Topladığım bilgisayar hakkında soru

xsatsu

80+
Reaksiyon skoru
7
Herkese selamlar arkadaşlar. Bir bilgisayar topladım çoğu kişiden fikir alarak ortaya çıktı çünkü ben pek anlamıyorum. Elime GPU CPU ve sıvı soğutma geçti. Gerisi 3-4 günü bulacak gibi görünüyor. Hazır diğer parçalar tam gelmeden sistemi bir yorumlayabilir misiniz? O sıvı soğutma kasaya sığmaz, anakart yetersiz gibi gibi. Sistemi TV bağlayıp 4K oyun için kullanacağım başka türlü kullanılmayacak. Kasa 320MM sıvı soğutma destekliyor gözüküyor ucu ucuna sığdırmak sorun çıkartır mı? Daha önce kasa montajlamamış birisi olarak videolar bakarak yavaş yavaş gitsem ne kadar zorlanırım?
PNY RTX 4090
Ryzen R7 7800x3d
Gigabyte MB GBT AMD AM5 B650M K
Cougar Mx660 Mesh GEX 850 Gold PSU
Deepcool LS720 Sıvı soğutma
Corsair 2x16 5600Mhz cl36 DDR5 Ram
XPG Gammix S70 1TB m2 SSD

Herkese selamlar arkadaşlar. Bir bilgisayar topladım çoğu kişiden fikir alarak ortaya çıktı çünkü ben pek anlamıyorum. Elime GPU CPU ve sıvı soğutma geçti. Gerisi 3-4 günü bulacak gibi görünüyor. Hazır diğer parçalar tam gelmeden sistemi bir yorumlayabilir misiniz? O sıvı soğutma kasaya sığmaz, anakart yetersiz gibi gibi. Sistemi TV bağlayıp 4K oyun için kullanacağım başka türlü kullanılmayacak. Kasa 320MM sıvı soğutma destekliyor gözüküyor ucu ucuna sığdırmak sorun çıkartır mı? Daha önce kasa montajlamamış birisi olarak videolar bakarak yavaş yavaş gitsem ne kadar zorlanırım?
PNY RTX 4090
Ryzen R7 7800x3d
hocam yüksek sistem alıcaksanız technopat a başvurun orada size en iyi hazır sistemleri sunacaklar ve bütçe nedir

1692971124281.png

Kasanın fanları ile çakışacağı için ucu ucuna sığmaz. LS720 360mm hocam senin kasanın marka model nedir?
Konuda yazıyor Cougar MX660
Post automatically merged:

hocam yüksek sistem alıcaksanız technopat a başvurun orada size en iyi hazır sistemleri sunacaklar ve bütçe nedir
Ordan arkadaşlar yardımcı oldu zaten sağolsunlar. Ben forum ismi yasaktır belki diye yazamadım ama nedense konuda 1-2 kişi yazdı fikir almak için birde buraya geldim. Reddite felanda yazdımda nedense insanların ilgisini çekmiyor

Hocam bende baktım zaten 360mm yetiyor gösteriyor ama sığmama gibi bir durumu olur mu riske giriyim mi anlamında sormuştum

Konuda yazıyor Cougar MX660

Ordan arkadaşlar yardımcı oldu zaten sağolsunlar. Ben forum ismi yasaktır belki diye yazamadım ama nedense konuda 1-2 kişi yazdı fikir almak için birde buraya geldim. Reddite felanda yazdımda nedense insanların ilgisini çekmiyor

Hocam bende baktım zaten 360mm yetiyor gösteriyor ama sığmama gibi bir durumu olur mu riske giriyim mi anlamında sormuştum
Dostum bu bir risk değil yaa. Kasa 360mm destekliyor zaten sorun yok yani.
Eğer daha önce hiç tek başına montajlamadıysan biraz zorlanırsın, kablolama kısmında özellikle tam istediğin estetiği yakalayamayabilirsin. Yine de bir bilen ile birlikte yapmak daha mantıklı bence ama sen bilirsin. Videoları dikkatli izleyip yapılamayacak iş sayısı az bence

Bi sıvı soğutma gözümü korkutuyor onuda hallederim heralde ya. Hocam peki bu anakartı değişip mATX yerine msi ATX b650 toma wifi alsam nasıl olur? Wifi kullanabilirim ama aradaki 4k fiyat farkına değer mi?

