdek yani tüm çekirdekleri Prime95, "Full Test" seçeneği ile teste sok.
HWMonitör ile hız değerlerine ve sıcaklık değerlerine bir bakın.

Ayrıca Ryzen 3000 serisi, 5000 ve 7000 serisi gibi 95 derecede bile tam performans çalışamıyor.

Bende Ryzen 3100 kullanıyorum. 75 derecede falan Power Throttle yedim baya. 3.89ghz yerine 3.67ghz'e düştü.
Ve dahada düşerdi sadece ilk 20dakika da bu.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr
kartı bende sevmiyorum da değiştirmeye param yok eskisi gibide oturmadığımdan pcye oturduğum 1-2 saatte de güzel güzel oyun oynatsın diye bekliyorum böyle drop donma falan olmadan.

Arka planda çalışan Dc, Chrome, Spotify ne varsa kapat ve 4 çekirdek yani tüm çekirdekleri Prime95, "Full Test" seçeneği ile teste sok.

Ayrıca Ryzen 3000 serisi, 5000 ve 7000 serisi gibi 95 derecede bile tam performans çalışamıyor.

Bende Ryzen 3100 kullanıyorum. 75 derecede falan Power Throttle yedim baya. 3.89ghz yerine 3.67ghz'e düştü.
Kanka ben testi saldım 1 saattir testte sistem sonrasında 3.6 ghzlerde dolanmaya başladı gold sample işlemci

Ceasar123

80+ Silver
Kanka ben testi saldım 1 saattir testte sistem sonrasında 3.6 ghzlerde dolanmaya başladı gold sample işlemci
Ryzen 3000 serisi, 5000 ve 7000 gibi ısıya dayanıklı değil.
5000 serisi 91-92, 7000 serisi 97 derecede power throttle yer.
Her yeni nesilde bir gelişiyor.

Birde bu gold sample vs. slikon kalitesi en fazla overclock yapacaksan önemlidir.
Onun dışında istersen Platinum olsun, isterse Bronz olsun. Stock kullanımda vereceği ısı değerleri direkt aynıdır diyebiliriz.
Tek yararı normalde 55 dakikda çıkıyorsa 75 dereceye bronz sample ile, platinum ilede 1 saatte çıkar.

Onun dışında eğer overclock yapmıcaksan slikon kalitesi önemi yok.
Ha bronz sample ha platinum sample yani.

Zaten belirli bir kalite aralığında üretiliyor işlemciler. Evet hep aynı kalitede banddan çıkmıyorlar ancak belirli bir kalite aralığı var.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr

prime95 te sağlam power throttle yedim 3.6 ghzlere kadar düştüm 80 derece max gördüm stok fan ve en az 1-1.5 senedir değişmeyen macunla :D Parada harcamak istemiyorum yok macundu yok soğutucuydu falan .

Tek yararı normalde 55 dakikda çıkıyorsa 75 dereceye bronz sample ile, platinum ilede 1 saatte çıkar.
Onun dışında eğer overclock yapmıcaksan slikon kalitesi önemi yok.
Ha bronz sample ha platinum sample yani.
Zaten de kanka gold sample işlemciylede 10 dakikada oyunlarda drop yemek koyuyor zamanında ben bu işlemciyi 4.3-4.4 ghzlere kadarda zorladım banamısın demedi 1.25V ile.

Ceasar123

80+ Silver
prime95 te sağlam power throttle yedim 3.6 ghzlere kadar düştüm 80 derece max gördüm stok fan ve en az 1-1.5 senedir değişmeyen macunla :D Parada harcamak istemiyorum yok macundu yok soğutucuydu falan .

Zaten de kanka gold sample işlemciylede 10 dakikada oyunlarda drop yemek koyuyor zamanında ben bu işlemciyi 4.3-4.4 ghzlere kadarda zorladım banamısın demedi 1.25V ile.
Bios'unu beta olmayan en güncel sürümde tut.
Sadece Resize Bar ve ram profili aç.

Bunları yaparsan bişey değişmez ama yinede yap diye söylüyorum.

Onun dışında biostan "CPU Boost Mode" gibi bir şey olur. Anakarttan anakarta farklı yazar.
Normalde işlemcin base frequency 3.6ghz ama işlemci boost ile 3.9ghz olur.
Eğer sen bu bahsettiğim ayarı kapatırsan işlemcin en fazla 3.6ghz ile düz çalışır. Fazladan zorlamaz kendini.
Bu dalgalanmayı, işlemcinin kendini zorlamasını vs. durdurarak daha stabil çalıştırmasını sağlayabilir. Özellikle böyle durumlarda.

