Neler Yeni

2 adet sistem toplayacağım, seçtiğim parçalar nasıl?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Görkem
birincisi
her nekadar k serisi overclock a açık bir işlemci olmasına rağmen benim overclock ile işim yok deseniz dahi
k serisi bir işlemci ile bu kadar düşük seviye bir anakart yakışmamış

ikincisi
amd işlemci konusunda kullanmamaya yönelik her hangi kesin bir sebebiniz yoksa kapılarınızı kapatmayın amd ye
kesinlikle amd alın demiyorum fiyat performans ölçüsünde amd alternatifi çıkıyorsa kapıları amd ye kapatmayın diyorum

üçüncüsü
tepe seviyede olmasa da 100-200 tl fakla bu ssd den daha güzel ssd alınabilir

dördüncüsü
bu ve buna benzer markalardaki genellikle hazır sistemlerde sunulan power supply markalarına c4 bomba diyen arkadaşlar var
ben onlara katılmıyorum
çok iyi de demiyorum
elinde patlardea demiyorum
ama psu + kasa olarka set satılan ürünlerden daha iyi bir alternatif üretilebilir

5. si intel kanadında
kesinlikle ddr5 almayın demiyorum
amd ddr4 kanadında sağladığınız bir avantajla diğer bir ürünü (işlemci ekran kartı ) aynı fiyat bandında yükseltebiliyorsanız ddr5 olması şart değil
uzun ömürlülükten filan bahsedeceksen zaten intel yeni sokete geçti tamam ddr5 ramler o sokette de kullanılır ama
bahsettiğim diğer ürün yükseltmelerini yapabiliyorsan ddr4 te kalıp sistem yükseltme ihtiyacın olduğu zaman elindeki ürünü set halinde satarak yeni nesle geçebilirsin

6. sı
o işlemciyi 120mm sıvı soğutma ile soğutamazsın gibime geliyor

amd kanadında da işler fiyat performans bütçe odağında değişiyor
en çok tercih edilen
5600 işlemcili ddr4 sistem
7500f işlemcili ddr5 sistem odağında sistem dizebilirsin

son olarak
topladığın ürünlere baktığımda
ben hazır sistemde giriş orta seviye ürünler toplamak yerine tek tek elite seviye ürünler seçerek toplayacağım denilebilecek ürünler değil
bu yüzden hazır sistemlere de göz gezdirmek faydalı gibi

Daltu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Altuğ D.
birincisi
her nekadar k serisi overclock a açık bir işlemci olmasına rağmen benim overclock ile işim yok deseniz dahi
k serisi bir işlemci ile bu kadar düşük seviye bir anakart yakışmamış

ikincisi
amd işlemci konusunda kullanmamaya yönelik her hangi kesin bir sebebiniz yoksa kapılarınızı kapatmayın amd ye
kesinlikle amd alın demiyorum fiyat performans ölçüsünde amd alternatifi çıkıyorsa kapıları amd ye kapatmayın diyorum

üçüncüsü
tepe seviyede olmasa da 100-200 tl fakla bu ssd den daha güzel ssd alınabilir

dördüncüsü
bu ve buna benzer markalardaki genellikle hazır sistemlerde sunulan power supply markalarına c4 bomba diyen arkadaşlar var
ben onlara katılmıyorum
çok iyi de demiyorum
elinde patlardea demiyorum
ama psu + kasa olarka set satılan ürünlerden daha iyi bir alternatif üretilebilir

5. si intel kanadında
kesinlikle ddr5 almayın demiyorum
amd ddr4 kanadında sağladığınız bir avantajla diğer bir ürünü (işlemci ekran kartı ) aynı fiyat bandında yükseltebiliyorsanız ddr5 olması şart değil
uzun ömürlülükten filan bahsedeceksen zaten intel yeni sokete geçti tamam ddr5 ramler o sokette de kullanılır ama
bahsettiğim diğer ürün yükseltmelerini yapabiliyorsan ddr4 te kalıp sistem yükseltme ihtiyacın olduğu zaman elindeki ürünü set halinde satarak yeni nesle geçebilirsin

