Neler Yeni

Toplayacağım bilgisayar tahmini kaç lira olur

Acelem yok dediğiniz gibi zevk ala ala toplayacağım sistemi hyte y70 touch üzerinde görsel olarak beyaz üst seviye bir sistem toplamayı düşünüyorum inşallah başaracağız 😅
Görünüşu aşırı kafaya takmiyorsaniz bana kalırsa bı kasaya o kadar para vermek gereksiz,kasanın fiyatından kısıp daha iyi ekran kartı alınabilir,tabii ki tercih size kalmış

TheFaLcoN

80+ Bronze
Görünüşu aşırı kafaya takmiyorsaniz bana kalırsa bı kasaya o kadar para vermek gereksiz,kasanın fiyatından kısıp daha iyi ekran kartı alınabilir,tabii ki tercih size kalmış
Öyle düşünmeniz gayet normal, ben bir sistem aldım yaklaşık 5 yıl kullandım, çok pc ile uğraşmıyorum, şuan bütün ekipmanım masam her şey beyaz, görüntü olarak bu kasa kesinlikle çok hoş, bir kere toplayıp bu kasa ömürlük kalacak bende öyle düşünüyorum, ekran kartı için acelem yok, 3080 bile beni götürür olmadı 5-6 ay sonra çekerim ekran kartını acele olmadığından bu kadar rahatım bütçem şuan 100k civarı

Öyle düşünmeniz gayet normal, ben bir sistem aldım yaklaşık 5 yıl kullandım, çok pc ile uğraşmıyorum, şuan bütün ekipmanım masam her şey beyaz, görüntü olarak bu kasa kesinlikle çok hoş, bir kere toplayıp bu kasa ömürlük kalacak bende öyle düşünüyorum, ekran kartı için acelem yok, 3080 bile beni götürür olmadı 5-6 ay sonra çekerim ekran kartını acele olmadığından bu kadar rahatım bütçem şuan 100k civarı
Tabi görüntüsüne diyeceğim yok,her oyunu yine ultrada oynarsınız 3080le bile,ileride yenilenecekse gayet güzel ömürlük sisteminiz olabilir, şimdiden hayırlı olsun diyelim

TDPRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Furkan Özşahin
Aga üst seviye sistem kurmak güzelde oynacak oyun yok lan aşırı pahalı ama kuzenim Steam hesabı verirse başka
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuanda üst seviye tercih olarak beyaz sistem pc için tahmini fiyatları yazıyorum. Fiyatlar 2.el fiyatlarıdır sıfır fiyatlar daha pahalıdır. Önerim 2. El gruplarda sağlam test edip refli üyelerden alınabilir. Sarı sitelerden de kovalanabilir.

Anakart: x670e asus rog strix beyaz 13-15k ( daha üst olsun derseniz, sıfır x870 düşünülebilir ama yüksek modelleri pahalı.)
İşlemci: 7800xd 13k civarı
Kasa fanı: Lianli 3x120 2 tane lcd reverse ikinci eli zor sıfır daha mantıklı, bu lcd modeldir, normal modelde daha uygundur, beyazı: 10k civarı
Sıvı soğutma: Lian li galahad 2 360 beyaz: 6-7k arası
Ramlar: 2x16 corsair dominatör 6200mhz ram beyaz: 5k civarı
Psu: tercihen msi meg ai 1300w psu beyaz psular çok pahalı, ekranlı modelleride var tercih edilebilir. 8-10k arası
Ssd: samsung 980 pro 2tb 5k civarı

Kasa ve ekran kartı tercih meselesi, ama ben önümüzdeki 2-3 ay içinde böyle bir sistem kurmayı düşünüyorum. Beyaz ağrlıklı hepsi, fiyatlar genel olarak 2. El gruplardan, sağlam refli üyelerden alınabilir test edilip. Kasa ve ekran kartı kişi tercihi olabilir, ama tahmini bu parçalar toplam 65k civarı yapıyor, çok gösteriş sevmiyorsanız, 5k ya normal akvaryum kasa, ikinci el 4080 düşünülebilir. Toplam 100k ya şuan bence üst seviye sistem düzülebilir. Bu tahmini benim görüşümdür. Ben bu tarzda toplamayı düşünüyorum. Fikrimi beyan ettim.
Aga okudum ama ekran ne alıcaksınız hala anlamadım ama beyaz sistem kurmak gayet güzel olur bende beyaz sistem kurarsan Beşiktaş gibi kurucam kasa,RGB ve rgb kabloları beyaz anakart, ekran kartı, ram falan siyah yapıcam digitalli sıvı soğutma oluyor ya işte ona Beşiktaş koyacam

