Neler Yeni

Topraklama Olmayan Ev Sorun Yaratır mı?

TamerKs

80+ Silver

Ekler

• Screenshot_117.png
    Screenshot_117.png
    536.7 KB · Hit: 80

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
"Topraklamanın olmaması düşük akım çeken cihazlar için önemli olsa da yüksek akım çeken cihazlar için; ısıtıcılar, fırın, kettle, saç kurutma makinesi, ütü, elektrikli şofben vs. çok daha önemlidir. Cihazda olacak herhangi bir kaçak ciddi elektrik çarpılmalarına, bu cihazların uzun süreli kullanımı prizin aşırı ısınması ya da hattın zayıf bir yerinin erimesi ile yangına bile sebep olabilir." Alıntıdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Topraklama olmayan ev mi olur
Çok eski evlerde olmayabiliyor.

Concorde

80+
"Topraklamanın olmaması düşük akım çeken cihazlar için önemli olsa da yüksek akım çeken cihazlar için; ısıtıcılar, fırın, kettle, saç kurutma makinesi, ütü, elektrikli şofben vs. çok daha önemlidir. Cihazda olacak herhangi bir kaçak ciddi elektrik çarpılmalarına, bu cihazların uzun süreli kullanımı prizin aşırı ısınması ya da hattın zayıf bir yerinin erimesi ile yangına bile sebep olabilir." Alıntıdır.

Çok eski evlerde olmayabiliyor.
Akım korumalı pirizle olacak iş deyil o. en küçük elektirik kaçağında patates olursun

BedirhanEfe

80+ Bronze
arkadaşlar bilgisayarım için bu ürünü aldım https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-6-li-akim-korumali-priz-pm6-gr-pm-hrspm6gr fakat topraklanma olmadığını fark ettim. sizce bilgisayarıma ne gibi zararı olur? aldığım prizde dalgalanmaya karşı korumada var.
elinizde ovometre bulunsaydı kontrol edebilirdik devre kendi tamamlıyormu diiye

arkadaşlar bilgisayarım için bu ürünü aldım https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-6-li-akim-korumali-priz-pm6-gr-pm-hrspm6gr fakat topraklanma olmadığını fark ettim. sizce bilgisayarıma ne gibi zararı olur? aldığım prizde dalgalanmaya karşı korumada var.
olmadı prizi sök arkasında yeşil-sarı ve mavi kahveringi renkli kablo olur bak bakalım varmı

TamerKs

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
elinizde ovometre bulunsaydı kontrol edebilirdik devre kendi tamamlıyormu diiye

olmadı prizi sök arkasında yeşil-sarı ve mavi kahveringi renkli kablo olur bak bakalım varmı
maalesef yok.

BedirhanEfe

80+ Bronze
Hocam çıkmıyor

Hocam biraz çıktı ama geri girmiyor. 😶
hocam kontrol kalemiyle ortadaki vidayı gevşetmeniz gerekiyor isterseniz tabii ama deliklere sokmayın isterseniz netten video izleyin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,896
Üyeler
161,161
Son üye
icebeeg
Top Bottom