6. sı
o işlemciyi 120mm sıvı soğutma ile soğutamazsın gibime geliyor

amd kanadında da işler fiyat performans bütçe odağında değişiyor
en çok tercih edilen
5600 işlemcili ddr4 sistem
7500f işlemcili ddr5 sistem odağında sistem dizebilirsin

son olarak
topladığın ürünlere baktığımda
ben hazır sistemde giriş orta seviye ürünler toplamak yerine tek tek elite seviye ürünler seçerek toplayacağım denilebilecek ürünler değil
bu yüzden hazır sistemlere de göz gezdirmek faydalı gibi
AMD işlemcileri biraz araştırmam gerekiyor belli oldu. Pratikte hazır sistemler iyi görünse de genellikle sadece ekran kartını iyi verip sistemin diğer parçalarından çok kısıyorlar. Bu yüzden sistemi kendim toplamaya çalışıyorum, sanki biraz daha kurcalasam iyi sistem çıkacak gibi geliyor. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Görkem
AMD işlemcileri biraz araştırmam gerekiyor belli oldu. Pratikte hazır sistemler iyi görünse de genellikle sadece ekran kartını iyi verip sistemin diğer parçalarından çok kısıyorlar. Bu yüzden sistemi kendim toplamaya çalışıyorum, sanki biraz daha kurcalasam iyi sistem çıkacak gibi geliyor. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
praatikte ekran kartını iyi verseler de diğer sistem parçalarından kasıyorlar demişsiniz
k serisi işlemci için alınabilecek en kötü anakartı seçmişsiniz
hazır sistmlerin bazılarında ramlerin frekansları ve cl değerleri biraz dengesiz olabiliyor ama sizin kendi sisteminize seçtiğiniz kadar olmuyor mesela
4060 ti 4070 gibi sistemlerde daha kaliteli psu lu ürünler oluyor çoğunlukla
bazıları stok soğutucu ile geliyor ama özelleştirmede uygun bir fan çözümü sunuyorlar sizin bu sisteme seçtiğiniz sıvı soğutma çok kötü mesela

görselde bırakacağım ürün fiyat performans lideridir diye bir iddaaam yok daha iyisi olabilir piyasada varsa da arkadaşlar atar
ama
bakıyorum
ramler 2x8 değil 2x16 olarak güncellendi ve frekans cl orantısı sizinkinden daha iyi
çift fanlı kule tipi soğutucu farki sizin sıvı soğutmanızdan daha fazla başarı göstereceğini düşünüyorum ayrıca sistemde bulunan amd işlemcinin de tdp değerine orantılı gayet iş görür
anakart giriş seviyesi a620 idi yine tepe seviye bir model olmasa da daha iyi b650 serisine yükseltildi
ssd daha iyi bir ssd
ekran kartı 4060 ti değil 4070
kasa psu daha kaliteli bir kasa psu

evet arada fiyat farkı var mı var
ama daha kaliteli dediğimdeki kalite sözünü bir kenara bıraksak
16 gb ram fazlalığı var 4060 ti yerien 4070 var
şu an perakende de en ucuz sarılan 4060 ti 16 gb 17300 tl en ucuz satılan 4070 ise 4800 tl aradaki fiyat farkı 3500 tl

sizin sisteminiz 39 000 tl
benim attığım özelleştirilmiş sistem 43 880 tl

aradaki fiyat fakı 4880 tl

ekran kartlarının farkını düşürsek 4880-3500 1380 tl

1380 tl ye ramini 16 gb dan 32 gb a yükseltebilir misin
yükseltemezsin

sadece buradan bile attığım sistem piysanın en ucuzudur diyemesem de senmine göre daha fiyat performanstır

tamam her bir şeyde benim attığım sistemdeki parçaları övdüm
13600k nın hiç mi avantajı yok mesela 7500f e göre elbette var

ama o anakartla asla kullanmam
anakart maliyetin artacak
o soğutma iş görmeyecek soğutma maliyetin artacak

bu sefer zaten senin sistemin fiyatı benim attığım sistemle aynı aralıklara gelecek

bu sefer ne olacak

aynı fiyata toplanabilen
13600k vs 7500f karşılaştırmasında
intelin işlemci bazında önde olduğu yerler var
amd nin işlemci bazında önde olduğu yerler var

ama aynı fiyat bandında toplanabilen bu iki sistemde amd sistemde diğer ürünler fark atıyor diyecez