Bi sıvı soğutma gözümü korkutuyor onuda hallederim heralde ya. Hocam peki bu anakartı değişip mATX yerine msi ATX b650 toma wifi alsam nasıl olur? Wifi kullanabilirim ama aradaki 4k fiyat farkına değer mi?
4k değmez ama ben micro atx sevmiyorum mesela kocaman GPU var dev bi SCPU soğutucu var anakart cücük gibi kalınca tadım kaçıyor

4k değmez ama ben micro atx sevmiyorum mesela kocaman GPU var dev bi SCPU soğutucu var anakart cücük gibi kalınca tadım kaçıyor
Benım için estetiğin hiç bir önemi yok açıkcası kasayı görmeyecem bile tv arkasında kalıcak. Kablolar her yerde olsa bile olur eğer sıkıntı çıkmayacaksa. benim yerimde olsanız matx mi tercih ederdiniz atx mi? Yukarda yazdığım sistemi rahat 6-7 sene kullanıcam sonra 6x serisine baştan kasa yenilerim zaten

PNY RTX 4090
Ryzen R7 7800x3d
Hocam PSU yükseltin bence. En az 1000lik alın. 4090(450W)-7800X3D(120-130W) 600W çekiyor neredeyse sadece ikisi.

Hocam herkes 850 gold yeter dedi şimdi siz böyle dediniz kafam karıştı. Yetmeme durumu var mı cidden? Kasa içi rgbde kullanmayacağım sevmiyorum öyle şeyleri
4K da kullanacağınız için tam performansta çalışır hepsi zaten büyük ihtimalle. 850W yetmeyebilir. Dediğim gibi 4090-7800X3D ikilisi 600W çekiyor. Geriye kaldı 250W. E bide PSU 850W tam olarak vermez. -5/7- lik kısmı düşün. Anakart, Cooler, ram, fanlar, kasa, ssd vs. 220W yeteceğini düşüyormusunuz. Eğer düşünüyorsanız alın. Ama 1000lik alın kafanız rahat etsin bence. Bu sisteme 1000W yakışır.

"80 PLUS sertifikalı bir güç kaynağının 850W AC akım çekmesi durumunda, PC’ye 750W sağlayacağı anlamına gelir." Hadi gold sertf. olduğu için 800W verse PC ye geri 200W falan kalıyor.

Son düzenleme:
4K da kullanacağınız için tam performansta çalışır hepsi zaten büyük ihtimalle. 850W yetmeyebilir. Dediğim gibi 4090-7800X3D ikilisi 600W çekiyor. Geriye 250W kalıyor. Anakart, Cooler, ram, fanlar, kasa, ssd vs. 250W yeteceğini düşüyormusunuz. Eğer düşünüyorsanız alın. Ama 1000lik alın kafanız rahat etsin bence. Bu sisteme 1000W yakışır.
Hocam şimdi öyle bişi dediniz ki psu kasayla birlikte geliyordu kargoyada verilmiş. Kargoyu iade edip iade alıp yeni kasa psu seçmem gerekiyor bu beni en az 10 gün bekleticek

Hocam şimdi öyle bişi dediniz ki psu kasayla birlikte geliyordu kargoyada verilmiş. Kargoyu iade edip iade alıp yeni kasa psu seçmem gerekiyor bu beni en az 10 gün bekleticek
Siz bilirsiniz hocam. Alın eğer yetmezse drop, performans kaybı fln yaşarsanız sadece PSU satıp yükseltirsiniz. İade etmeyin bence o zaman.

Geri