Neler Yeni

toplayacağım sistem hakkında

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
emirhan akkuş
arkadaşlar bir yardımcı olursanız sevinirim
msi x570 gaming edge wifi 1500 TL'ye aldım
amd r5 5600x işlemci 2700-3100 tl arasında değişen fiyatları var ama bilmediğim mağazalardan markalardan almayı tercih eden biri değilim bu konuda başı yanan çok arkadaşım var.
ekran kartımı msi 3060 ti gaming x trio alabilirim diğer parçalara göre ya işlemciyi yükseltebiliriz ya da ekran kartını 3070e falan çekebiliriz
ramler 2x16gb corsair vegeance 3600mhz cl18 1450 tl fiyatı var // cl değerinden dolayı içime sinmiyor ama 32 gb ve fiyatından dolayı nötrlüyor gibime geliyor
işlemci soğutucusunu msi almayı düşünüyorum ama tavsiyelerinize de açığım 240mm veya 360mm hangisi uygun olur bilmem ama indirimlerle 1200 TL'ye msi 360mm soğutucu alabiliyorum
psu için power boost 1000w 80+ gold 140mm buldum hazır sistemlere bakarak ama bilemiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var tam bu konuda
ssd samsung 970 evo plus 500gb 650 tl
cooler master td500 mesh 4 fanlı kasayı düşünüyorum

arkadaşlar rgb takıntım falan yok o konuda problem olmaz önereceğiniz parçalarla sistemi tekrar düzenleyebiliriz zaten mart ayını bekleyeceğim gibi duruyor ekran kartı için şurayı toplasam abartılı şekilde 17k dersek bu fiyatı çok geçmezse çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim.

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Ekran kartı 3060TI Gaming X Trio fiyatına 3070 Gamerock oluyordu galiba olmasa bile biraz bütçe arttırıp onu almanız daha iyi olur.
Güç kaynağı olarak hangi Power Boost modelini düşünüyorsunuz?
Ram olarak Crucial Ballistix tavsiye ederim @cfranko kullanıyor OC potansiyelleri çok yüksek ramler.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
X570 Gaming Edge WIFI anakartını 1500 liraya alarak ağır kazıklanmışsınız. Iade etmenizi öneririm. Gerçekten berbat bir anakart o fiyata.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
emirhan akkuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı 3060TI Gaming X Trio fiyatına 3070 Gamerock oluyordu galiba olmasa bile biraz bütçe arttırıp onu almanız daha iyi olur.
Güç kaynağı olarak hangi Power Boost modelini düşünüyorsunuz?
Ram olarak Crucial Ballistix tavsiye ederim @cfranko kullanıyor OC potansiyelleri çok yüksek ramler.
kanka o markaları alacağımı düşünmüyorum ya güç kaynağı içinde hazır sistemlerden gördüğüm kadarıyla bunu seçtim https://www.itopya.com/power-boost-force-1000w-80-gold-140mm-fanli-psu/
X570 Gaming Edge WIFI anakartını 1500 liraya alarak ağır kazıklanmışsınız. Iade etmenizi öneririm. Gerçekten berbat bir anakart o fiyata.
kanka şimdi bunu yazdın iyi hoş da nedenleri yazsaydın iyi olurdu araştırdım yorumlara baktım alanların %90 ı beğenirken sen neden beğenmedin neleri eksikti senin için bana bunları yaz fiyat olarak da amazonda prime indirimlerinden aldım 1500tlye diğer sitelerde 2100-2300 tl aralığındaydı neye göre ağır kazıklandım ?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
kanka o markaları alacağımı düşünmüyorum ya güç kaynağı içinde hazır sistemlerden gördüğüm kadarıyla bunu seçtim https://www.itopya.com/power-boost-force-1000w-80-gold-140mm-fanli-psu/

kanka şimdi bunu yazdın iyi hoş da nedenleri yazsaydın iyi olurdu araştırdım yorumlara baktım alanların %90 ı beğenirken sen neden beğenmedin neleri eksikti senin için bana bunları yaz fiyat olarak da amazonda prime indirimlerinden aldım 1500tlye diğer sitelerde 2100-2300 TL aralığındaydı neye göre ağır kazıklandım ?
Şimdi şöyle. Normal günlük kullanımda zaten sorun yaşamazsın. O yüzden sen mesela yorumlarına baktığın zaman ürünün insanlar genel olarak memnun. Bunun sebebi ise işin teknik kısmını bilmemeleri. Anakartta işlemci ve ram gibi şeylere güç ileten VRM denen şeyler vardır. Bu X570 Gaming Edge WIFI'daki VRM'ler oldukça kalitesiz. Hani 1500 liraya B550 Tomahawk gibi anakartlar var ve bu anakartların güç iletimi aynı paraya 2 kat daha iyi. Güç iletiminin kötü olmasının yan etkileri şu olabilir: Yüksek seviye işlemci takıldığında VRM'lerin çok ısınmasından dolatı işlemcinin verimsiz çalışması. Diğer bir kötü yanı ise overclock performasını olumsuz etkilemesi.

Capture.PNG

Mesela şu SS'e bakarsan burda anakartların VRM'lerinin iyiden kötüye sıralaması yapılmış.
MSI X570 Gaming Edge taa Tier D'de ve üstelik 1500 lira. Bir de yukarıda B550 Tomahawk'ı işaretledim o da Tier S-'de zaten en iyi Tier da Tier S. Üstelik B550 Tomahawk'da 1500 lira. Kısacası kötü bir seçim yapmışsın ve anakartın X470 adı ile satılması aldanmışsın. X570 sadece bir chipsettir, X570 olması o anakartı iyi yapmaz. Ayrıca her şey kullanıcıların ne kadar memnun olduğundan ibaret değildir o yüzden insanların yorumlarına bakarak alınmamalı bu tarz şeyler. Bu listeye de şuradan ulaşabilirsin: https://linustechtips.com/topic/1137619-motherboard-vrm-tier-list-v2-currently-amd-only/

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
emirhan akkuş
@cfranko teşekkür ederim böylesi benim açımdan iyi oldu bu kadar tekniğini bilmiyordum anakartımı ben 27 kasımda aldım hiç kullanmadım dolabımda duruyor iadesinde bir sorun olacağını düşünmüyorum eğer çok etkileyeceğini düşünüyorsan yakın zamanda iade işlemlerini başlatabilirim ve diğer parçalar hakkında da fikirlerini alabilirsem iyi olur

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
@cfranko teşekkür ederim böylesi benim açımdan iyi oldu bu kadar tekniğini bilmiyordum anakartımı ben 27 kasımda aldım hiç kullanmadım dolabımda duruyor iadesinde bir sorun olacağını düşünmüyorum eğer çok etkileyeceğini düşünüyorsan yakın zamanda iade işlemlerini başlatabilirim ve diğer parçalar hakkında da fikirlerini alabilirsem iyi olur
Yani. Ryzen 9 5900X veya Ryzen 9 3900X gibi üst düzey bir işlemciye geçmeyeceksen çok fark etmez. Ancak dediğim gibi 1500 liraya daha iyileri var. Iade etmek zorunda değilsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
emirhan akkuş
o işlemcilere geçersem ki pek sanmıyorum anakartı da satıp üstüne para ekler yeni anakart alırım ona tam uyumlu olacak şekilde bu da bir çözüm yolu olabilir @cfranko

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,329
Üyeler
165,337
Son üye
gatsu19
Top Bottom