İŞİN KISASI
TOPLADIĞIN SİSTEM TEORİK OLARAK UYUMSUZ OLMASA DA
FİYAT PERFORMANS OLARAK UYUMSUZ

Daltu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Altuğ D.
praatikte ekran kartını iyi verseler de diğer sistem parçalarından kasıyorlar demişsiniz
k serisi işlemci için alınabilecek en kötü anakartı seçmişsiniz
hazır sistmlerin bazılarında ramlerin frekansları ve cl değerleri biraz dengesiz olabiliyor ama sizin kendi sisteminize seçtiğiniz kadar olmuyor mesela
4060 ti 4070 gibi sistemlerde daha kaliteli psu lu ürünler oluyor çoğunlukla
bazıları stok soğutucu ile geliyor ama özelleştirmede uygun bir fan çözümü sunuyorlar sizin bu sisteme seçtiğiniz sıvı soğutma çok kötü mesela

görselde bırakacağım ürün fiyat performans lideridir diye bir iddaaam yok daha iyisi olabilir piyasada varsa da arkadaşlar atar
ama
bakıyorum
ramler 2x8 değil 2x16 olarak güncellendi ve frekans cl orantısı sizinkinden daha iyi
çift fanlı kule tipi soğutucu farki sizin sıvı soğutmanızdan daha fazla başarı göstereceğini düşünüyorum ayrıca sistemde bulunan amd işlemcinin de tdp değerine orantılı gayet iş görür
anakart giriş seviyesi a620 idi yine tepe seviye bir model olmasa da daha iyi b650 serisine yükseltildi
ssd daha iyi bir ssd
ekran kartı 4060 ti değil 4070
kasa psu daha kaliteli bir kasa psu

evet arada fiyat farkı var mı var
ama daha kaliteli dediğimdeki kalite sözünü bir kenara bıraksak
16 gb ram fazlalığı var 4060 ti yerien 4070 var
şu an perakende de en ucuz sarılan 4060 ti 16 gb 17300 tl en ucuz satılan 4070 ise 4800 tl aradaki fiyat farkı 3500 tl

sizin sisteminiz 39 000 tl
benim attığım özelleştirilmiş sistem 43 880 tl

aradaki fiyat fakı 4880 tl

ekran kartlarının farkını düşürsek 4880-3500 1380 tl

1380 tl ye ramini 16 gb dan 32 gb a yükseltebilir misin
yükseltemezsin

sadece buradan bile attığım sistem piysanın en ucuzudur diyemesem de senmine göre daha fiyat performanstır

tamam her bir şeyde benim attığım sistemdeki parçaları övdüm
13600k nın hiç mi avantajı yok mesela 7500f e göre elbette var

ama o anakartla asla kullanmam
anakart maliyetin artacak
o soğutma iş görmeyecek soğutma maliyetin artacak

bu sefer zaten senin sistemin fiyatı benim attığım sistemle aynı aralıklara gelecek

bu sefer ne olacak

aynı fiyata toplanabilen
13600k vs 7500f karşılaştırmasında
intelin işlemci bazında önde olduğu yerler var
amd nin işlemci bazında önde olduğu yerler var

ama aynı fiyat bandında toplanabilen bu iki sistemde amd sistemde diğer ürünler fark atıyor diyecez

İŞİN KISASI
TOPLADIĞIN SİSTEM TEORİK OLARAK UYUMSUZ OLMASA DA
FİYAT PERFORMANS OLARAK UYUMSUZ
Ürünü teorik olarak mı topladınız yoksa bir yerde birleştirdiniz ben mi linki göremiyorum? :)

Ram bana şuan 16gb yeterli olduğu için 32gb'ye çıkarmadım.
Daha iyi soğutucuya param yetene kadar bu soğutucunun da iyi iş yapacağını düşünüyorum.
Daha sonra kolaylıkla yükseltilebilecek bir parçalar için şuan bütçemi zorlamaya gerek yok bence. Evet anakart, ssd psu falan giriş seviye ancak daha iyi ürünler seçsem de ödeyeceğim fiyat farkına değen bir performans farklı alacağımı düşünmüyorum ama haklısınız. Daha iyisi varken neden olmasın.

