Neler Yeni

Toplama Sistem Önerisi

re1ch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekin Utku
Bütçe
5000
Öncelikle iyi geceler ve forumlar dileyerek konuya başlıyım.. Umarım pandemi süreniz sıkıntısız ve hastalıksız geçer.

Konuya gelecek olursam şuan da elimde;
i7 6700k işlemci, nvidia 1660ti ekran kartı kullandığım bir sistemim var. Monitör, ram ve Zalman Z11 kasam var. Bu sistemi ilk 2015 yılında toplamıştım ve üstüne azar azar bi şeyler ekleyerek bu hale getirdim.
Şimdiyse tekrardan 5 yıl boyunca kullanabileceğim bir sistem düşünüyorum fakat ekonomi el vermezse bu 2-3 yıl da olabilir :)

İşlemci ve anakart önerilerine ihtiyacım var. İşlemci 3600x veya 10400F olarak düşünüyorum ve ikisi arasındaki performans farklarını da bilmiyorum açıkçası. 5000tl üzerine çıkabileceğimi de düşünmüyorum.

-Önereceğiniz sistemde bu kasayı kullanabilir miyim?
-Kullanamazsam kasa önerilerinize de açığım

Tekrardan teşekkür ederim.

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
Öncelikle iyi geceler ve forumlar dileyerek konuya başlıyım.. Umarım pandemi süreniz sıkıntısız ve hastalıksız geçer.

Konuya gelecek olursam şuan da elimde;
i7 6700k işlemci, nvidia 1660ti ekran kartı kullandığım bir sistemim var. Monitör, ram ve Zalman Z11 kasam var. Bu sistemi ilk 2015 yılında toplamıştım ve üstüne azar azar bi şeyler ekleyerek bu hale getirdim.
Şimdiyse tekrardan 5 yıl boyunca kullanabileceğim bir sistem düşünüyorum fakat ekonomi el vermezse bu 2-3 yıl da olabilir :)

İşlemci ve anakart önerilerine ihtiyacım var. İşlemci 3600x veya 10400F olarak düşünüyorum ve ikisi arasındaki performans farklarını da bilmiyorum açıkçası. 5000tl üzerine çıkabileceğimi de düşünmüyorum.

-Önereceğiniz sistemde bu kasayı kullanabilir miyim?
-Kullanamazsam kasa önerilerinize de açığım

Tekrardan teşekkür ederim.
1660 ti yi değiştirmenize gerek yok ama illaha değiştireceğim diyorsanız ona göre tavsiye vereyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

1660 ti yi değiştirmenize gerek yok ama illaha değiştireceğim diyorsanız ona göre tavsiye vereyim
ayrıca kasa değiştirmeniz güzel olur hava akışı için

re1ch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekin Utku
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ayrıca kasa değiştirmeniz güzel olur hava akışı için
Cevabınız için teşekkür ederim, ekran kartının bence de acelesi yok. Kasayla beraber önerilerinize açığım.

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
Corsair spec delta
ryzen 5 3600
xpg gammix 8x2 ram
gigabyte b450m s2h
ssd niz var mı ?

re1ch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekin Utku
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
onları da belirtmeliydim özür dilerim.. ssd ve hdd mevcut depolama birimine ihtiyacım yok şuanlık.
işlemci için ayrıca soğutucu almam gerekiyor mu?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
onları da belirtmeliydim özür dilerim.. ssd ve HDD mevcut depolama birimine ihtiyacım yok şuanlık.
Stock soğutucu da işinizi hayli hayli görür. Soğutucuya işlemciye overclock yapacağınız zaman ihtiyaç olabilir.

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
onları da belirtmeliydim özür dilerim.. ssd ve HDD mevcut depolama birimine ihtiyacım yok şuanlık.
şu an oyundayım 15 dakikaya biter sonra size güzel bir öneri yapacağım

oyunum bitti biraz araştırıp tavsiye yapacağım

Stock soğutucu da işinizi hayli hayli görür. Soğutucuya işlemciye overclock yapacağınız zaman ihtiyaç olabilir.
MSI B450 Tomahawk Max
Amd Ryzen 5 3600
Corsair Spec Delta 650 W
Corsair Rgb Pro 8x2 gb 3600 mhz ram
4628 tl tutuyor toplam oc potansiyeli yüksek güzel parçalar bence
bütçeyi 350 tl aşıp coolor master masterluqid ml240l sıvı işlemci soğutucu ve artic mx4 termal macun alabilirsiniz

Son düzenleme:
Top Bottom