TheFaLcoN

80+ Bronze
Aga üst seviye sistem kurmak güzelde oynacak oyun yok lan aşırı pahalı ama kuzenim Steam hesabı verirse başka

Aga okudum ama ekran ne alıcaksınız hala anlamadım ama beyaz sistem kurmak gayet güzel olur bende beyaz sistem kurarsan Beşiktaş gibi kurucam kasa,RGB ve rgb kabloları beyaz anakart, ekran kartı, ram falan siyah yapıcam digitalli sıvı soğutma oluyor ya işte ona Beşiktaş koyacam
Ekran derken ekran kartından mı bahsediyorsun? Ben full beyaz kuracağım. Siyah görüntüyü bozuyor tabi kişisel tercih.

TDPRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Furkan Özşahin
Ekran derken ekran kartından mı bahsediyorsun? Ben full beyaz kuracağım. Siyah görüntüyü bozuyor tabi kişisel tercih.

Ekran kartı bahsediyorum hangi ekran kartı düşünüyorsunuz

Aga aslında düzgün şekilde yaparsan müg oluyor ama kişisel tercih

TheFaLcoN

80+ Bronze

Ekran kartı bahsediyorum hangi ekran kartı düşünüyorsunuz

Aga aslında düzgün şekilde yaparsan müg oluyor ama kişisel tercih
İlk düşüncem ömürlük düşündüğüm, hyte y70 beyaz alıp yavaştan anakart işlemci psu diye toplamak. Ekran kartını daha sonra düşünüyorum, 70k gibi ekran kartsız toplamayı düşünüyorum kasayı full. Geçici olarak 10k civarı 3080 düşünebiliriim, veya 20k ya 3090 da alabilirim duruma bağlı biraz ama ilk önce tabi kasayı bir hazır hale getirmem lazım, süreç uzun ama zevk alarak toplamak istiyorum acelem yok.

TDPRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Furkan Özşahin
İlk düşüncem ömürlük düşündüğüm, hyte y70 beyaz alıp yavaştan anakart işlemci psu diye toplamak. Ekran kartını daha sonra düşünüyorum, 70k gibi ekran kartsız toplamayı düşünüyorum kasayı full. Geçici olarak 10k civarı 3080 düşünebiliriim, veya 20k ya 3090 da alabilirim duruma bağlı biraz ama ilk önce tabi kasayı bir hazır hale getirmem lazım, süreç uzun ama zevk alarak toplamak istiyorum acelem yok.
Siz bilirsiniz normalde 3000 serisi eskidi derim ama 3080-3090 hala taş gibidir

TDPRL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Furkan Özşahin
3-4 aya kadar fiyatlar da oturur zaten, olmadı 5080 geçerim
Aga Nvidia ve AMD fiyatları bi baktım abooo o fiyatlar ney AMD ekran kartı almak daha mantıklı Nvidia göre daha düşük fps veriyor da benim işim çıktı yok 2k da oyunları 60+ fps alim yeter.
5080 geçersiniz büyük bir rahatlama olur sizde ana şuan driver problemleri var herhalde ama zamanla düzenir

TheFaLcoN

80+ Bronze
Aga Nvidia ve AMD fiyatları bi baktım abooo o fiyatlar ney AMD ekran kartı almak daha mantıklı Nvidia göre daha düşük fps veriyor da benim işim çıktı yok 2k da oyunları 60+ fps alim yeter.
5080 geçersiniz büyük bir rahatlama olur sizde ana şuan driver problemleri var herhalde ama zamanla düzenir
Tabi görüntüsüne diyeceğim yok,her oyunu yine ultrada oynarsınız 3080le bile,ileride yenilenecekse gayet güzel ömürlük sisteminiz olabilir, şimdiden hayırlı olsun diyelim

Usta benim posta bir bakar mısınız acil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,057,381
Üyeler
167,967
Son üye
roadson