Şuan topladığım sisteme b650 ekleyip ramleri başlangıç için 2x8 yerine 1x16 yapıp, bütçe olduğunda ikincisini eklemek daha mantıklı olacak. PSU ve SSD için bütçemi aşmadan daha iyi bir modeller bulmaya çalışayım.

Görseli göremediğim için sizin işlemci önerinize bakamadım. Ben işlemciyi fazla kısma taraftarı değilim, daha alt seviye bir işlemci bu ekran kartını rahat besleyebilecek olsa da genel bilgisayar kullanım deneyimini çok fazla etkiliyor.

Bu arada ben seçimlerim de öyle iddialı falan değilim :) o yüzden buradayım zaten. Eksik yanlış kalan seçimleri düzeltmek için. Sizin tavsiyelerinizde faydalı oluyor tekrardan teşekkürler. Link var ise bekliyorum topladığınız sistemi göreyim.

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Arkadaş da önermiş zaten bende bunu öneririm hocam 80k ya 2 tane 4070 süper zor soğutucu ssd girince işin içine bütçeni aşıyor özelleştirmeleri aşağıda yazdım o şekilde 39.400 TL Tutuyor

mpk-galax-geforce-rtx-4070-d6-1-click-oc-2x-12gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi-star-wars-outlaws-hediyeli/?cdn-action=purge

Thermalright Peerless Assassin (1400 TL)
LEXAR LNM610 PRO 1TB
VENTO VG4200S

Daltu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Altuğ D.
Arkadaş da önermiş zaten bende bunu öneririm hocam 80k ya 2 tane 4070 süper zor soğutucu ssd girince işin içine bütçeni aşıyor özelleştirmeleri aşağıda yazdım o şekilde 39.400 TL Tutuyor

mpk-galax-geforce-rtx-4070-d6-1-click-oc-2x-12gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi-star-wars-outlaws-hediyeli/?cdn-action=purge

Thermalright Peerless Assassin (1400 TL)
LEXAR LNM610 PRO 1TB
VENTO VG4200S
Eyvallah bunu kaydettim, ne alacağıma daha tam karar veremedim.

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Eyvallah bunu kaydettim, ne alacağıma daha tam karar veremedim.
Render alacağım diyorsun hocam nvidia da render konusunda güzel ve bütçen de 4070 e müsade ediyor max yapacağın çokta bir şey yok

zyraxone

80+
Soğutucu güzel değil, pearless hava soğutma kat be kat daha iyi soğutur.

Ölü soket işlemci

Anakart ileriye dönük değil, giriş seviyesi

Bence kat be kat daha iyi sistemler alırsın ki arkadaşlar atmış sana

mr.ghost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Mehmetgil
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
B650m amd işlemci için anakart dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve bileşenlerin markaları çok kalitesiz bu markalardan fp olarak şaşmayın Psu olarak fsp Ram olarak xpg SSD olarak adata

4060 ti 16gb alınmaz anca 8gb alınır 16gb yerine 4070 al.

Daltu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Altuğ D.
B650m amd işlemci için anakart dostum

Ve bileşenlerin markaları çok kalitesiz bu markalardan fp olarak şaşmayın Psu olarak fsp Ram olarak xpg SSD olarak adata

4060 ti 16gb alınmaz anca 8gb alınır 16gb yerine 4070 al.
Teşekkürler güncelledim 620m ile

Bütçemin ram ve ssd markalarını değiştireceğim çok fark yok aralarında ancak psu ve 4070 bütçemi çok aşıyor, teşekkürler.

Daltu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Altuğ D.
Güncelleme yaptım

Top Bottom