Bir bu ayarı kapatın öyle deneyin.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Bios'unu beta olmayan en güncel sürümde tut.
Sadece Resize Bar ve ram profili aç.

Bunları yaparsan bişey değişmez ama yinede yap diye söylüyorum.

Onun dışında biostan "CPU Boost Mode" gibi bir şey olur. Anakarttan anakarta farklı yazar.
Normalde işlemcin base frequency 3.6ghz ama işlemci boost ile 3.9ghz olur.
Eğer sen bu bahsettiğim ayarı kapatırsan işlemcin en fazla 3.6ghz ile düz çalışır. Fazladan zorlamaz kendini.
Bu dalgalanmayı, işlemcinin kendini zorlamasını vs. durdurarak daha stabil çalıştırmasını sağlayabilir. Özellikle böyle durumlarda.

Bir bu ayarı kapatın öyle deneyin.
Kanka onları zaten yapmıştım sonralarda stok performans iyice yetmemeye başladı tekrar boost modeyi açtım.

Ceasar123

80+ Silver
Kanka onları zaten yapmıştım sonralarda stok performans iyice yetmemeye başladı tekrar boost modeyi açtım.
Birde benim başıma gelen bir şey var.
Bilgisayar fişi tam prize oturmamıştı işlemciyi teste soksam pcde donmalar kasmalar başlıyodu.
Sonra gittim kasa ve duvar prizini tam oturttum sorun çözüldü.
Sizdede böyle bişey olabilir belki tam güçe vs. geçince.

Onun dışında 2 seçeneğiniz var;

1- Oyunda çözünürlüğünüzü, grafik seviyenizi arttırıp ekran kartına yükü bindirip, işlemciyi rahatlatırsınız.
Bu rekabetçi oyunlarda pek iyi olmuyor malesef.

2- İşlemci soğutma kalitenizi arttırırsınız.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Birde benim başıma gelen bir şey var.
Bilgisayar fişi tam prize oturmamıştı işlemciyi teste soksam pcde donmalar kasmalar başlıyodu.
Sonra gittim kasa ve duvar prizini tam oturttum sorun çözüldü.
Sizdede böyle bişey olabilir belki tam güçe vs. geçince.

Onun dışında 2 seçeneğiniz var;

1- Oyunda çözünürlüğünüzü, grafik seviyenizi arttırıp ekran kartına yükü bindirip, işlemciyi rahatlatırsınız.
Bu rekabetçi oyunlarda pek iyi olmuyor malesef.

2- İşlemci soğutma kalitenizi arttırırsınız.
Acaba diyorum sonraki ay taksitlerimi ödedikten sonra kalan para ile bu ayda biraz kenara atayım hem soğutucu alayım hemde macun değiştireyim ? ne dersin. çözünürlüğü 2k ya alsamda bir şey değişmiyor zaten.

Macun olarak Mastergel Pro almayı düşünüyorum aklıma yatan bi macun
ucuz yolu olarak x123
biraz daha pahalı olarak burst assasin düşünüyorum ama hala alıp almamak konusunda kararsızım.

İşte 9 ile 12 saat arası geçiyor zaten günün geri kalanının 8 saati zaten uyku bana kalıyor 4-5 saat hadi onda da 1 saati yemeğe gitse 2 saati dizi filme gitse 1 saatte dışarıdaki işlerimi halletmeye gitse zaman kalmıyor.

Son düzenleme:

Ceasar123

80+ Silver
Acaba diyorum sonraki ay taksitlerimi ödedikten sonra kalan para ile bu ayda biraz kenara atayım hem soğutucu alayım hemde macun değiştireyim ? ne dersin. çözünürlüğü 2k ya alsamda bir şey değişmiyor zaten.
Sizin durumunuzu bilmiyorum. Paranızı en iyi siz harcamayı bilirsiniz.
Ama bence soğutucuyu aceleye getirmeyin.
Önce sadece macun alın eğer kurtarmazsa bakarsınız soğutucu.

Ayrıca siz termal macunu nasıl sürüyorsunuz?

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,256
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Ayrıca siz termal macunu nasıl sürüyorsunuz?
Kanka ben bir yerde karıştırıp iyice katı hale gelince sürüyordum genelde akmaması adına çok ince ve çokta kalın olmayan bi katman sürüp geçiyordum.

Parayı harcaması sıkıntı değil pc başında eskisi gibi zaman geçirmiyorum ondan tereddütteyim pcye para harcamakta.

Top Bottom