futrN
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Ali Fuat Turan
Merhaba, 2022 senesinde Kingston marka 16 GB RAM Almıştım. (Linkten RAM'i görebilirsiniz) Geçtiğimiz günlerde Ekran kartı ve Bir RAM hariç sistemimi güncelleştirdim. Şu anki sistemime aynı model RAM alıp sistemimi 32 GB yapmak istedim, fakat aldığım Amazon yerinden satın alım yapamadığımdan N11'den almayı seçtim. Ürün geldikten sonra sistemime kurdum. Tek bir Ram taktığım zaman görüntü alabiliyorum ama yanına diğer RAM'i eklediğimde görüntü alamıyorum. İki RAM'i de tek tek slotlara takıp denedim ikiside sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama iki slota da ram eklediğim zaman görüntü alamıyorum.
BIOS güncellemesi ve BIOS pilini çıkarsamda herhangi bir şekilde görüntü alamıyorum. Bilgisayar çalışıyor, tüm fanlar dönüyor, ışıklar yanıyor ama herhangi bir görüntü yok aradan 1 dakika geçtikten sonra bilgisayar reset atıp tekrar aynı şekil görüntü vermeyip çalışmaya devam ediyor.
XMP Açsamda kapatsamda ikinci RAM takıldığında herhangi bir tepki alamıyorum. RAM'leri çıkarıp arkalarına baktığımda farklı değerler olup olmadığından şüphelendim. Üretildiği yerden RAM'in rengine kadar farklılıklar var. Sebebi sizce ne olabilir? Sistemimi aşağıya bırakıyorum.
Intel i5-12400F
Gigabyte H610M H V2 DDR4.
Kingston Fury Beast CL16 RAM (yeni)
Kingston Fury Beast CL16 RAM (eski)
Sapphire RX 570 4 GB.
MSI MAG 600W PSU.
LEXOR 512 NVMe. 2 SSD.
BIOS güncellemesi ve BIOS pilini çıkarsamda herhangi bir şekilde görüntü alamıyorum. Bilgisayar çalışıyor, tüm fanlar dönüyor, ışıklar yanıyor ama herhangi bir görüntü yok aradan 1 dakika geçtikten sonra bilgisayar reset atıp tekrar aynı şekil görüntü vermeyip çalışmaya devam ediyor.
XMP Açsamda kapatsamda ikinci RAM takıldığında herhangi bir tepki alamıyorum. RAM'leri çıkarıp arkalarına baktığımda farklı değerler olup olmadığından şüphelendim. Üretildiği yerden RAM'in rengine kadar farklılıklar var. Sebebi sizce ne olabilir? Sistemimi aşağıya bırakıyorum.
Intel i5-12400F
Gigabyte H610M H V2 DDR4.
Kingston Fury Beast CL16 RAM (yeni)
Kingston Fury Beast CL16 RAM (eski)
Sapphire RX 570 4 GB.
MSI MAG 600W PSU.
LEXOR 512 NVMe. 2 SSD.